25 moderne badkamerideeën om een schone look te creëren

Moderne badkamer

Omdat de badkamer vaak wordt beschouwd als een van de meest waardevolle kamers in uw huis, is het niet meer dan normaal om lang en hard na te willen denken over hoe u de beste ontwerpwijzigingen kunt aanbrengen. Degenen die op zoek zijn naar moderne badkamerideeën zullen een balans willen vinden tussen het creëren van een scherp ogende ruimte en ervoor zorgen dat deze niet te steriel aanvoelt. De uitdaging is om die middenweg te bereiken. Hoe breng je warmte in de ruimte terwijl je toch profiteert van stilistische contrasten, en hoe voorkom je dat het er te klinisch uitziet? Bekijk onze suggesties hieronder; we zijn ervan overtuigd dat u een ruimte kunt samenstellen die even comfortabel als stijlvol is.

Moderne badkamerideeën

Luxe witte badkamer in modern groot huis

sl-f- Getty Afbeeldingen

Koop deze producten nu: Wandspiegel – Handdoekhouder

Ga monochroom

Een van de gemakkelijkste manieren om een moderne look in uw badkamer te creëren, is door grotendeels vast te houden aan een monochroom kleurenschema. Deze klassieke combo ziet er strak en verfijnd uit en raakt nooit uit de mode. Je hoeft niet elke tint van de monochrome regenboog op te nemen. Het is mogelijk om je te concentreren op het creëren van een ultraschone witruimte of om te experimenteren met verschillende grijstinten. Meng de ruimte gewoon met een paar verschillende prints en patronen om te voorkomen dat de kamer te eentonig lijkt.

Master badkamer met dubbele wastafel

hikesterson / Getty Images

Shop nu deze producten: Douche – Verlichting boven spiegel

Voeg natuurlijke materialen toe

Als een monochrome look iets te intens lijkt voor je huis, is er een eenvoudige manier om de ruimte op te fleuren en tegelijkertijd meer visuele interesse toe te voegen: voeg gewoon natuurlijke materialen toe zoals hout, steen of metaal. Kies er een of neem een variëteit op. Hoewel deze drie misschien de meest voorkomende zijn, kunnen andere natuurlijke elementen ook helpen bij het afronden van uw badkamerontwerp. Probeer zoveel mogelijk natuurlijk licht in de kamer te laten; als je controle hebt over de indeling van het huis, overweeg dan om van de badkamer een kamer met uitzicht te maken. Probeer op kleinere schaal groen in de ruimte op te nemen.

Modern bad

Getty Afbeeldingen

Koop deze producten nu: Handdoekhaak – Modern Bad

Lees ook:   Een stijlserie definiëren: wat is Frans countrydesign?

Kies meubels met strakke lijnen

Modern interieurontwerp ontstond als reactie op de sierlijke en bijna barokke stijlen die eraan voorafgingen. Als zodanig is de belangrijkste focus van deze ontwerpschool om te fungeren als de antithese van die andere looks. In plaats van veel details en versieringen, vertrouwt modern meubilair op strakke lijnen en sterke contrasten. Traditioneel betekende het kiezen van meubels voor een moderne ruimte dat je binnen de Art Deco-, Shaker- of Mission-stijlen bleef. Meer recent zijn ook Scandinavisch geïnspireerde producten in deze categorie opgenomen. Welk ontwerp uw badkamerinrichting ook is, probeer ervoor te zorgen dat ze zo simplistisch mogelijk zijn en een duidelijk gedefinieerde vorm hebben.

Moderne badkamer

. Monarkk./Twenty20

Shop deze producten nu: Spiegellamp – Moderne kraan

Gezellige tot negatieve ruimte

Minder is echt meer als het gaat om moderne ruimtes. In deze designschool wordt het, in plaats van negatieve ruimte te zien als iets leegs dat moet worden opgevuld, gezien als een actief detail bij het creëren van een minimalistische esthetiek. De sleutel tot het trekken van deze look is om elk ontwerpelement te laten tellen. Bij het ontwerpen van een moderne ruimte is de eerste stap om onnodige rommel te verwijderen (of op zijn minst te verbergen). Zodra de kamer is ontruimd, voeg je een paar multifunctionele stukken toe. Zorg ervoor dat elk element dat u inbrengt een duidelijk gedefinieerd doel heeft, naast het naar huis brengen van uw moderne esthetiek. Verdeel items zorgvuldig door de kamer, zodat deze in balans voelt.

drijvend toilet

mtreasure / Getty Images

Koop deze producten nu: Badkamer tray – Floating Vanity

Lees ook:   10 eenvoudige ideeën voor zomerdecoratie

Laagtexturen om warmte toe te voegen

Omdat veel van de materialen die in modern design worden gebruikt de neiging hebben om koud of zelfs een beetje hard over te komen, wordt het noodzakelijk om een gevoel van warmte en comfort terug in de kamer te brengen. Een eenvoudige manier om dat te doen is door verschillende texturen door de ruimte te leggen. Gelukkig leent een badkamer zich van nature voor veel textuur. Begin met het verankeren van het bad of de douche met een pluche vloerkleed of mat. Zorg ervoor dat de ruimte meerdere lagen zachte handdoeken bevat. Maak de kamer af met een paar spa-accessoires zoals donzige badjassen om het bijzonder luxueus te maken.

Computer gegenereerd beeld van een huiselijk badkamerinterieur met toilet en bad. Interieur van de badkamer in 3d.

alvarez / Getty Images

Shop nu deze producten: Regendouche – Badkamertegels

Vooral wanneer crhet eten van een modern ontwerp in uw huis, wordt het belangrijk om een balans te vinden. Je wilt een look die esthetisch opvallend is, maar niet te industrieel aanvoelt om dagelijks comfortabel te zijn. Gebruik onze moderne badkamerideeën als uitgangspunt voor uw volgende project en we zijn er zeker van dat het eindresultaat een perfecte mix van trendy en gastvrij zal zijn. Zou je overwegen om een moderne badkamer aan je huis toe te voegen? Welke ontwerpelementen denk je dat het meest in deze ruimtes past? Vertel het ons in de reacties hieronder.