Hoe moderne elementen toe te voegen aan uw landschapsontwerp

Villa in de tropen

Het ontwerpen van een modern huis lijkt bijna ‘old hat’. We hebben zoveel middelen tot onze beschikking die meerdere technieken bieden voor het bereiken van een strak, eigentijds huis. Maar hoe zit het met de buitenkant van ons huis – in het bijzonder onze landschapsarchitectuur?

De buitenkant van onze huizen wordt vaak genegeerd, waardoor onze persoonlijke stijlverklaringen voor het interieur achterblijven. Wij vinden dat je stijl van de daken moet schreeuwen, zodat voorbijgangers je persoonlijke stijl meteen kunnen bewonderen.  Uw landschapsontwerp is de perfecte manier om uw persoonlijke stijl te vermelden en anderen te vertellen wat ze in uw huis kunnen verwachten, zonder ooit uw deuren binnen te gaan.

Hier zijn enkele geweldige tips om een modern landschap voor uw huis te creëren:

Buiten lounge

Porpeller / Getty Afbeeldingen

Verzorgde tuinen zijn modern

In een modern huis heeft alles zijn plaats en blijft alles op zijn plaats. Clean lines regel en rommel is verboden. Dezelfde ontwerpprincipes moeten ook worden toegepast op uw buitenlandschap.

In wezen is een modern landschap het tegenovergestelde van een Engelse tuin waar het elegant is om planten vrij te laten rondlopen en het over te nemen. Planten in een modern landschap worden gecontroleerd en verteld waar ze naartoe moeten, en door manicuring worden ze gedwongen om te blijven zitten. Vergelijkbaar met een vogel in een kooi waar we zijn mooie verenkleed kunnen bewonderen, maar de vogel mag niet vrij vliegen.

Moderne landschapsarchitectuur is opgesplitst in duidelijk gedefinieerde, opgeruimde ruimtes. Op dit punt hebben sommigen van jullie misschien medelijden met het moderne landschap, denkend hoe saai en gecontroleerd, maar lees alsjeblieft verder – een modern landschap biedt een schilderachtige, unieke en ongerepte esthetiek die de meeste andere landschapsontwerpen niet kunnen bereiken.

Lees ook:   Tapijtvloeren zijn terug - en het is beter dan ooit

Tom Merton / Getty Images

Geometrie in het moderne landschap

Vierkanten, rechthoeken, cirkels, driehoeken… al deze eenvoudige vormen hebben een plaats in een modern landschapsontwerp. Deze vormen hebben meerdere rollen, maar afgezien van het toevoegen van die strakke moderne esthetiek, kunt u hiermee gebieden in uw tuin definiëren en individuele vignetten maken.

Een rechtlijnig stenen pad kan u bijvoorbeeld naar een zithoek in de buitenlucht leiden die wordt gedefinieerd door een vierkante buxusbehuizing, waarna misschien ronde stapstenen naar een buitenzwembad leiden, enzovoort. Geometrie is niet gereserveerd voor bodembedekkers en stenen, het moet ook in de planten worden gezien.

Het is het beste om planten te kiezen die openstaan voor snoeien. Hier zijn slechts een paar moderne tuinplanten die u misschien wilt overwegen:

 • Palmhout
 • Ceder
 • Riet en grassen
 • Vetplanten
 • Japanse esdoorns

Roger Brooks / Getty Afbeeldingen

Moderne Zen toevoegen aan uw tuin

De meeste moderne huizen hebben een beetje een zen-kwaliteit. Ze bieden een toevluchtsoord; een rustige plek om achterover te leunen en te ontspannen en de zorgen van uw dag te vergeten. Je buitenlandschap moet zeker dezelfde zen-achtige sfeer bieden.

Hier zijn een paar tips die helpen om zen toe te voegen aan je moderne tuin:

 • Waterpartijen staan voorop. Voeg fonteinen, beken, zwembaden en vijvers toe met Koi-vissen.
 • Neem privacybarrières en muren op met behulp van textuurelementen zoals bamboe of hedging.
 • Voeg elementen van een Japanse tuin toe met aangeharkt zand of steen, met een paar goed geplaatste vetplanten.
 • Laat opzichtige planten met felle kleuren weg. Blijf bij neutrale greens voor een rustgevende sfeer.
 • Gebruik meestal groenblijvende planten die het hele jaar door kleur bieden.
 • Neem stenen, banken en misschien standbeelden op, waardoor vignetten voor het oog om van te genieten.
Lees ook:   Het decoreren van een driekamerappartement met stijl

Bogen tussen aangelegde tuinen

Michele Jackson / Getty Images

Bodembedekker en steen om uw tuin vorm te geven

Bodembedekker en steen zijn essentiële hulpmiddelen voor een modern landschapsontwerp. Ze worden gebruikt om het landschap in gebieden te segmenteren en het oog van de ene buitenkamer naar de andere te leiden.

Een lage strook beplante grondceders kan bijvoorbeeld een border rond een vijver of tuinpad creëren. En beton kan worden gebruikt om een vierkant, rasterachtig pad naar een zwembad of vijver te creëren. Deze functies hoeven u niet altijd ergens naartoe te leiden – ze kunnen eenvoudig worden gebruikt als visuele hulpmiddelen die het ontwerp ook verenigen.

Overweeg om een vierkante zandtuin op te nemen met slechts een paar goed geplaatste rotsen. Harklijnen in de zandtuin, wervelen ze rond de stenen, waardoor een zeer zen, kalmerende ruimte ontstaat. De onderstaande foto is een perfect voorbeeld van hoe steen en bodembedekker kan een moderne tuin definiëren.

Zoals u kunt zien, heeft een moderne tuin veel elementen, maar het is eigenlijk niet zo moeilijk om een landschap te creëren dat uw moderne smaak weerspiegelt – en we raden aan dat de buitenkant van uw huis altijd moet weerspiegelen wie u bent, net zoals uw interieur dat doet. Vergeet niet om strakke, rechte lijnen, veel geometrie, stenen paden, randen op te nemen en vergeet niet om een beetje zen toe te voegen!

Is het je gelukt om je eigen moderne landschap te creëren? Deel alsjeblieft met ons hoe je het bent!