De beste doe-het-zelf huisbeveiligingssystemen

Close-up shot van een persoon die aanbelt

De producten die hier te zien zijn, zijn onafhankelijk geselecteerd op basis van grondig onderzoek van ons redactieteam. Als u iets koopt via links op onze site, kunnen we een commissie ontvangen.

Mensen zijn tegenwoordig in staat om huisbeveiliging in allerlei huizen en situaties te laten werken. Of u nu in een appartement of een huis woont, er is een doe-het-zelf huisbeveiligingssysteem voor bijna elke grootte huis. Doe-het-zelf huisbeveiligingssystemen zijn voor velen een geweldige oplossing, omdat u geen professional hoeft te betalen om uw huisbeveiligingsoplossing te krijgen.

De voordelen van doe-het-zelf huisbeveiligingssystemen

Waarom kiezen voor doe-het-zelf huisbeveiligingssystemen boven professioneel geïnstalleerde beveiligingssystemen? Doe-het-zelf huisbeveiligingssystemen zijn niet hardwired in de muur of aangesloten op het elektrische systeem en kunnen gemakkelijk worden verplaatst. Deze draagbaarheid maakt doe-het-zelf beveiligingssystemen beter geschikt voor iedereen die veel huurt of beweegt. Doe-het-zelfsystemen zijn meestal ook goedkoper, dus als je een beperkt budget hebt, overweeg dan om de doe-het-zelf-route te volgen.

Doe-het-zelf huisbeveiligingssystemen zijn het beste als u:

 • Woon in een kleinere woning.
 • Een tijdelijke oplossing voor huisbeveiliging nodig hebben.
 • Hebben een beperkt budget.
 • Beweeg regelmatig.
 • Zijn technisch onderlegd genoeg om het beveiligingssysteem zelf te installeren.

Diy huisbeveiliging overwegingen

Met zoveel doe-het-zelf huisbeveiligingsopties om uit te kiezen, kan het een beetje overweldigend aanvoelen als je niet weet waar je op moet letten. De apparatuur, plannen en unieke functies van elke provider zijn een beetje anders, dus het is belangrijk om te weten wat u echt uit uw huisbeveiligingssysteem wilt halen. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden als je rondkijkt.

Doe-het-zelf opties voor huisbeveiligingsapparatuur

Uw apparatuur is een van de belangrijkste onderdelen van uw beveiligingssysteem. Apparatuur voor doe-het-zelf beveiligingssystemen wordt meestal verkocht in ‘starterkits’. Deze starterkits zijn ontworpen om u in te stellen met de basis en bevatten meestal de hoofdhub van het systeem en een paar sensoren.

In de meeste gevallen worden camera’s en andere accessoires afzonderlijk verkocht met verschillende prijsopties, afhankelijk van de provider. Als je een groter huis hebt met veel grond om te dekken, kunnen de kosten van alle extra apparatuur snel oplopen, dus denk na over welke gadgets je zeker wilt voordat je begint met winkelen.

Pro tip: Wilt u besparen op apparatuur? Veel doe-het-zelf starterkits voor thuisbeveiligingsapparatuur kunnen worden gekocht bij Amazon. We laten je hieronder zien hoe.

Doe-het-zelf huisbeveiligingsplan opties

De meeste doe-het-zelf-thuisbeveiligingsproviders hebben verschillende beveiligingsplannen waaruit u kunt kiezen. Deze plannen zijn geprijsd op basis van het feit of het plan professionele monitoring of zelfcontrole omvat en hoeveel functies bij een specifiek plan horen. Hoe meer functies u wilt openen, hoe meer u betaalt.

Als u alleen de apparatuur wilt gebruiken en geen maandelijkse kosten wilt betalen, bieden de meeste doe-het-zelf-thuisbeveiligingsproviders gratis abonnementsopties. Houd er rekening mee dat gratis abonnementsopties meestal zelf worden gecontroleerd en geen functies of voordelen bevatten.

Lees ook:   12 landschapsideeën voor kleine achtertuinen

Doe-het-zelf huisbeveiligingssystemen zijn gemaakt om een tijdelijke huisbeveiligingsoplossing te zijn voor huurders en frequente verhuizers, dus de meeste van deze beveiligingsplannen zijn geen contract. Maar dat betekent niet dat elke aanbieder van huisbeveiliging opties zonder contract biedt. Wees op je hoede voor eventuele contractovereenkomsten en zorg ervoor dat je de kleine lettertjes leest, zodat je precies weet waarvoor je je aanmeldt.

Doe-het-zelf huisbeveiliging installatie

Het blijkt dat niet alles aan de professionals hoeft te worden overgelaten. Doe-het-zelf huisbeveiliging is niet voor niets doe-het-zelf, wat betekent jij zijn degene die uw beveiligingssysteem gaat instellen en installeren. Gelukkig zijn de meeste doe-het-zelf beveiligingssystemen een vrij eenvoudige installatie, met misschien een paar stekkers of batterijen. Het installatieproces voor de meeste van deze systemen is net zo eenvoudig als het synchroniseren van de apparaten, het afpellen van het achtergrondpapier en het plakken van de gadget aan de muur of het plaatsen op een oppervlak. Het is eigenlijk alsof je stickers rond je huis plaatst.

Omdat er geen permanente bedrading of wandarmaturen bij betrokken zijn, hoeft u zich geen zorgen te maken over het vinden van de perfect plaats er meteen voor. Als u meubels moet verplaatsen of gewoon in het algemeen moet verplaatsen, kan uw huisbeveiligingssysteem overal naartoe verhuizen waar u maar wilt!

Beste doe-het-zelf huisbeveiligingssystemen

Huisbeveiligingssysteem Beste in Uitrusting prijsklasse Prijsklasse beveiligingsplan
SimpliSafe Algeheel $$ – $$$ $ – $$
Blauw van ADT Professioneel monitoring bedrijf $$ – $$$$ $
Bel alarm Camera-opties $$ – $$$ $
Wyze Home Monitoring Budgetkeuze $ $
Abode Home Beveiliging Smart Home-compatibiliteit $$ $

Belangrijke opmerking: de meeste doe-het-zelf-beveiligingscamera’s voor thuis worden apart verkocht van uw starterkit voor apparatuur. Als je een beperkt budget hebt, denk dan goed na over welke gadgets je als must-haves beschouwt.

Beste overall: SimpliSafe

Als u een meer aanpasbare route naar uw huisbeveiligingssysteem wilt nemen, dan is SimpliSafe een geweldige optie. Met zo’n breed scala aan apparatuurpakketten om uit te kiezen, vindt u zeker het beste systeem dat aan uw behoeften voldoet. SimpliSafe heeft een zeer diepgaand ‘bouw een systeem’-proces als u uw ideale huisbeveiligingssysteem wilt creëren. Houd wel rekening met het grote prijsverschil.

SimpliSafe biedt twee zelfcontroleplannen en twee professionele monitoringplannen. Hun zelfcontroleplannen zijn goedkoper, maar bieden niet veel functies. Hoewel een beetje duurder, biedt het interactieve monitoringplan de meeste functies en voordelen, professionele monitoring en de beste waarde in het algemeen. SimpliSafe-apparatuur heeft een eenvoudig installatie- en installatieproces en wordt over het algemeen hoog gewaardeerd door consumenten.

Lees ook:   Abode Home Beveiliging

Pros:

 • Financiering van apparatuur is beschikbaar.
 • Eenvoudige installatie en installatie van apparatuur.
 • Plannen en uitrustingspakketten bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • Geen contract.

Tegens:

 • Beperkte compatibiliteit met smart home.
 • De kosten voor de aanschaf van extra apparatuur die nodig is voor een groter huis kunnen oplopen.

Beste professionele monitoring bedrijf: Blauw van ADT

We kennen allemaal ADT. Ze zijn al bijna 130 jaar actief op het gebied van professionele monitoring. Dus als u professionele monitoring door ADT wilt zonder vast te zitten in een contract, dan is Blue by ADT misschien de moeite waard. Apparatuur voor Blue by ADT wordt verkocht in 6 tot 12-delige starterkits op Amazon. Als je een groot huis hebt en een grotere starterkit nodig hebt, zijn er meer starterkit-opties op de site van Blue by ADT. Zoals gewoonlijk worden camera’s en andere apparaten apart verkocht, maar als u uw eigen systeem wilt bouwen, hebt u die optie.

Het kiezen van een plan met Blue by ADT is eenvoudig omdat je maar twee opties hebt. Uw opties zijn het Self-Monitoring plan of het Professional Monitoring plan. Kies voor het Professional Monitoring-abonnement als u 24/7 professionele monitoring, mobiele back-up en 60 dagen video-opslag wilt. Als u goed bent met zelfcontrole en alleen geeft om het gebruik van de apparatuur en toegang tot de monitoring-app, dan is hun gratis self-monitoringplan misschien beter bij u geschikt.

Pros:

 • Biedt 24/7 professionele monitoring.
 • Mobiele back-up (met Professional Monitoring-abonnement)
 • Geen contract.

Tegens:

 • Prijzige apparatuur.
 • Buggy smartphone app
Meer informatie over ADT-huisbeveiliging

Beste assortiment camera’s: Bel alarm

Op zoek naar camera-opties? Ring Alarm heeft een indrukwekkende verscheidenheid aan beveiligingscamera’s om uit te kiezen die bijna elke behoefte en budgetbereik dekken die u mogelijk heeft. Ring Alarm is eigendom van Amazon, waardoor het een uitstekende keuze is als je een Amazon Alexa-fan bent. Alle apparatuur voor Ring Alarm kan worden gekocht via Amazon en wordt verkocht in 5-14-delige starterkits. De gemiddelde Amazon-gebruikersbeoordeling voor de apparatuur van Ring Alarm is ongeveer 4,7 uit 5.

Ring Alarm biedt vier abonnementsopties: Gratis, Basic, Plus en Pro. Alle plannen zijn zelfcontrole, met uitzondering van het Pro-abonnement, dat professionele monitoring, mobiele back-up en lokale videoopslag omvat

Als u zich aanmeldt bij Ring Alarm, krijgt u ook toegang tot de Ring Neighbors-app, waarmee gebruikers anoniem misdaden en verdachte activiteiten kunnen melden en veiligheids- en beveiligingsupdates kunnen ontvangen binnen een straal van vijf mijl van uw huidige locatie.

Pros:

 • Grote verscheidenheid aan camera’s.
 • Betaalbare plannen.
 • Uitrusting starter kits geschikt voor kleinere en grotere huizen.
 • Toegang tot ring buren app.
 • Geen contract.

Tegens:

 • Bekend dat er enkele verbindingsproblemen zijn.
 • Niet aanbevolen als u Google Smart Home-apparaten gebruikt.

Beste budgetkeuze: Wyze Home Monitoring

Als u in de markt bent voor een extreem-budget DIY huisbeveiligingssysteem, we hebben je gedekt. Wyze Home Monitoring is veruit het meest betaalbare huisbeveiligingssysteem als het gaat om professionele monitorprijzen van ing- en systeemapparatuur. Je gelooft het misschien niet, maar de prijzen van Wyze Home Monitoring-apparatuur beginnen bij ongeveer $ 100 – $ 150 goedkoper dan andere doe-het-zelf huisbeveiligingssystemen. U kunt de Wyze Home Monitoring core starter kit kopen op Amazon of de Wyze Home Monitoring website. Hun kernstartkit heeft een gemiddelde Amazon-gebruikersscore van 4,2 uit 5.

Lees ook:   De beste gazonbeluchters

Wyze Home Monitoring biedt vier verschillende plannen, maar als u niet van plan bent om meteen een beveiligingscamera aan te schaffen, is hun Home Monitoring-plan uw beste optie. De plannen zijn vrij kaal in termen van functies, met als enige opmerkelijke opmerking dat je professionele monitoring kunt krijgen tegen een ongelooflijk lage prijs. Als u op zoek bent naar een plan met mobiele back-up, elke vorm van domotica of tal van smart home-compatibiliteitsopties, dan is Wyze Home Montitoring misschien niet de juiste keuze voor u.

Pros:

 • Goedkoop professioneel monitoringplan.
 • Belachelijk betaalbare apparatuur.
 • Eenvoudige installatie en installatie.
 • Geen contract.

Tegens:

 • De selectie van apparatuur is uiterst beperkt in vergelijking met andere aanbieders.
 • Abonnementen bevatten geen mobiele back-up.
 • Beperkte planopties.

Beste smart home compatibiliteit: Abode Home Beveiliging

Heb je veel smart home-apparaten die je graag gebruikt? Al uw apparaten zouden prima moeten synchroniseren met Abode Home Security, omdat ze compatibel zijn met maximaal 160 apparaten. Abode Home Security heeft twee starterkits voor apparatuur en kan worden gekocht via Amazon: de Gen 2 Gateway of de Iota. Beide starterkits hebben een gemiddelde Amazon-gebruikersbeoordeling van 4,1 uit 5. Als u meer opties voor apparatuur wilt verkennen, bezoekt u de website van Abode Home Security voor meer starterkits, camera’ s en accessoires.

Laten we het nu over plannen hebben. Met Abode Home Security heb je drie opties: Gratis, Standaard of Pro. De gratis en standaardplannen zijn zelfcontrole, maar omvatten wel professionele monitoring op aanvraag. Beide plannen hebben beperkte functies, maar het standaardplan zal u op zijn minst domotica en klantenondersteuning opleveren. Als u bereid bent om een kleine extra per maand te betalen, biedt het Pro-abonnement u alles in Standard plus professionele monitoring, mobiele back-up en andere functies.

Pros:

 • Ongelooflijke smart home compatibiliteit.
 • Een van de weinige doe-het-zelf-huisbeveiligingssystemen die compatibel zijn met Apple Homekit.
 • Mobiele back-up (met Pro-abonnement).
 • Geen contract.

Tegens:

 • Mogelijk moet u veel add-ons kopen.
 • Niet ideaal voor grotere woningen.

Waar het op neer komt

Geen contracten, goedkopere plannen en draagbare apparatuur zijn slechts een paar redenen waarom u kunt overwegen om doe-het-zelf te kiezen in plaats van professioneel geïnstalleerde huisbeveiliging. Combineer dit met alle opties die u hebt als het gaat om providers, en u zult zeker de ideale doe-het-zelf thuisbeveiligingsopstelling voor uw huis vinden, waar u ook bent.