Hoe zich te ontdoen van mollen en ze voorgoed weg te houden

nieuwsgierige mol

Hoe zien mollen eruit?

Inclusief zijn staart is de gemiddelde mol tussen de vier en 11 centimeter lang. Ze hebben meestal een zwarte, bruine of grijze vacht en lijken op knaagdieren, hoewel het technisch gezien kleine zoogdieren zijn. Ze hebben kleine oren en ogen, kleine achterpoten en grotere voorvoeten die worden gebruikt om te graven. Hoewel mollen op knaagdieren lijken, zijn ze nauwer verwant aan vleermuizen.

Mollen zijn insecteneters en voeden zich het liefst met duizendpoten, regenwormen, insectenlarven en miljoenpoten. Hun tunneling richt ravage aan in tuinen en gazons en biedt gemakkelijkere toegang voor andere knaagdieren om zich te voeden met uw planten. Mollen tunnelen meestal waar de grond overvloedig is met organisch materiaal. Als u een hoge populatie mollen in een specifiek deel van uw tuin ziet, kan dat een rode vlag zijn voor hoge populaties bodemplagen. Omdat ze tot 15 voet per uur kunnen tunnelen, leidt dat ertoe dat veel huiseigenaren de mollen voorgoed weg willen hebben.

mol snuit en klauwen die uit de molshoop steken
Getty/sauletas

Hoe krijg je mollen?

Wanneer u onderzoekt hoe u van mollen af kunt komen, is uw eerste stap om te identificeren waar ze vandaan komen en wat hen naar uw tuin trekt. Hun belangrijkste motivatie? Voedsel. Mollen houden ervan om regenwormen, engerlingen en andere insecten te eten die diep in uw gazon leven, dus misschien wilt u investeren in producten die deze insecten kunnen helpen beheersen. Als je de voedselvoorraad van de mollen afsnijdt, verliezen ze hun interesse.

Mollen kunnen klein zijn, maar ze veroorzaken veel schade als ze door wortelstelsels graven.  Als je kleine hopen vuil in je tuin ziet die op kleine vulkanen lijken, kunnen dat molshopen zijn. Dit zijn in- en uitstapwegen die door mollen zijn gecreëerd om naar hun tunnels te leiden. Sommige van deze tunnels maken uitsteeksels van drie tot 30 inch of ruggen op gazons en in tuinen die grote ongemakken veroorzaken als u bloemen, tuingroenten, gazons en kleine bomen probeert te laten groeien.

Lees ook:   Hoe een tuinkleurenpalet te kiezen

Hoe te controleren op moedervlekken

Leren hoe je van moedervlekken af kunt komen, houdt in dat je weet hoe je ze op je eigendom kunt controleren. Mollen komen zelden naar het oppervlak van de grond, tenzij het tijd is voor hen om te paren. En hoewel ze geen significante hoeveelheid schade aanrichten aan grote open ruimtes, zijn mollen problematisch voor werven omdat ze bollen, gras en plantenwortels vernietigen.

Controleren op mollen omvat het inspecteren van uw tuin en langs looppaden. Als je heuvels van grond of gronduitsteeksels in de buurt van loopbruggen ziet, is dat een veelbetekenend teken van mollen die graven. De beste manier om te bepalen of je naar een molshoop kijkt, is de grootte ervan. Ze zijn meestal klein, maar kunnen tot een voet in diameter zijn. Je zult ook merken dat de meerderheid van de molschade optreedt in vochtige en schaduwrijke gebieden waar de grond overvloedig is met regenwormen, engerlingen en andere insecten.

Hoe zich te ontdoen van moedervlekken, stap voor stap

Laten we eens kijken hoe je mollen in je tuin kunt verwijderen met een huismiddeltje. Er zijn verschillende opties die u kunt proberen:

  • Gebruik ricinusolie

Mollen houden niet van de smaak of geur van ricinusolie, plus het verontreinigt de grond voor insecten. Maak een spray met drie delen ricinusolie, een deel afwasmiddel en drie delen water. Spuit het overal waar je tunnels en molshopen ziet. Er is ook mol-afstotende rook beschikbaar om in uw tuin vrij te geven.

Salade en goudsbloem rijen in een tuin
Getty/Philippe S. Giraud
  • Planten die bloemen afschrikken

Pak bollen of zaden of plantenstarters voor goudsbloemen en narcissen, die dienen als natuurlijke molafschrikmiddelen. Elke plant uit de alliumfamilie stoot ook mollen af.

  • Gebruik huishoudelijke artikelen

Strooi huishoudelijke artikelen, zoals kattenbakvulling, cayennepeper, koffiedik of rode peper, overal waar je tekenen van moedervlekken ziet. Voorkom dat mollen terugkeren door deze stoffen in uw tuinen en op gazons te strooien.

Producten die u kunt gebruiken om een molplaag op te lossen

  • Korrelige insectenwerende middelen: Verspreid korrelige insectenwerende middelen waar je molshopen en gronduitsteeksels ziet. Deze insectenwerende middelen bevatten ingrediënten waar mollen niet van houden, waaronder ricinusolie, kaneel en knoflook.
  • Humane mollenvallen: Er zijn een aantal dodelijke vallen op de markt, waaronder cinch-, schaar- en snarestijlen. Sommige van deze methoden doden de mol niet snel en dierenrechtengroepen hebben protest aangetekend tegen het gebruik ervan. Als u de voorkeur geeft aan een niet-dodelijke methode van vallen, zijn er levende mollenvallen beschikbaar die ook veilig te gebruiken zijn rond uw kinderen en huisdieren.
  • Insecticiden: Zoek naar veilige en natuurlijke insecticiden. Omdat mollen eten wat er onder de oppervlakte op de loer ligt, is het wegwerken van hun voedselvoorziening een ideale remedie. Selecteer producten die ongedierte elimineren zonder planten of dieren te schaden. Dese producten moeten ook veilig te gebruiken zijn rond kinderen en huisdieren.
  • Niet-dodelijke sprays: Het actieve ingrediënt in veel niet-dodelijke sprays is ricinusolie. Deze sprays behandelen tot 10.000 vierkante voet. Terwijl de spray in de grond trekt, doodt het de voedselbron van de mol en stoot het de mollen zelf af. Deze afstotende sprays zijn veilig te gebruiken rond huisdieren en kinderen.
  • Ultrasone spikes: Installeer twee ultrasone spikes om de 100 voet in uw tuin om mollen weg te jagen. Dit zijn schokbestendige apparaten die elektronische pulsen de grond in sturen, die beweert mollen weg te jagen, hoewel de effectiviteit niet overtuigend is gebleken.

Wanneer een professional bellen om van moedervlekken af te komen

Veel factoren leiden ertoe om te beslissen of je moet leren hoe je zelf van moedervlekken af kunt komen of een professional moet bellen voor hulp. Als je de meeste van de bovenstaande methoden hebt geprobeerd en ze lijken niet te werken, weet een professional hoe hij het probleem moet oplossen. Zij zullen uw woning grondig inspecteren en u voorzien van een beoordeling met betrekking tot de grootte en omvang van uw molprobleem. Professionals gebruiken niet alleen de beste apparatuur voor het elimineren van moedervlekken, maar ze kunnen ook helpen voorkomen dat ze terugkeren.

Lees ook:   Hoe onkruid te gebruiken om uw gazon nieuw leven in te blazen

Volgens Angi.com kan professionele niet-dodelijke moedervlekkenverwijdering ongeveer $ 400 kosten. Als je te maken hebt met een familie mollen, reken dan op “ongeveer $ 50 tot $ 80 per mol, vergeleken met als je te maken hebt met slechts één plaag.”

Hoe houd je mollen uit je huis

Hoewel het niet vaak gebeurt, kunnen sommige huiseigenaren mollen in hun huizen vinden. Mollen kunnen huizen binnendringen via funderingsscheuren in de buurt van de grondlijn, maar ook door beschadigde kelderramen. Als u een mol in uw huis ziet, kunt u het beste contact opnemen met een natuurprofessional voor veilige en humane verwijdering. Ze zullen ook op zoek gaan naar babymolsjes en je helpen bepalen waar de besmetting is opgetreden. De beste manier om van mollen in je huis af te komen en te voorkomen dat ze terugkeren, is door gebroken ramen te repareren en funderingsscheuren te repareren.

Veelgestelde vragen

Zijn mollen gevaarlijk?

Mollen zijn niet gevaarlijk voor mensen en komen er zelden mee in contact. Ze kunnen echter aanzienlijke en dure schade aan werven en landschappen veroorzaken. Ook al zijn ze niet gevaarlijk, laat je niet verleiden om ze te voeden of ermee om te gaan.

Wat is het beste huismiddeltje om van moedervlekken af te komen?

Natuurlijke huismiddeltjes om op je tuin en in molshopen te verspreiden, zijn onder meer het gebruik van ricinusolie, cayennepeper, knoflook en rode peper – of plant bloemen zoals narcissen en goudsbloemen, die natuurlijke molafschrikmiddelen zijn.

Hoe kan ik op humane wijze voorkomen dat mollen mijn tuin besmetten?

Niet-dodelijke molpreventie omvat het installeren van ultrasone spikes, het spuiten van gebieden met vloeibare mollenwerende middelen of het verspreiden van granulaire mole-insectenwerende middelen. Je kunt ook stoffen rond je huis strooien, waaronder kattenbakvulling en koffiedik, om de mollen weg te jagen.

Lees ook:   Hoe zich te ontdoen van termieten in uw huis voorgoed