Hoe slijm uit tapijt te krijgen

Jong meisje speelt met roze slijm

Elk kind houdt van slijm, maar zodra dat kleurrijke brouwsel in het tapijt komt, kan het de ergste nachtmerrie van een ouder worden.

Gelukkig hoeft slijmtijd je tapijt of tapijten niet te verpesten als ze het slachtoffer worden van de goo. We hebben een eenvoudige stapsgewijze handleiding gegeven over het verwijderen van slijm van tapijt en tapijten om u de extra stress te besparen.

Klaar om te leren hoe je slijm uit tapijt kunt krijgen? Laten we beginnen.

6 stappen om slijm uit tapijt te krijgen

Heb je ooit gemerkt dat je nadenkt over hoe je slijm uit tapijt kunt krijgen? Gelukkig is het gemakkelijker dan je denkt – je hoeft alleen maar de volgende methode te kennen voor het verwijderen van slijm uit tapijt.

Stap 1: Schraap overtollig slijm voorzichtig van het tapijt met een verfkrabber of mes.

Begin aan de buitenkant van de slijmplas en werk je een weg naar het midden, schraap zoveel mogelijk los slijm af.

Stap 2: Meng een oplossing van 2/3 kopje gedistilleerde witte azijn en 1/3 kopje warm water.

Omdat de meeste slijmen ingrediënten zoals borax en lijm bevatten, is azijn nodig om het af te breken. Giet voldoende van deze oplossing op het slijm, zodat de vlek volledig bedekt is, maar het tapijt niet verzadigd is. Als het slijm op het tapijt is opgedroogd of diep in de tapijtvezels lijkt te zitten, wilt u het mengsel misschien nog eens 10-15 minuten laten intrekken.

Stap 3: Gebruik een schrobborstel om het slijm van het tapijt los te maken.

Oefen voldoende druk uit zodat het slijm begint te breken en loskomt van het tapijt, maar pas op dat u de vezels van uw tapijt niet beschadigt.

Lees ook:   Landschapsarchitectuur voor brandveiligheid

Stap 4: Gebruik een schone, droge handdoek om het gebied droog te deppen.

Als er nog slijm in uw tapijt zit, herhaalt u de bovenstaande stappen om het te verwijderen. Als het slijm volledig is verwijderd en er geen kleur overblijft, kunt u doorgaan naar stap 6.

Stap 5 (optioneel): Breng een OxyClean-spotbehandelingsoplossing aan als het slijm een gekleurde kleurstof op uw tapijt heeft achtergelaten.

Laat de oplossing 1-5 minuten staan en dep de oplossing voorzichtig met een schone doek totdat alle resterende kleur is verwijderd.

Stap 6: Zodra het tapijt droog is, stofzuigt u het gebied.

Dit verwijdert alle kleine stukjes slijm die nog vastzitten in de vezels en zorgt ervoor dat uw tapijt er weer op zijn best uitziet.

Producten en gereedschappen die je nodig hebt om slijm uit tapijt te halen

  • Verfkrabber: Hoewel een botermes uit je keukenlade de truc zal doen, raden we een verfkrabber aan, omdat deze een groter oppervlak heeft en daarom effectiever is in het verwijderen van het slijm van je tapijt. Welk gereedschap je ook gebruikt, zorg ervoor dat het niet scherp genoeg is om je tapijt te beschadigen.
  • Witte gedistilleerde azijn: Wanneer gemengd met water, is witte gedistilleerde azijn een effectieve oplossing voor het verwijderen van slijm uit uw tapijt zonder de textuur of kleur te beschadigen.
  • Schrobborstel: Zorg ervoor dat je schrobborstel een handvat heeft om gemakkelijk vast te pakken, evenals plastic borstelharen – geen metaal. Dit helpt de diepe, ingedroogde stukjes slijm los te komen van het tapijt zonder schade aan te richten.
  • OxyClean spot behandeling: Met een op zuurstof gebaseerde, door water geactiveerde formule is deze spotbehandeling zeer effectief in het krijgen van vlekken uit tapijt, inclusief de gekleurde kleurstof die achterblijft door slijm. Los het poeder op in wat water en dep het met een schone doek op het tapijt. Zorg er wel voor dat je handschoenen draagt en doe eerst een steekproefsgewijze controle.
  • Vacuüm: Zodra je zoveel mogelijk slijm van het tapijt hebt verwijderd, zal een laatste vacuüm alle resten die achterblijven in de diepere lagen van het tapijt opheffen en het er weer dik en weelderig uit laten zien.
Lees ook:   Hoe zich te ontdoen van Eekhoorns

De bottom line op het krijgen van slijm uit tapijt

Als je je zorgen maakt over hoe je slijm uit tapijt kunt krijgen, maak je dan geen zorgen. Met zes eenvoudige stappen en slechts een paar gemakkelijk te vinden huishoudelijke artikelen, is uw tapijt in een mum van tijd slijmvrij. Vergeet dure reinigingsoplossingen of hulpmiddelen die uw tapijt beschadigen – alles wat nodig is om slijm uit tapijt te verwijderen, is een oplossing van witte azijn en water, evenals een zachte schrobborstel en een schone doek of handdoek. Voor moeilijk te verwijderen vlekken, zoals gekleurde kleurstof uit slijm, meng wat OxyClean-poeder met water en dep totdat de kleur is verwijderd.

Veelgestelde vragen

Hoe krijg je slijm uit tapijt nadat het is opgedroogd?
Gedroogd slijm kan iets moeilijker te verwijderen zijn, maar de hierboven beschreven stappen zijn nog steeds van toepassing. Werk de azijn- en wateroplossing dieper in het tapijt met behulp van de schrobborstel. Als het slijm nog steeds overblijft, herhaalt u gewoon het proces.

Is het proces hetzelfde als u slijm van een flos moet verwijderenof vloerkleed?
Ja, of het nu gaat om het verwijderen van slijm uit tapijt of een vloerkleed, het proces is hetzelfde. De azijn- en wateroplossing is veilig voor gebruik op vloerkleden en beschadigt de rug van het tapijt niet.

Ik heb alles geprobeerd om slijm uit tapijt te krijgen, maar het werkt niet. Wat moet ik doen?
Als je de beschreven stappen drie of vier keer zonder enig geluk hebt herhaald, is het misschien tijd om een professionele schoonmaker in te schakelen. Ze zullen weten hoe ze slijm uit tapijt kunnen halen met behulp van zware producten of gereedschappen die je misschien niet thuis hebt, zoals stoomreinigers of krachtigere reinigingsoplossingen. Ze moeten ook weten hoe ze het hardnekkige slijm kunnen verwijderen zonder je tapijt te beschadigen.

Lees ook:   Hoe tapijt te reinigen als een pro