Wat u moet weten over Jack en Jill Badkamers

Jack en Jill Badkamers bieden bewoners van twee aparte slaapkamers gemakkelijk toegang tot dezelfde badkamer. Maar hoe weet je of dit het juiste type badkamer is om in je huis op te nemen? Freshome vroeg verschillende experts om in te wegen op de voor- en nadelen, de restwaarde en andere factoren waarmee u rekening moet houden.

Voordelen

jack en jill badkamers

Twee wastafels en twee spiegels kunnen helpen bij de doorstroming van het verkeer. Beeld: Krooogle/Getty Images

Shop deze producten nu: Wandspiegel – Vanity CabinetNathan Outlaw, president bij Onvico, een algemeen aannemings- en ontwerp-bouwbedrijf in Thomasville, GA, zegt dat verschillende huizenbouwers Jack en Jill badkamers hebben aangevraagd in hun nieuwbouw. “Ze zijn echt een goed compromis voor het hebben van een eigen badkamer voor kinderen in huis,” legt Outlaw uit. “Het houdt alles van hen beperkt tot hun eigen ruimte, zodat het niet overloopt naar de gang of gastenbadkamers.” John Linden, een interieur- en meubelontwerper bij MirrorCoop in Los Angeles, raadt aan dat badkamers indien mogelijk twee aparte wastafels hebben. En soms hebben de badkamers ook twee spiegels. “Dit maakt je badkamer veel functioneler omdat het door twee mensen kan worden gebruikt in plaats van slechts één, wat de voorbereiding op bedtijd – tandenpoetsen, haar, enz. – veel gemakkelijker maakt als je kinderen hebt die je snel en efficiënt naar bed moet brengen.”

toilet

Een waterkast helpt om de privacy te behouden. Beeld: pics721/Shutterstock

Koop deze producten nu: moderne kraan – handdoekbar “De Jack and Jill-badkamer is geweldig in het benutten van de natte ruimte van een conventionele badkamer – het toilet en bad en / of douche – voor meerdere gebruikers – terwijl ze privacy bieden,” aldus Jay Kallos, SVP van Architecture voor Ashton Woods. ” De configuratie kan voor elke slaapkamer een eigen wastafel bevatten die vervolgens aansluiten op het gemeenschappelijke toilet en de badruimte of twee slaapkamers kunnen een gedeelde gootsteenruimte betreden die vervolgens toegang heeft tot de natte ruimte.’ Een ander geweldig gebruik dat ik heb gezien voor een Jack en Jill is voor een oudere ouder of gehandicapte persoon die in het huis woont en de badkamer is ingesteld op ADA-naleving, “zegt Outlaw. “Het kan leiden naar de gang en naar hun kamer die fungeert als een eigen badkamer naar de kamer wanneer dat nodig is of een gastenbadkamer indien nodig.” Elle H-Millard, CKD, CLIPP, Industry Relations Manager, National Kitchen and Bath Association (NKBA) en NKBA Insider, gelooft dat Jack en Jill badkamers geweldig zijn voor grote gezinnen. “Het is handig als je twee slaapkamers moet huisvesten en een gedeelde ruimte moet creëren.” Kallos: “Afhankelijk van de bescheidenheid van de gebruiker kunnen de gootsteengebieden tegelijkertijd worden gedeeld of gemeenschappelijk zijn, terwijl de natte ruimte privé blijft.  Dit maakt het voorbereiden op school een beetje minder zwaar, omdat zowel “Jack” als “Jill” tegelijkertijd een functie van de badkamer kunnen gebruiken in plaats van op de deur te bonken in afwachting van het een of ander om te eindigen. ”

Lees ook:   Hoe u het meeste uit uw appartement balkon kunt halen

Mogelijke problemen

deuren ontgrendelen

Vergeten om deuren te vergrendelen en te ontgrendelen kan problemen veroorzaken. Beeld: Astronaut Images/Getty Images

Shop deze producten nu: modern bad – handdoek “Ik denk dat het grote probleem met een Jack and Jill-badkamer is wanneer je niet-gerelateerde gasten hebt in elk van de aangrenzende slaapkamers,” legt Outlaw uit. ” Er kan wat onhandigheid zijn als mensen badkamers proberen te delen of als iemand vergeet een van de deuren op slot te doen.” H-Millard wijst in het bijzonder op één privacyprobleem. “Met de Airbnb-beweging en mensen die een deel van hun huis afsplitsen, maakt jack en jill het een uitdaging als het gaat om privacyproblemen,” zegt ze. Volgens Linden is het klassieke probleem in deze badkamers de lock-out. “Omdat beide deuren van beide kanten moeten worden vergrendeld, zal uiteindelijk iemand vergeten om de deur tegenover zijn uitgangsdeur te ontgrendelen na het gebruik van de badkamer, waardoor de badkamer vanaf die kant ontoegankelijk blijft.” Linden zegt echter dat de oplossing voor dit probleem is om sloten te gebruiken die aan beide zijden van de deuren kunnen worden ontgrendeld. ” Zorg er zeker voor dat iedereen die de badkamer gebruikt dit begrijpt, maar het enige wat het slot moet doen, is iedereen waarschuwen die de badkamer wil gebruiken dat deze bezet is,” zegt Linden. “Voorbij dat, plaats een bord op ooghoogte dat degene die probeert binnen te komen eraan herinnert om luid te kloppen voordat je dat doet.” Een ander probleem met twee mensen die een badkamer delen, zijn extra toiletartikelen. Linden zegt dat het soms resulteert in een enorme wildgroei. “Een manier om de hoeveelheid ‘spullen’ te elimineren die gepaard gaan met twee mensen die één badkamer gebruiken, is om één locatie te hebben voor alle tandpasta, enz., In plaats van elke gootsteen bekleed te hebben met de contactdoos van die persoon, tandpasta, enz.,” legt Linden uit.

Lees ook:   Bailey dierenmeubels met verborgen opbergruimte: gek of praktisch?

Andere overwegingen

Vierkante meters

Je hebt meer vierkante meters nodig voor een Jack and Jill-bad. Beeld: hikesterson/Getty Afbeeldingen

Shop deze producten nu: Badkamerplanten – BadkamerzeepdispensersVolgens Kallos: “De grote hindernis om te bepalen wanneer een Jack and Jill-badkamer moet worden gebruikt, is het uitsnijden van de ruimte en ervoor zorgen dat deze binnen het budget valt.” Hij raadt aan om dit type badkamer vroeg te plannen. “Zoals met veel dingen, is het veel gemakkelijker om een Jack and Jill-badkamer in een nieuwbouw op te nemen dan in een verbouwing,” zegt Kallos. “Een Jack and Jill vereist extra vierkante meters en sanitair in vergelijking met een conventionele badkamer, dus dit weten in de beginfase van het plannen van een nieuwbouw is essentieel.” Het beste gebruik van een Jack and Jill-configuratie is om vanuit elke slaapkamer directe toegang te hebben tot de gootsteen,” zegt Kallos. “Vaak, vanwege een plattegrondconfiguratie of het hebben van drie slaapkamers die een bad delen, moet er ook een toegang tot de hal zijn, maar er moet nog steeds privétoegang zijn vanuit ten minste één slaapkamer.”

Effect op de wederverkoopwaarde

Volwassenen Jack en Jill

Hoe goed werken Jack en Jill badkamers voor volwassenen? Beeld: Westend61/Getty Images

Shop deze producten nu: Floating Vanity – KraanHoe voelen huizenkopers zich over het kopen van een huis met een Jack and Jill-badkamer? Steve Gottlieb van Warburg Realty gelooft dat kopers het idee leuk zullen vinden. “Over het algemeen, als er nog steeds een aparte poederkamer of extra complete badkamer voor gasten is en het creëren van een Jack and Jill-badkamer het dagelijks gebruik vergemakkelijkt, kan het een geweldige keuze zijn.” Steve Silva, ook van Warburg Realty, denkt dat het een goed idee is als je kleine kinderen hebt, maar waarschuwt dat huiseigenaren zonder kleine kinderen de slaapkamers misschien anders willen gebruiken. “Ik heb zelfs een situatie gezien waarin de hoofdslaapkamer uit de woonkamer was, en dus was de hoofdbadkamer ook de badkamer die gasten zouden gebruiken,” legt hij uit. Dat is natuurlijk geen goed scenario.Howard Margolis van Douglas Elliman is tegen hen. “Een Jack and Jill-badkamer wordt niet altijd op prijs gesteld en je privacy kan in het gedrang komen”, legt hij uit. “Maar als er behoefte is aan een en-suite badkamer in de slaapkamers en de ruimte beperkt is, dan is een Jack and Jill-badkamer altijd een haalbare optie.” Wat vind jij van Jack en Jill badkamers? Heb je er een in huis? Laat het ons weten in de comments.

Lees ook:   Dit zijn 5 eenvoudige onderhoudstaken voor het huis die u geld besparen