Kleine ruimte, grote plannen: 6 geniale organisatorische hacks die je nog niet eerder hebt gezien

Vrouw die kleding in de kast organiseert

Als je in een kleine ruimte woont, zijn organisatorische hacks praktisch een gegeven. Het is een levensstijl, toch?

Precies. Daarom heb je elke achter-de-deur, in-de-lade, over-het-toilet truc die er is al gezien en onder de knie gekregen. Je bent een kleine ruimte-aas, als je het zelf zegt.

We zullen je daar niet mee vervelen, maar blijf bij ons op deze 6 geniale ideeën die je Niet nog gezien.

1. Breng frisdrank in de kast

Frisdrank: het geheim van het succes van je kast? Als het gaat om het enorm vergroten van je verticale ophangruimte, ja. Door het lipje van een frisdrankblikje (of welk ander drankblikje dan ook) op de hals van een hanger te schuiven, heb je zojuist een aparte ophanging gemaakt voor weer een andere hanger. Herhaal dit totdat je tevreden bent – hoewel we je zullen waarschuwen, is het verslavend.

Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat je hangers nekachtig genoeg hebben om door de tabgaten te glippen. Natuurlijk is dat terwijl je begint met het slurpen van frisdrank en het verzamelen van bliktabs stat. Chug en consolideer!

2. Verberg doorn in het oog achter je muze

Alleen omdat het een item is dat constant in gebruik is, betekent niet dat het een middelpunt van een koffie- of frisdranktafel moet worden. Sleutels en portemonnees: we praten met je.

De oplossing? Het creëren van een directe schuilplaats voor benodigdheden die klaar zijn, maar uit het zicht. Het geheim? Van een stuk van je favoriete kunst een verborgen opbergkast maken.

Lees ook:   Welke maat HVAC-unit heeft u nodig?

Niet dat we onze sleutels meerdere keren per week verliezen, maar we voelen ons plotseling een beetje opgelucht wetende dat ze een schuilplaats zouden hebben waar ze daadwerkelijk te vinden zouden zijn.

Opmerking: u kunt dit concept ook gebruiken om alarmpanelen, thermostaten en ingebouwde kluizen te verbergen door eenvoudig scharnieren aan een foto toe te voegen.

3. Maak één ding duidelijk

Die to-do’s, notities en herinneringen die je gewoon niet over het hoofd kunt zien, worden vergeten in de tijd die het kost om pen en papier eruit te graven beangstigend rommellade. Waar kunt u terecht? Elk oppervlak dat je het meest zult zien, dankzij transparante droge verf.

Schilder gewoon een muur, deur, kast of tafel met de heldere verf – en je zult in een mum van tijd berichten naar jezelf of je partner noteren.

Waarschuwing: aan deze honing-doe-lijsten kan niet worden ontkomen. Dat is ontmoedigend.

4. Verberg je Crazy Corded Chaos

Laat het aan Buzzfeed over om ons te verbazen met deze. Wanneer de wanorde van snoeren en draden in je slaapkamer je begint te bereiken en je vers uit de schuilplaatsen bent, draai je naar de zijkant voor de winnende plek. Door een stekkerdoos in je nachtkastje te plaatsen, wordt je voeding hoger en wordt de rommel gestroomlijnd. Vreemd genoeg zelfs om over na te denken, nietwaar?

Hier zijn nog 10 manieren om lelijke snoeren in uw huis te verbergen. Gesnoerde chaos, wegwezen!

5. Bel de Surface Shots

Oppervlakken zijn geen luxe die je veel hebt in een kleine ruimte, maar je gewaardeerde mobiele bezit verdient nog steeds een platform om op te laden. Voor minder dan $ 8 kunt u investeren in een drijvend station dat uw telefoon op de plaats van het stopcontact houdt – geen rekken of meubels nodig. Het zal ook dat gekke snoer organiseren. De nieuwe BFF van je power-stripped nachtkastje?

Lees ook:   Een stijlserie definiëren: wat is Frans countrydesign?

6. Verander een plank in een bank

Het is prima om zijwaarts te versieren. Als je de capaciteit voor verticale schapopslag hebt bereikt, probeer dan een blokvormige stellingkast – zoals het IKEA Kallax-model – zijwaarts om te draaien voor directe opslag en Zitplaatsen. Voeg demping en poten toe om de ergonomische en functionele look compleet te maken en vul ze vervolgens met decoratieve opbergmanden die u gemakkelijk kunt openen. Op het puntje van je stoel?

Bekijk hier een volledige tutorial.

Bonus: combineer twee planken voor een zithoek.