3 functies om naar te zoeken in een koolmonoxidemelder

Koolmonoxidemelder in kamer verwarmd door open haard

Elke dag worden we blootgesteld aan koolmonoxidegas van de verbranding van op koolstof gebaseerde brandstoffen, waaronder steenkool, kerosine, aardgas, olie, propaan en hout. Meestal zou dit giftige gas via ventilatieopeningen uit het huis worden verdreven, maar het gebeurt niet altijd. De Centers for Disease and Control schatten dat tussen 2010 en 2015 2.244 mensen stierven als gevolg van onbedoelde koolmonoxidevergiftiging.

Koolmonoxide is niet te zien, te ruiken of te proeven. Een koolmonoxidemelder helpt u en uw eigendom te beschermen door koolmonoxidelekken te detecteren voordat ze dodelijk worden. Basis koolmonoxidemelders kosten slechts $ 20. Omdat het van cruciaal belang is dat deze gadget je niet in de steek laat, behandelen we de basisfuncties waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een koolmonoxidemelder.

Combinatie rook- en koolmonoxidemelder

Huiseigenaren zien vaak de noodzaak van rookmelders niet omdat ze denken dat de aanwezigheid van brand duidelijk zal zijn. De meeste brandslachtoffers bezwijken echter door het inademen van rook in tegenstelling tot de vuurvlammen of hitte. Een rookmelder is handig als er brand ontstaat terwijl je buiten bent of als je slaapt.

Rookmelders kunnen gebruik maken van foto-elektrische rookdetectie of ionisatiemelders. Zoals de naam al doet vermoeden, maakt de eerste gebruik van lichtsensoren. Wanneer rookdeeltjes de lichtstraal breken, wordt het alarm geactiveerd. Bij ionisatierookmelders gaat een elektrische stroom tussen twee diodes. Onderbreking van deze elektrische stroom door rookdeeltjes activeert de rookmelder.

Aan de andere kant gebruiken koolmonoxidedetectoren elektrochemische sensoren, biomimetische sensoren of metaaloxidehalfgeleiders. Elektrochemische sensoren zijn voorzien van elektroden ondergedompeld in een oplossing. Zodra de koolmonoxideniveaus in uw huis een specifieke limiet overschrijden, detecteren de elektroden een verandering in elektrische stromen en activeren ze het alarm. Biomimetische sensoren hebben een gel die van kleur verandert wanneer het koolmonoxide absorbeert. De kleurverandering zet het alarm af. In een metaaloxide halfgeleider verlaagt overtollig koolmonoxide de elektrische weerstand van de gadget, waardoor het alarm wordt geactiveerd.

Lees ook:   Hoe slangen weg te houden van uw tuin en huis

Je kunt een combinatie van een rook- en koolmonoxidemelder kopen zoals de Kidde koolmonoxidemelder, wat je geld en ruimte bespaart. U hoeft de batterijen slechts op één apparaat te testen en te vervangen in plaats van op twee. Vergeet echter niet om uit te kijken naar de waarschuwingen aan het einde van de levensduur van het apparaat en ervoor te zorgen dat het voldoet aan de normen van derden. Op batterijen werkende apparaten hebben een levensduur van ongeveer twee tot drie jaar, terwijl bekabelde apparaten tot 10 jaar mee kunnen gaan.

Onderling verbonden koolmonoxidemelder

In sommige gevallen kunt u alle koolmonoxidemelders aansluiten, zodat ze allemaal afgaan wanneer er een wordt geactiveerd. Door deze apparaten met elkaar te verbinden, kunt u voldoen aan de bouwvoorschriften in uw regio zonder fysieke bedrading. Het kan ook handig zijn als je een groot huis hebt, zodat je het alarm in een ander deel van het huis hoort afgaan. Het nadeel van een dergelijk systeem is dat het moeilijk zal zijn om te weten welk deel van uw huis het alarm heeft geactiveerd.

Slimme apparaatintegratie met koolmonoxidemelders

De beste koolmonoxidemelder die momenteel op de markt is, kan worden gekoppeld aan de slimme apparaten in uw huis. Je kunt op je smartphone een app downloaden waarmee je verbinding maakt met je slimme koolmonoxidemelder. Als er koolmonoxide wordt gedetecteerd, gaat niet alleen het alarm af, maar ontvangt u ook een melding op uw telefoon. De meeste slimme koolmonoxidemelders informeren u over de getroffen locatie of kamer en instrueren u hoe u moet reageren. Het kan u bijvoorbeeld vragen om 911 te bellen als de situatie ernstig is, of gewoon om een raam te openen en contact op te nemen met niet-hulpdiensten voor een klein probleem.

Lees ook:   Hoe zorg je voor je gazon en landschapsarchitectuur voor de winter

Je kunt je slimme koolmonoxide- en rookmelder ook aansluiten op de thermostaat van je huis. Zodra dit apparaat is geactiveerd, vraagt het de thermostaat om de HVAC uit te schakelen, zodat het giftige gas of de rook niet in het apparaat wordt gezogen en door uw hele huis wordt gecirculeerd.

Smart device integratie betekent dat u verzekerd bent van de veiligheid van uw huis, zelfs als u ver weg bent. U ontvangt ook een melding op uw telefoon als het apparaat wordt gedeactiveerd. Helaas zijn de eenheids- en installatiekosten van deze apparaten meestal hoog.

Veelgestelde vragen

Heb ik een slimme koolmonoxidemelder nodig?

Als u veel tijd buitenshuis doorbrengt, zorgt het toevoegen van een slimme koolmonoxidemelder voor meldingen op afstand als er iets misgaat. Als je gespannen bent voor geld en je bent meestal thuis, kun je het doen met een conventionele detector.

Wat is de beste plaatsing van de koolmonoxidemelder?

De plaatsing van koolmonoxidemelders is van cruciaal belang om effectief te zijn. Het Environmental Protection Agency (EPA) beveelt aan dat u uw koolmonoxidemelder maximaal vijf voet boven de grond installeert. Dit komt omdat koolmonoxide zich gemakkelijk mengt met de lucht in uw huis en zelden stijgt. Als u slechts één koolmonoxidemelder installeert, installeert u deze dicht bij het slaapgedeelte en zorgt u ervoor dat het alarm u kan wekken.

Waar kan ik een Kidde koolmonoxidemelder kopen?

Afgezien van hun website, kunt u Kidde koolmonoxidemelders (en andere soortgelijke merken) kopen bij goedgekeurde verkooppunten, waaronder Amazon, Grainger, HD Supply en Home Depot, naast andere winkels.

Wat moet ik doen als mijn koolmonoxidemelder afgaat?

Lees ook:   Milieuvriendelijke en natuurlijke bijenbestrijdingsmethoden

Als uw koolmonoxidemelder afgaat, laat dan frisse lucht het gebouw binnen door alle ramen en deuren te openen. Schakel alle brandstofverbrandende apparaten uit en ga naar buiten met uw huishouden en huisdieren, zelfs als u zich goed voelt. Ga niet terug naar het huis totdat de bron van het lek is verholpen, wat betekent dat u mogelijk 911 moet bellen als u het lek niet zelf kunt repareren. Zorg ervoor dat elk lid van uw gezin weet hoe ze moeten reageren als het alarm afgaat.

Wat zijn de onderhoudsvereisten van koolmonoxidemelders?

Koolmonoxidemelders hebben regelmatig onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat ze optimaal werken. Om te beginnen, test en reinig het apparaat eenmaal per maand. Raadpleeg de instructies van de fabrikant over hoe het alarm moet klinken en hoe vaak u de batterijen moet vervangen.