14 tips om uw huis voor te bereiden op de lente landschapsarchitectuur

Na de lange, ijskoude heerschappij van de winter op je gazon, kan de lente niet snel genoeg komen. Je bent klaar om te beginnen met je voorjaarsschoonmaak en vooral je lentelandschap. Voordat dat gebeurt, moet u echter eerst weten hoe u uw tuin op de lente kunt voorbereiden.

In dit artikel behandelen we de basisprincipes, details en vaak over het hoofd geziene vereisten die u zullen helpen uw gazon vorm te geven in het lentelandschap van uw dromen. We zullen benaderingen binnen verschillende regio’s en klimaten opnemen, inzichten over hoe haalbaar uw voorkeuren zijn en tegenmaatregelen die u in de tussentijd kunt nemen. Hieronder vindt u 14 yard lentetips en -trucs die het lentelandschap van uw huis zullen helpen aanmoedigen.

1.) Ken uw klimaat: Als u op zoek bent naar waar u moet beginnen met hoe u zich kunt voorbereiden op landschapsarchitectuur, wilt u dit weten: voordat u te enthousiast wordt in de tuin of kwekerij van uw lokale bouwmarkt, kent u het klimaat voor uw huis. Dit omvat uw geografische locatie op aarde, evenals het klimaat van uw tuin. Kies planten die geschikt zijn voor hoeveel zon en schaduw verschillende delen van uw gazon gedurende de dag ontvangen.

2.) Doe je onderzoek van tevoren: Net als bij een doe-het-zelfproject, plan je van tevoren je strategie voor je landschapsarchitectuur. Ga je het gefaseerd opsplitsen, of ga je een landschapsprofessional inhuren om je te helpen plannen? Vraag om begeleiding van uw lokale kwekerij of buren die een mooie landschapsarchitectuur hebben! Ze kunnen je waarschijnlijk net zo goed advies geven als een professional.

3.) Weet wat lokale ‘plagen’ in uw buurt zijn: Hoewel je misschien denkt dat je alleen maar zon en water hoeft te plannen voor je landschapsarchitectuur, denk dan nog eens goed na – ongedierte zoals dieren in het wild, insecten en zwerfdieren kunnen schade aanrichten aan je landschapsarchitectuur. Plan van tevoren of je hekwerk, gaas of mogelijk het planten van natuurlijke aanplant nodig hebt, kan veel lokaal ongedierte afschrikken en afweren.

4.) Planten landschapsarchitectuur in de voorgestelde tijd van het jaar: Hoewel je misschien enthousiast bent om je fruitbomen en bloeiende struiken te planten, zullen veel planten de komende jaren beter gedijen als je ze plant op de voorgestelde tijden van het jaar die tuinders en tuinders suggereren. Kijk op tuinwebsites en vraag op je kwekerij welke tijden het beste zijn voor de beplanting die je kiest voor je buitenhuis.

Lees ook:   2 'Don'ts' en 1 grote 'do' bij het kiezen van een nieuw huisbeveiligingssysteem

5.) Plan voor groei: Schat bij het kiezen van landschapsarchitectuur en groottes van planten in hoe groot de planten zullen groeien in 6 weken, 6 maanden, enz … Als je te veel kleine struiken voor je woonkamerraam plant en er vervolgens achter komt dat het eigenlijk kleine bomen zijn, moet je ze misschien snel opgraven! De meeste planten hebben hoogte- en groeivereisten op de potten wanneer ze bij uw kwekerij worden gekocht. Let hierop, voordat je gaat planten.

6.) Laat je inspireren: Voor sommigen komt inspiratie van het kijken naar naburige werven, of reizen naar andere delen van je stad om naar landschapsarchitectuur te kijken. Terwijl anderen inspiratie zoeken bij huis- en tuinpublicaties en satelliettelevisie doe-het-zelfprogramma’s.  Vaak is een wandeling door uw lokale tuincentrum voor huisverbetering alle inspiratie om u gemotiveerd te krijgen.

7.) Kaart in de omgeving: Zodra je weet wat voor soort planten je bij je thuis wilt hebben, breng je het gebied in kaart waarin je planten worden geplant. Schat voldoende ruimte in voor voetgangers die rondlopen, evenals groei en toekomstig onderhoud van uw landschapsarchitectuur. Zorg ervoor dat looppaden veilige gebieden hebben om te voet aan de grond te krijgen en dat hoge planten de zichtlijnen vanuit uw huis niet belemmeren.

8.) Plan voor onderhoud: In tegenstelling tot een verfkleur in uw huis, als het eenmaal klaar is, vereist landschapsarchitectuur onderhoud en zorg. Van onkruid trekken, water geven en snoeien, tot af en toe vervangen van dode planten, enz… Nogmaals, plan welke planten bij uw onderhoudsschema passen. Overweeg om een professionele tuinman of gazonservice in te huren om indien nodig voor uw tuin te zorgen.

9.) Onderhoudsarme en onderhoudsarme installaties: Het mooie van landschapsarchitectuur en tuinieren is dat er planten zijn voor elke levensstijl, maar ook voor elke smaak! Als uw huis een rustieke of woestijnesthetiek heeft, kunnen siergrassen die in het wild groeien, meer geschikt zijn voor uw huis. Terwijl als je in een tropisch gebied woont, bloeiende planten en struiken misschien meer geschikt zijn. Neem contact op met een professional om te zien welke bij u en uw huis passen.

Lees ook:   Hoe een tuinkleurenpalet te kiezen

10.) Contrasteer met uw buitenwoning: Uw landschapsarchitectuur moet een verbetering van uw buitenhuis zijn. Kies planten die de kleuren in uw huis complimenteren of contrasteren, evenals de architecturale periode van uw huis. Een modern en minimalistisch huis kan genieten van een modern Zen-geïnspireerd landschap, terwijl een Victoriaans huis schilderachtige tuinen en bloeiende gebieden kan hebben die typisch zijn voor het Victoriaanse tijdperk.  Plan uw buitentuin om in harmonie te zijn met uw buitenkant.

11.) Maak uw tuin vrij: Uw rijke grasmat en de verstrengelde wortels kunnen gemakkelijk worden aangetast door een druppelende slang en gematteerd gras. Wanneer planten worden geremd om overtollig vocht af te geven, kunnen schimmels en ongedierte deze ideale omstandigheden zien als een uitnodiging om in uw tuin te komen wonen. Pak alle items in uw tuin op, hang uw slangen op en voorkom dat uw gras in de herfst en winter wordt gematteerd.

12.)Verslap niet tijdens de laatste weken van de winter: Zelfs wanneer de winter ten einde loopt, mogen uw inspanningen om uw tuin te onderhouden niet stoppen. Geef niet toe aan late wintermoeheid. Stapel geen vuile sneeuw op je gazon. Leg in plaats daarvan de sneeuw op een gebied waar het kan smelten en goed kan afvoeren. Zorg ervoor dat u al het ijs verwijdert dat over uw gazon is bevroren, vooral de gebieden waar uw beton, bomen en mulch elkaar in uw tuin ontmoeten.

13.)Verzorg uw gras zodra de bovengrond droogt: Voor de integriteit van uw lentelandschap, vermijd het harken van bovengrond die nog nat of modderig is. Tegen het einde van de winter na de laatste geprojecteerde sneeuwval, kijk eens naar je landschap en zorg ervoor dat het droog is voordat je bladen veegt. Een blower zal het werk doen dat u wilt dat hij doet, terwijl hij schade vermijdt tijdens een mogelijk gevoelige omstandigheid.

14.)Belucht je lentelandschap: Geloof het of niet, planten zoeken lucht door de bovengrond. Als uw bovengrond compact is geworden, overweeg dan om een hulpmiddel te gebruiken dat bekend staat als een bodembeluchter. Bodembeluchters boren zich in de grond, breken de ingepakte en dichte delen van uw landschap op terwijl ze lucht re-integreren. Voer dit uit zodra de lente zijn eerste droge grond biedt, omdat uw landschap in deze staat gemakkelijker zal zijn om lucht of voedingsstoffen op te nemen indien nodig.

Lees ook:   8 essentiële (en pijnloze) voorjaarsschoonmaaktips voor uw nieuwe huis

Waar het op neer komt

Als het gaat om het voorbereiden van uw tuin op de lente, kan het niet alleen veel tijd en middelen aan uw kant vereisen, maar ook zorg en aandacht voor detail. Zorg ervoor dat je het klimaat kent waarin je nu leeft, maar ook het ongedierte dat er leeft. Het inrichten van je buitenhuis lijkt misschien een intimiderend project om aan te gaan, maar het is een van de geneugten van de lente, waar veel mensen naar uitkijken. Gebruik de 14 bovenstaande tips om u te helpen bij het plannen van uw tuin en uw verwachtingen voordat u begint. Het zal je misschien verbazen hoeveel je geniet van landschapsarchitectuur als je het eenmaal van tevoren hebt gepland.

Veelgestelde vragen

Q:

Wanneer moet ik beginnen met het voorbereiden van mijn gazon op het voorjaar?

Een:

Al in de late winter moet je beginnen met landschapsarchitectuur. Het beluchten van uw grond, het aanbrengen van gazonmeststof en het vermijden van gematteerde gebieden moet worden gedaan tijdens de late winter en het vroege voorjaar, zodat uw gazon is voorbereid op uw lentelandschap.

Q:

Wat is de beste gazonmeststof voor het vroege voorjaar?

Een:

Afhankelijk van uw klimaat en de regio waar u woont, zal de beste gazonmeststof variëren. Blader door onze uitgebreide lijst met effectieve meststoffen voor lentelandschappen voor meer informatie.

Q:

Is het goed om in het voorjaar door te zaaien?

Een:

In gebieden waar gras dunner wordt, ja, doorzaaien is helemaal prima. Als u een kale plek probeert te verhelpen, pak dan eventuele grasverdunning aan die kan volgen, doorzaaien zal uw gazon niet schaden. Voor landschappen die meer dan 50% gezonde grasmat bezitten, kan doorzaaien beter zijn dan het opnieuw inzaaien van uw gazon.

Amanda Push heeft bijgedragen aan dit bericht