Hoe hondenplas en ander huisdierafval uit tapijt te halen

slapende hond op tapijt

Het hebben van een huisdier brengt veel vreugden met zich mee, maar het leven met de beste vriend van de mens kan soms een beetje rommelig worden. Dit is de reden waarom eigenaren van gezelschapsdieren moeten weten hoe ze honden- en kattenplas uit tapijtoppervlakken kunnen krijgen. Urinevlekken zijn veel voorkomende problemen die verband houden met het bezitten van huisdieren, vooral bij het zindelijk maken van puppy’s en kittens. Om deze reden moeten eigenaren van gezelschapsdieren de beste tapijtreiniger voor huisdieren bij de hand hebben om oppervlakken en bekleding er fris uit te laten zien en ruiken.

Wil je weten hoe je hondenplas uit tapijt krijgt en hoe je kattenplas uit tapijt krijgt? Lees dan snel verder.

6 stappen om honden- en kattenurine uit tapijt te krijgen

Bij het werken aan het krijgen van hondenurine uit tapijt, hoe hondenplas te krijgen ruiken uit tapijt en hoe kattenurinegeur uit tapijt te krijgen, is het belangrijk om het getroffen gebied goed te steriliseren en schoon te maken. Hoe langer urine van huisdieren in een tapijt zit, hoe moeilijker het zal zijn om de geur en vlek te verwijderen. (Houd er rekening mee dat het uiterst moeilijk is om kattenurinegeur van tapijt te verwijderen. Als de geur aanhoudt, moet u het tapijt mogelijk volledig vervangen of een professionele tapijtreiniger bellen.)

Als u honden- en kattenplas uit tapijt wilt halen, volgt u deze stappen:

Stap 1: Verwijder de rommel

Als het gebied nog nat is, dep het dan met papieren handdoeken of kranten om de urine te absorberen. Reinig het tapijt vervolgens met schoon, warm water door te deppen met een natte handdoek of een natte / droge stofzuiger.

Stap 2: Reinig de vlek

Er zijn veel manieren om de urinevlek op uw tapijt te verwijderen. Azijn is een sterk ontsmettingsmiddel en is handig om te gebruiken bij het schoonmaken van veel delen van uw huis. Je kunt een oplossing maken van een kopje witte azijn en een kopje water. Meng de twee door elkaar in een container. Giet vervolgens de azijnoplossing over het gebied dat door urine is aangetast, schrob het lichtjes en laat het gebied volledig drogen.

Lees ook:   Hoe voegmiddel schoon te maken

Er zijn ook veel producten beschikbaar om bij de hand te houden, vooral als je een jong huisdier zindelijk maakt. Resolve Pet Stain &Odor Carpet Cleaner of andere commerciële enzym tapijtreinigers zijn gemakkelijk online of in de meeste supermarkten te krijgen.

Stap 3: Verwijder de geur

Het wegwerken van de huisdierafvalgeur op uw tapijten is gemakkelijker dan u misschien denkt. Breng zuiveringszout ter plaatse aan en laat het gebied 24 uur ontgeuren. Commerciële tapijtproducten en stofzuigers behandelen ook de geur terwijl ze de vlek reinigen.

Stap 4: Voor een koppige, stel vlek in

House Cleaning Central beveelt 1/4 tot 1/2 kopje huishoudelijke sterkte (3%) waterstofperoxide aan dat over een vlek wordt gegoten die is uitgezet. Laat het 3 tot 5 minuten uitharden en geef het gebied dan een goede scrub.

Stap 5: Stofzuigen

Stofzuig het getroffen gebied op uw tapijt om eventuele achtergebleven stoffen te verwijderen.

Stap 6: Als de geur blijft hangen, schakel dan de professionals in (alleen voor kattenurine)

Als de geur nog steeds overblijft, kunt u het tapijt vervangen na het afdichten van de geur in de houten ondervloer met schellakkit of een professionele tapijtreiniger bellen

Eigenaren van gezelschapsdieren die willen weten hoe ze poep uit tapijt kunnen krijgen, kunnen ook een aangepaste versie van deze stappen volgen. Meng eerst twee kopjes warm water met een eetlepel afwasmiddel en een eetlepel witte azijn. Dompel een spons in de oplossing en dep de vlek voorzichtig. Herhaal dit totdat de vlek weg is. Als de markering niet verdwijnt, breng dan een druppel of twee ammoniak aan in het tapijt en blijf vlekken. Deze extra stap is veilig voor elk type tapijt naast wol.

Producten en gereedschappen die je nodig hebt om huisdierafval uit tapijt te halen

Het verwijderen van huisdierafval uit tapijten is een zware klus die gemakkelijker is met het juiste gereedschap. Alles wat nodig is om uw tapijten schoon te maken, vindt u bij uw lokale hardware of supermarkt.

  • Afwasspons: Hardnekkige vlekken zoals gedroogde urine en uitwerpselen moeten worden weggeveegd met een vaatspons om hun grip op tapijtvezels los te maken. Een zeespons of oude vod zijn ook goede alternatieven.
  • Tandenborstel: Om in de reinigingsoplossingen te werken, is een borstel met zachte borstel zoals een tandenborstel economisch en efficiënt. Zorg ervoor dat u ook handschoenen draagt om uw huid te beschermen tijdens het reinigen.
  • Azijn: Dit van nature zure ingrediënt bevindt zich waarschijnlijk in uw voorraadkast en is een van de meest nuttige huishoudelijke reinigingsmiddelen. Het is goed in het optillen en desinfecteren van vlekken.
  • Zuiveringszout: Deze natuurlijke deodorizer komt veel voor bij het bakken. Dit wordt meestal toegepast tijdens de laatste stappen van vlekreiniging om huisdiergeuren op te heffen.
  • In de winkel gekochte schoonmakers: Als u de voorkeur geeft aan kant-en-klare reinigingsmiddelen, kunt u een aantal geweldige producten vinden in winkels en online. Een van de beste tapijtreinigers voor pets is Angry Orange Pet Odor Eliminator, die 4,4 van de 5-sterrenbeoordeling op Amazon heeft.

Wil je geen chemicaliën gebruiken? Hier leest u hoe u urinevlekken van huisdieren op natuurlijke wijze kunt reinigen

Als u geen chemicaliën wilt gebruiken, is het mogelijk om urinevlekken van huisdieren op te ruimen met natuurlijke ingrediënten. Veel zelfgemaakte oplossingen vereisen alleen azijn en zuiveringszout. Hoewel azijn een natuurlijke vlekkenlifter is, is het gebruik van zuiveringszout hoe je de plasgeur uit tapijten kunt krijgen. Een zelfgemaakte tapijtreiniger voor huisdiervlekken gemaakt met azijn kan voorgemengd worden in een glazen spuitfles en worden bewaard voor onmiddellijk gebruik. Nadat u het met urine bevlekte gebied hebt verzadigd met de azijnoplossing, schrobt u het tapijt voorzichtig met een borstel met zachte borstel. Leg ten slotte zuiveringszout over het gebied, laat het drogen en stofzuig vervolgens het tapijt om alle geuren die het zuiveringszout heeft geabsorbeerd volledig op te heffen.

Lees ook:   Hoe onkruid te gebruiken om uw gazon nieuw leven in te blazen

Zoals hierboven vermeld, is kattenplas koppiger dan hondenplas. Als de geur van kattenplas aanhoudt, moet u het tapijt mogelijk volledig verwijderen om bij de houten ondervloer eronder te komen. In dit geval is de enige manier om er volledig zeker van te zijn dat de geur verdwenen is, de vloer onder het tapijt schoon te maken met dezelfde methode als hierboven en deze vervolgens af te dichten met een schellakkit.

De bottom line over hoe je honden- en kattenplas uit tapijt kunt krijgen

Zelfs de meest gewetensvolle eigenaren van gezelschapsdieren moeten weten hoe ze urine van huisdieren uit tapijtoppervlakken kunnen krijgen, omdat er ongelukken gebeuren. Personen die de voorkeur geven aan reinigingsmiddelen die vrij zijn van synthetische chemicaliën, kunnen zelfgemaakte reinigingsoplossingen maken van gewone huishoudelijke ingrediënten zoals azijn en zuiveringszout. Er zijn ook uitstekende in de winkel gekochte producten die u kunnen helpen erachter te komen hoe u urine uit tapijt- en bekledingsgebieden kunt krijgen. Het is moeilijker om huisdierafval te verwijderen naarmate het langer in het tapijt blijft. U moet het gebied onmiddellijk desinfecteren en ontgeuren voor de beste resultaten.

Veelgestelde vragen

Hoe krijg je gedroogde hondenurine uit tapijt?
Om gedroogde hondenurine uit een tapijt te halen, combineert u een deel azijn met een deel water en giet u vervolgens een deel van de oplossing op het getroffen gebied. Schrob de gedroogde urinevlek met een zachte borstel en dep het gebied met een handdoek totdat het volledig droog is.

Zal zuiveringszout hondenpoep van tapijt reinigen?
Zuiveringszout kan helpen bij het reinigen van hondenpoep van een tapijt, maar alleen nadat u andere reinigingsmiddelen hebt gebruikt om de rommel volledig op te heffen en het gebied te desinfecteren. Breng zuiveringszout aan op het gebied na het gebruik van een reinigingsoplossing en laat het drogen om te ontgeuren en volledig te ontsmetten.

Lees ook:   14 tips om uw huis voor te bereiden op de lente landschapsarchitectuur

Hoe krijg je hondenurinegeur uit tapijt?
Om hondenurinegeur uit tapijtoppervlakken te krijgen, breng je een oplossing aan van een kopje water, een kopje witte azijn en 2 theelepels zuiveringszout. Laat de oplossing 5 minuten op de plek weken en dep het vervolgens droog.

Hoe krijg ik vlekken van huisdieren uit tapijt?
Om vlekken voor huisdieren uit tapijtgebieden te krijgen, maakt u een oplossing van 1/2 kopje azijn, 2 kopjes water, 1 eetlepel afwasmiddel en 1 eetlepel zout. Breng deze oplossing aan op het bevlekte gebied met een spons of washandje. Dep met een droge handdoek en herhaal het proces indien nodig.