20 manieren om de ruimte in uw badkamer optimaal te benutten

Met uitzondering van kasten zijn uw badkamers de kleinste kamers van uw huis die u meerdere keren per dag bewoont.  Omdat het de kleinste kamer is, heb je helaas tientallen taken te volbrengen in de ruimte en voelt het nog steeds te klein!  Om uw badkamer groter te laten voelen en elke vierkante centimeter te maximaliseren, is hier een lijst met 20 manieren om de ruimte optimaal te benutten.  Best in dit artikel verwijst naar tips die gemakkelijk te bereiken en leuk zijn om te doen in het proces.  Zie hoe uw badkamer binnenkort de meest GELIEFDE kamer wordt om in huis te gebruiken.

1.) Gebruik een monochroom kleurenschema in een kleine badkamer: Afhankelijk van de kleur die u kiest en hoeveel natuurlijk licht uw ruimte verlicht, kan één kleur uw badkamer groter laten aanvoelen. Onthoud dat één kleur niet betekent dat je geen tinten van één kleur kunt gebruiken. Een badkamer met verschillende tinten van één kleur zal hetzelfde doel bereiken.  Zachte, neutrale tinten zijn perfect voor deze ooggeknar. Als je in staat bent om het schoon te houden, zal wit ervoor zorgen dat je badkamer het grootst aanvoelt!

sl-f / Getty Afbeeldingen

2.) Kies kleinere armaturen: Geloof het of niet, ze maken wastafels, toiletten, badkuipen en douche / behuizingen.  Als er onvoldoende ruimte is in uw kleine badkamer, overweeg dan om een paar van uw armaturen te vervangen door kleinere om meer ruimte te krijgen om te manoeuvreren.  Kies in een kleine halve badkamer, in plaats van een wastafel met kast eronder, voor een wastafel op voetstuk. Ze zien er prachtig uit en nemen de helft van de ruimte in beslag

3.) Instelbare verlichting creëert een multifunctionele badkamer: Wanneer een ruimte beperkt is tot slechts één functie, kan deze kleiner aanvoelen dan hij is.  Als u bijvoorbeeld maar één bovenlicht in de badkamer heeft, vindt u alleen utilitaire taken om uw tijd te vullen en vervolgens te vertrekken. Voeg een dimmerschakelaar toe aan diezelfde verlichtingsarmatuur en nu kunt u zich ’s ochtends klaarmaken voor het werk en ’s avonds ontspannen in het bad of de douche.  Je kleine badkamer is net een stuk groter geworden!

4.) Gebruik ruimte boven de deuropening voor opslag: De volgende keer dat je in je badkamer bent, observeer dan hoeveel verticale ruimte in je badkamer niet wordt gebruikt.  Meestal is de ruimte boven een deuropening leeg.  Vooral als u hogere plafonds heeft dan de minimale speling, kunt u decoratieve opbergplanken installeren om badzouten, scrubs enz. Te huisvesten … in een decoratieve mand. Als u zich geen zorgen maakt over de inrichting, gebruik dan de plank voor het opbergen van extra toiletpapier en schoonmaakmiddelen om waardevolle opslagruimte onder de gootsteen vrij te maken

5.) Gebruik een glazen behuizing bij bad/douche: Douchegordijnen kunnen worden gebruikt in uw badkamer / douche, maar zullen uw badkamer visueel scheiden. Kies voor een glazen behuizing die een subtiele en visuele scheidingswand creëert tussen uw hoofdruimte en uw douche / bad.  Voor extra privacy kunnen veel glazen behuizingen een mat patroon hebben dat erop is toegepast om privacy te geven en uw illusie van ruimte niet in de weg te staan.

Lees ook:   11 slimme manieren om uw bonuskamer te gebruiken

akurtz / Getty Afbeeldingen

6.) Update uw kleine badkamer met moderne armaturen: Hoewel je badkamer klein is, kan het er nog steeds uitzien als een groter dan levensgrote ruimte.  Badkamers hebben een enorme restwaarde bij het verkopen van uw huis en het bijwerken van uw armaturen is een waardige investering.  Als uw badkamer klein aanvoelt vanwege verouderde en saaie armaturen, kies dan voor armaturen van geborsteld chroom, brons of koper. Voor een wow-factor, overweeg vat zinken geplaatst op de top van granieten werkbladen. U zult het heerlijk vinden om tijd door te brengen in uw kleine badkamer wanneer deze luxueus aanvoelt!

7.) Kies voor grotere vloertegels in een kleine badkamer: Kies bij het selecteren van vloertegels grotere eenheden en patronen die subtiel zijn in plaats van druk.  Minder breken van de vloerlijnen staat gelijk aan minder visueel hakken met je ogen.  Vloeren moeten uw badkamer complimenteren en door kleine vloertegels te gebruiken, doet u afbreuk aan uw doel om de ruimte te vergroten.

8.) Vergeet het plafond niet: Veel badkamers hebben een prachtig dienblad of gewelfde plafonds die volume en diepte toevoegen aan een kleine badkamer.  Als je een van deze gelukkige mensen bent, voeg dan verlichting hierboven toe om de nadruk te leggen op deze architecturale functie.  Als je plafond laag is, heb je nog steeds geweldige kleuropties.  Overweeg om het een lichte complementaire kleur te geven aan de rest van de badkamer om de muren visueel hoger te maken.  Ben je getalenteerd met het schilderen van een muurschildering? Een lichtblauwe achtergrond en subtiele wolken geven de illusie dat de lucht boven… zeer sereen als het goed wordt uitgevoerd. Er is geen badkamer die klein aanvoelt als de lucht boven hen open is!

9.) Gebruik spiegels om licht te reflecteren en ruimte toe te voegen: IJdelheid mirrors kunnen de hele muur in beslag nemen of in decoratieve lijsten hangen om op kunstwerken te lijken.  Houd bij het gebruik van spiegels in badkamers rekening met het onderwerp dat wordt gereflecteerd. Spiegels tegenover een raam reflecteren licht en landschap, terwijl een spiegel tegenover een handdoekenkast je misschien niet de impact geeft waarnaar je op zoek was. Spiegels zijn er ook in geëtste versies om visuele interesse toe te voegen.
Download het / Getty Images

10.) Verticale ruimte maximaliseren: Als uw badkamer u de luxe biedt om verticale opslag en display toe te voegen, ga er dan voor! Uw muren boven de 7 voet worden meestal verspild met een leeg gebied. Dit is een goudmijn voor de opslag van toiletartikelen en badkamerreinigers en sprays.  Overweeg om kasten te laten bouwen om tot aan het plafond uit te breiden.  Als u wilt, kunnen decoraties en kleurspatten ook worden toegevoegd boven spiegels en kasten.  Het toevoegen van kleur op verticale hoogte zorgt ervoor dat het oog omhoog gaat en daardoor de badkamerruimte en het gevoel vergroot.

Lees ook:   6 ideeën voor het gebruik van keuken backsplash contrast

11.) Installeer fellere lichten om donkere gebieden te vermijden: In sommige badkamers is de verlichting voldoende om in de spiegel te kijken, maar andere delen van de badkamer werpen schaduwen op.  Om donkere hoeken van uw badkamer te elimineren, installeert u helderdere lampen.  Overweeg om over te schakelen naar spaarlampen om geld te besparen op energieverbruik en ze stralen een witter, helderder licht uit.

12.) Raambehandelingen kunnen hoogte toevoegen: Badkamers met ramen mogen deze belangrijke kenmerken niet vergeten bij het geven van de illusie van ruimte.  Ramen laten niet alleen natuurlijk licht toe, maar geven het oog ook een plek om buiten de kleine kamer te dwalen.  Om hoogte toe te voegen, kunt u overwegen valances of kroonlijsten toe te voegen die ervoor zorgen dat het raam dramatisch versierd aanvoelt.  Deze illusie zal het oog naar boven en weg van de vloer trekken. Gebruik coördinerende kleuren in het palet van de badkamer en blijf uit de buurt van zware en donkere materialen die het oog een abrupte plek geven om te stoppen.

13.) Maximaliseer het vloeroppervlak met minimale obstakels: In kleine badkamers gebruiken weegschalen, vuilnisbakken en wasmanden waardevolle vloerruimte die kan worden gebruikt om door uw badkamer te bewegen.  De sleutel hiertoe is het huisvesten van deze items op een andere locatie.  Als uw prullenbak klein genoeg is om naast het toilet te passen, kan dit uw probleem oplossen. Terwijl weegschalen en wasmanden mogelijk in een slaapkamer of aangrenzende gangkast moeten.

loveguli / Getty Images

14.) Verander de schommel van uw deur: Als uw huidige deur naar uw badkamer zwaait, overweeg dan om de deur om te draaien zodat deze uit de badkamer zwaait.  Wanneer u dit doet, moet u ervoor zorgen dat de deur niet in een drukbezochte gang of ruimte zwaait.  Als je kunt, overweeg dan om een zakdeur te installeren die in de muur schuift en geen deurzwaai nodig heeft. Zakdeuren zijn ook visueel aantrekkelijk omdat ze zich “verbergen” in de muur!

15.) Gebruik lichtere houtkleur voor kasten: Als uw badkamer onder aanrechtkasten bij de gootsteen heeft, overweeg dan om lichtere houtsoorten te gebruiken in tegenstelling tot donkergekleurde houtsoorten.  Een lichtgekleurd hout zorgt ervoor dat er meer licht weerkaatst op oppervlakken en zal het oog niet abrupt laten stoppen bij de donkere kasten. Als u aan het renoveren bent, overweeg dan om een lichtgekleurde gootsteen te gebruiken om te coördineren met het lichtere hout.

Lees ook:   Wat is de beste vinyl plankenvloer?

16.) Gebruik inbouwaccessoires om bewegingen vrij te maken: Overweeg het gebruik van een verzonken toiletrolhouder en maak nissen in de muur voor het vasthouden van handdoeken, toiletartikelen en display-items. Nissen in de muur creëren visuele interesse en helpen voorkomen dat objecten uitsteken in een waardevol vloeroppervlak. Gebruik dezelfde truc in douches en badkuipen om zeep en badaccessoires vast te houden. Als u uw badkamer renoveert, maakt u nissen in de douchewand en gebruikt u tegels in de nissen voor een aangepaste look.

17.) Gebruik kasten met open opslag: Opslag onder de gootsteen is een pluspunt en als het open opslag heeft, kan het tegelijkertijd decoratieve doeleinden dienen.  Open opbergplanken maken het mogelijk om handdoeken, manden en andere decoratieve items op te bergen zonder ruimte in een kast te gebruiken.  Als u kiest voor open opslag voor uw badkamer, houd dan rekening met rommel en het toevoegen van te veel items aan de planken.

18.) Breng natuurlijk licht van bovenaf binnen: Binnenbadkamers hebben niet altijd de mogelijkheid om een raam in de muur te hebben.  Overweeg om licht binnen te brengen met een dakraam of een zonverlichtingsbuis. Een zonverlichtingsbuis wordt vanaf het dak in uw badkamer geïnstalleerd en maakt gebruik van reflecterend materiaal om licht in de kamer te weerkaatsen.  U zult verrast zijn hoe helder uw badkamer eruit ziet wanneer u natuurlijk licht van bovenaf toevoegt.

19.) Gebruik wall mirrors in plaats van grote medicijnkastjes: Omvangrijke medicijnkastjes zorgen er visueel voor dat je kleine badkamer nog kleiner aanvoelt. Overweeg om de kast te vervangen door een wandspiegel.  Als je liever bij een medicijnkastje blijft, kies dan voor een medicijnkastje dat onopvallend is en niet ver buiten de muur reikt.

20.) Gebruik een minimale hoeveelheid accessoires op de vloer: Zorg ervoor dat het vloeroppervlak vrij en overzichtelijk blijft. Als je ervoor kiest om een vloerkleed te gebruiken, gebruik dan 1 grote in tegenstelling tot meerdere kleine.  Hoe meer losse stukken je hebt, hoe meer het vloeroppervlak visueel wordt opgebroken.  Eén vloerkleed verenigt de vloer als één groot geheel en maximaliseert uw badkamer.

hirun / Getty Afbeeldingen

Kleine badkamers hoeven geen moeilijke uitdaging te zijn, in feite kunnen ze er een zijn die je omarmt en waar je van houdt.  Met deze 20 tips om je ruimte groter te laten voelen, kan de gezellige charme van je heiligdom nog beter aanvoelen dan een grote badkamer. Probeer ze vandaag nog uit en kijk of je opnieuw verliefd wordt op je kleine ruimte!

Freshome reader’s heb je een kleine badkamer die je groter hebt laten voelen? Heb je trucs die voor jou hebben gewerkt? Deel ze en kijk of anderen een aantal trucs voor je hebben om te proberen!