Hoe zich te ontdoen van muizen in 5 stappen

Witte en grijze muis op de rand van een tafel

Niemand wil een muis in huis. Muizen zijn hardnekkig en zullen blijven terugkomen als je niet iets doet om ze voorgoed kwijt te raken. Ze kauwen niet alleen door dozen of eten wat er in uw voorraadkast staat – ze brengen ernstige gezondheidsrisico’s en risico’s voor uw huis met zich mee. Maar wij staan achter u. Lees verder om alles te weten te komen wat u moet weten over hoe u van muizen af kunt komen.

Wat trekt muizen aan?

Muizen zijn altijd op zoek naar een veilige schuilplaats met gemakkelijke toegang tot voedsel en water. Wanneer de temperatuur tijdens de herfst daalt, bent u misschien niet de enige die uw nieuwe warme en gezellige huis waardeert. Hoe rommeliger en rommeliger een huis, hoe beter, dus als je nog niet klaar bent met uitpakken van een recente verhuizing, is het vermijden van een muizenplaag (en de reeks soms dodelijke ziekten die ermee gepaard gaan) een goede motivatie om te beginnen.

Een zolder of garage vol met oude kranten, versleten dekens en meubels is het perfecte muizennest. Dat geldt ook voor die verhuisdozen die in een ongestoorde hoek van je huis staan. Het open laten staan van een garagedeur, ramen of andere deuren als de temperatuur daalt, verhoogt ook het risico om een gemakkelijk muistoegangspunt te worden.

Eén muis in huis kan snel veranderen in een plaag. Bij korte zwangerschappen van 19 tot 21 dagen en het feit dat vrouwelijke huismuizen tot 14 nesten per jaar kunnen baren, vermenigvuldigen die aantallen zich snel.

Hoe zien muizenkeutels eruit?

Als je iets ziet dat lijkt op donkergekleurde rijst op willekeurige plaatsen in je huis, heb je misschien een muis in je huis. Muizen poepen vaak en hebben kleine uitwerpselen die een lichte glans of glinstering kunnen hebben en meestal zwart van kleur zijn. Muizenkeutels worden grijs met de leeftijd, dus als je harde, kruimelige, grijze uitwerpselen vindt, heb je het gebied gevonden waar een muis vroeger leefde.

Hoe te controleren op muizen in uw huis

Als je nog geen muizenkeutels, een nest of het eigenlijke knaagdier hebt gezien, maar je maakt je zorgen dat je muizen in huis hebt, loont het om je huis van dichterbij te bekijken. Muizen houden van die zelden gebruikte keukenkastjes of plaatsen zoals onder de gootsteen, achterin een voorraadkast, en achter ovens zijn populaire nestplaatsen omdat ze snelle toegang bieden tot voedsel en water.

Lees ook:   Doe-het-zelf ongediertebestrijding die echt werkt

Als je muizenkeutels hebt gezien, kijk dan in nabijgelegen dozen, binnen en onder meubels, en zoek naar toegangspunten in de muur. Controleer uw kabellijnen, bedrading en leidingen op tekenen van muizeninvoer, zoals ingeknaagde snoeren of muizenuitwerpselen.

Wanneer muizen door je huis lopen, omhelzen ze de muren en laten ze een vetspoor achter. Dit lijkt op vlekkerige handafdrukken op een geverfd oppervlak. Kijk of je het spoor naar het nest kunt volgen. Of strooi meel in de buurt van de gebieden waar je muizen vermoedt, zodat je kunt zien waar die kleine muisvoetafdrukken naartoe gaan.

Hoe zich te ontdoen van muizen, stap voor stap

Muizen zijn hardnekkig. Zodra een muis een plek vindt om te leven, legt het knaagdier een mix van urine en feromonen neer, wat andere muizen aangeeft dat het een goede zaak aan de hand heeft. Andere muizen, aangetrokken door de geur, zullen ook hun weg naar binnen vinden. Om de cyclus te beëindigen en voor het wegwerken van muizen in de muren en uw huis, volgt u de onderstaande stappen.

Stap 1: Loop door de omtrek van uw huis.

Zoek naar toegangspunten zoals openingen veroorzaakt door kabeldraden of leidingen. Vul gaten met beton en voeg rubberen rand toe aan uw deuren om te voorkomen dat meer muizen erin knijpen.

Stap 2: Ruim je keuken op.

Zorg er tijdens het schoonmaken van de keuken voor dat u potentiële voedselbronnen van muizen verwijdert. Bewaar granen en granen in muisbestendige containers, zoals glas of dik, duurzaam plastic en breng voedselafval elke nacht naar buiten.

Stap 3: Stel vallen in.

Je kunt kiezen uit no-kill traps of dodelijke snap traps. Plaats de vallen in de buurt van plaatsen die door uw ongewenste gasten worden bezocht, zoals in de buurt van gaten of gaten in muren, maar uit de buurt van huisdieren en kinderen. Pindakaas of hazelnootpasta, geen kaas, is het beste muizenvalaas omdat muizen het aas niet gemakkelijk kunnen vegen en de val kunnen vermijden.

Stap 4: Controleer muizenvallen vaak.

Gooi de lichamen in uw vuilnisbak of verplaats levende muizen op ten minste 100 voet van uw huis

Stap 5: Weet wanneer het tijd is voor professionele hulp.

Als je vallen niet werken of als je nog steeds tekenen van meerdere muizen in je huis hoort, is het goed om versterkingen te sturen. Een verdelger zal uw muizennesten vinden en weten hoe u snel van muizen af kunt komen.

Lees ook:   De beste huisbeveiligingssystemen volgens het excellentmovers-team

Producten die u nodig hebt om een muizenplaag te behandelen

  • Authenzo Humane Muizenval: De veerdeur vangt muizen op, zodat je eventuele muizen gemakkelijk kunt vangen en weer in het wild kunt loslaten.
  • Odesos Muizenval, Live Catch en Release Bucket: Koppel dit multi-catch apparaat met aas en verplaats het gevangen ongedierte.
  • Tomcat Press ‘N Set Muizenval: Eenvoudige one-touch setup en gemakkelijke verwijdering.
  • Ultrasone pestverdelger: Dit elektromagnetische en ultrasone chipmuisafweermiddel houdt muizen en ander ongedierte, zoals muggen, op afstand door hun gehoor te desoriënteren en weg te jagen.
  • Victor Indoor Elektronische Muizenval: Een vier-pack van AA-batterijen kan tot 100 muizen doden met onmiddellijke hoogspanningsschok.

Huismiddeltjes en natuurlijke manieren om van muizen af te komen

Als je niet wilt stoeien met vallen en het doden van muizen geen optie voor je is, wend je dan tot huismiddeltjes of natuurlijke manieren om ze af te schrikken. Om de beste resultaten te krijgen, gebruikt u meer dan één optie.

Kattenbakvulling is een huismiddeltje dat je kunt gebruiken om muizen af te schrikken. Voorkom dat muizen naar binnen komen door het kattenbakvulling van uw kat rond de buitenkant van uw huis te strooien. Muizen zullen de geur van een roofdier vermijden en veiligere grond zoeken.

Pepermuntolie is ook een natuurlijke manier om van muizen af te komen. Laat wattenbollen doordrenkt met de olie rond gebieden waar je vermoedt dat de knaagdieren vaak voorkomen om ze ervan te weerhouden terug te keren. Muizen kunnen niet tegen de geur van deze natuurlijke olie, evenals eucalyptus en groene munt. De knaagdieren moeten uiteindelijk vertrekken om de geur van de oliën te vermijden.

Geef muizen tot slot een weg minder en gebruik een ventilatiedeksel op je schoorsteen.

Wanneer bel je een professionele verdelger?

Het is tijd om een professionele verdelger in te schakelen als je een toename van zichtbaar muisbewijs ziet. Muizen lijken op elkaar, dus het is moeilijk te zeggen of de muis die je langs je keukenvloer zag rennen dezelfde muis is die je de dag ervoor op je aanrecht zag. Voor gemoedsrust, en om te voorkomen dat je later met een nog groter (en duurder probleem te maken krijgt), stuur je een professional in.

Lees ook:   De beste manier om uw oven schoon te maken

Een verdelger zal door uw huis lopen, de situatie beoordelen en verschillende opties bieden. U kunt beslissen hoe en of u verder wilt gaan op basis van de aanbevelingen van de verdelger over hoe u muizen in de muren of rond uw huis kunt verwijderen.

Hoe u muizen uit uw huis kunt houden – voorgoed

Zodra u problemen met binnenmuizen hebt geëlimineerd, is het eenvoudig om te voorkomen dat muizen terug in uw huis kruipen. Als je een aangebouwde garage hebt, houd dan de deur gesloten en til je vuilnisbakken op. Vervang gescheurde raamschermen en voeg rubberen of siliconen sierlijsten toe aan uw deuren om ze luchtdicht te houden. Sluit leidingen, gasopeningen en drogeropeningen af, zodat muizen zich niet een weg naar binnen kunnen kronkelen.

Voor een muisvrij interieur maak je je keuken grondig schoon. Kruimels trekken muizen aan, dus veeg morsen en rotzooi snel op en gebruik luchtdichte opslag voor voorraadkastartikelen. Nachtelijke verwijdering van voedselafval en op de top van vuile vaat blijven, gaan een lange weg om dit ongedierte buiten te houden. Een schoon huis zonder toegang tot voedsel houdt muizen weg.

Waar het op neer komt

Of je nu kiest voor catch-and-release vallen, snap traps, pepermuntolie, of om een verdelger te bellen om het vuile werk te doen, je hebt tal van effectieve opties om van muizen af te komen. Negeer een muis in je huis niet. Met de korte broedperiode van muizen en grote nesten kan één kleine muis gemakkelijk veranderen in een plaag. Behandel uw muisprobleem vanaf het begin, zodat u kunt genieten van een volledige nachtrust zonder de geluiden van skitteren en krabben boven uw hoofd.

Veelgestelde vragen

Zijn muizen in huis gevaarlijk?
Dat kunnen ze zijn. Muizen zijn bekende dragers van ziekten, zoals het dodelijke hantavirus. Voeg daar hun liefde voor knagende draad aan toe, en dat schattige muisje kan uiteindelijk een vuurtje stichten.

Betekent één muis dat je een besmetting hebt?

Misschien. Muizen zijn moeilijk uit elkaar te houden. Als u een verhoogde krabactiviteit opmerkt, meerdere muizen ziet of een grote hoeveelheid uitwerpselen vindt, kunt u een plaag hebben.