Moderne badkamerontwerpideeën voor privéluxe

Getty Images / Johner RF

Shop deze producten nu: Bad – Wastafelkast – HanddoucheModern badkamerontwerp is gecentreerd rond een eenvoudige, schone, minimalistische look en feel. Denk aan geometrische vormen en patronen, strakke lijnen, minimale kleuren en meubels uit het midden van de eeuw. Uw badkamer, groot of klein, kan gemakkelijk een luxe, modern toevluchtsoord worden voor functie en ontspanning. Omdat badkamers ruimtes zijn die we elke dag gebruiken, is het belangrijk om ze te ontwerpen volgens onze persoonlijke stijl. Van licht en vrolijk tot verfijnd en elegant, deze moderne badkamerontwerpideeën transformeren utilitaire ruimtes in ontspannende en verfrissende ontsnappingen.

Mid-Century Moderne Badkamer Stijl

Mid-century modern design wordt gedefinieerd als de architecturale, meubel-, grafische en interieurstijl van het midden van de 19e eeuw (1933-1965). De moderne look uit het midden van de eeuw bestaat uit geometrische vormen, natuurlijke kleuren en rechte lijnen. Badkamer armaturen en meubels zijn een geweldige plek om te beginnen bij het ontwerpen van uw moderne badkamer. Creëer een brandpunt door een moderne stoel in de hoek te plaatsen of zelfs een kleine bank. Zoek naar patronen en kleuren die passen bij de stijl van het midden van de eeuw. U kunt deze stijl ook vinden in moderne badkamerkranen, douchekoppen, spiegels en andere badkamerhardware.

“Ontwerp is een plan om elementen zo goed mogelijk te rangschikken om een bepaald doel te bereiken.” – Charles Eames

Getty Afbeeldingen

Koop deze producten nu: Kraan – Bad – Wandlamp

Minimalistisch ontwerp

Eenvoud is een vuistregel voor modern design, dus zorg ervoor dat u uw badkamer open en vrij van rommel houdt. Gebruik ingebouwde rekken en kasten om ongewenste persoonlijke items te verbergen. Stop toiletartikelen en nieuwigheden weg en concentreer je op een schone ruimte voor ontspanning. Vermijd de verleiding om accessoires en rommel toe te voegen. Kies tegels en backsplash met geometrische vormen om interesse en karakter toe te voegen zonder in te boeten aan minimalistisch ontwerp. Dit is niet alleen een cool badkameridee, maar ook een geweldig idee om je hoofdbadkamer te onderscheiden van de rest van de badkamers in huis. Luxe master badkamerideeën evolueren altijd, dus begin minimalistisch en voeg toe aan de badkamer met functies die het gebied schoon en fris houden om afleidingen te verwijderen. Op zoek naar het ultieme minimalistische ontwerp, probeer dan marmer te integreren in uw moderne badkamerontwerp. Niets schreeuwt immers zo luxe als een plaat goed gesneden marmer.

Lees ook:   Wat verstopt uw afvoeren en hoe kunt u ze ontstoppen?
Getty Afbeeldingen

Shop nu deze producten: Accent Mirror – Floating Sink – Kraan

Klassieke badkamer kenmerken

Getty Afbeeldingen

Shop nu deze producten: Handdoekhouder – Ronde Spiegel – Wastafelkast

Hoewel u misschien denkt dat modern en luxe dure en avant-gardistische thema’s nodig hebben, kan het moderne en luxe badkamerontwerp het goed doen met klassieke nietjes die klasse tonen en in stijl blijven. Een paar manieren om deze luxe badkamerideeën op te nemen, zijn door gouden metalen in de kraan en kasten op te nemen. Zorg ervoor dat al uw metalen overeenkomen voor een naadloze look. Een andere manier is om van de spiegel je middelpunt te maken, of het nu de vorm is die een unieke touch geeft of de kleur en grootte die je kiest, de spiegel zal de rest van de functies versterken, dus kies verstandig. Hoewel een badkamer een kleine ruimte kan zijn, is het mogelijk om het een luxe punt in uw huis te maken door middel van decoratie. Hieronder staan enkele andere ideeën over het opnemen van moderne badkamerideeën voor een chique badkamer.

 • Plaats ingelijste geometrisch gevormde spiegels op de badkamermuur
 • Plaats kleine witte bloempotten op planken om een organisch gevoel toe te voegen
 • Inlijste moderne prints ophangen
 • Een spiegel van vloer tot plafond toevoegen
 • Toon beton en houten elementen
 • Sla de “pop van kleur” over en ga voor witte en grijze handdoeken

Vrijstaande badkuipen die schreeuwen fancy badkamer

Vrijstaande badkuipen zijn een hoofdbestanddeel voor moderne badkamerontwerpen. Balans is de sleutel, dus houd dingen symmetrisch en scherp door je bad strategisch op een plek te plaatsen die de feng shui van je badkamer verbetert. Traditioneel zijn badkuipen de bekende ovale vorm, maar een rechthoekig of voetstuk bad zorgt ervoor dat uw badkamer er moderner uitziet en aanvoelt. Vrijstaande kuipen zijn een klassiek en luxe hoofdbestanddeel in de meeste huizen met oud geld. U kunt deze functie eenvoudig opnemen in uw nieuwe woning.

Lees ook:   De perfecte kinderbadkamer ontwerpen
stocknroll / Getty Images

Koop deze producten nu: Douche in de badkamer – Bad – Handdoek – Handdoekhouder

Groen in de douche voor een weelderige spa-achtige ervaring

Het toevoegen van een vleugje groen in je badkamer creëert een verbinding tussen binnen en buiten. Organisch ontwerp valt samen met modern design, wat betekent dat de natuurlijke buitenruimte gemakkelijk moet passen bij de binnenruimte die u ontwerpt. Breng het buitenleven naar binnen door een kamerplant of twee toe te voegen – ze zien er geweldig uit onder de douche, naast de gootsteen of op een vensterbank. Probeer ook verse eucalyptus toe te voegen onder de douche. Koop bij uw plaatselijke supermarkt en hang het aan de douchekop voor langdurige ontspannende geuren en visueel draagt het groen bij aan het luxe spa-gevoel.

Getty Images/iStockphoto

Shop deze producten nu: Badkamer planten – wandkraan – pompflessen

Moderne verlichting voor badkamer

Het kiezen van verlichting is een cruciaal onderdeel van de moderne ontwerpstijl, vooral in de badkamer. Modern design draait allemaal om lijnen en geometrische vormen, dus houd daar rekening mee bij het winkelen voor verlichtingsarmaturen of ramen en het overwegen van de plaatsing van verlichting. Vergeet niet dat de kwaliteit van het licht net zo belangrijk is als het eigenlijke armatuur. Dakramen zijn een frisse en functionele ontwerptruc voor moderne badkamers omdat ze meer natuurlijk licht en visuele interesse toevoegen aan uw badkamer.

Getty Afbeeldingen

Shop deze producten nu: Modern Bad – Plafondlampen – Handdoekhouder“De kwaliteit van het licht om ons heen heeft een diepgaand effect op ons welzijn dat niet mag worden onderschat.” – Thomas FuchsModerne badkamers, van klein tot groot en in huizen of appartementen, kunnen gemakkelijk worden bereikt door de elementen en ideeën uit het midden van de eeuw toe te voegen die we hebben gedeeld. Probeer een element van allemaal op te nemen om een compleet modern gevoel in uw badkamer te creëren.

 • Meubels uit het midden van de eeuw
 • Eenvoudig en minimalistisch ontwerp
 • Vrijstaand bad
 • Groen
 • Verlichting
Lees ook:   Voeg kleur en drama toe aan uw huis met deze geschilderde plafondideeën