Hoe de juiste raamgordijnen te selecteren

Als het gaat om decoreren, is er één element in de kamer dat vaak wordt vergeten, en dat is de raambehandelingen. De meeste mensen zullen gordijnen kopen als een bijzaak, iets dat omhoog moet, maar er niet echt toe doet. Het probleem is dat de raambehandelingen ertoe doen en het zou een actieve beslissing moeten zijn wanneer u uw decor ontwerpt. De juiste selecteren raamgordijnen kan verrassend complex zijn. Als u het verkeerde type of de verkeerde kleur kiest, kan dit het ontwerp dat u hebt volledig verpesten. Het vinden van de beste gordijnen voor uw kamer kan leiden tot een stroom in stijl die elke professionele interieurontwerper zal lenen van uw idee voor toekomstige projecten. Wanneer een raambehandeling werkt, werkt het echt.

Jose Manuel Espinola Aguayo / EyeEm / Getty Afbeeldingen

Als u raambehandelingen voor uw huis probeert te selecteren, maar niet zeker weet waar u moet beginnen, zijn er een paar aanwijzingen die het vinden van de juiste raamgordijnen veel gemakkelijker zullen maken.

Houd de gordijnen in de kamer:

Dit is eigenlijk een fout die veel mensen maken. Ze vinden een gordijnstijl en ze plaatsen dezelfde gordijnen in elke kamer, of het er nu goed uitziet met het decor of niet. Het simpele feit is dat elke kamer verschillende gordijnen kan hebben, tenzij u werkt met een open vloerconcept en u geen gordijn met een kinderthema in een woonkamer wilt, net zo min als u gedurfde en luxe raambekleding in een kinderkamer zou willen. Wees je bewust van dit feit en zorg ervoor dat je de gordijnen van kamer tot kamer verwisselt.

Lees ook:   10 gezellige leeshoeken maken het gemakkelijk om ten volle van elk boek te genieten

Begrijp uw privacy:

Een van de meer populaire raambehandelingen die u kunt vinden, zijn pure gordijnen. Hoewel deze op veel verschillende gebieden geweldig zijn, zijn ze niet de beste stijl van draperen om te kopen als je een beetje privacy wilt hebben, omdat je door de meeste pure gordijnen heen kunt kijken. Slaapkamers mogen nooit alleen maar gordijnen hebben, en badkamers trouwens ook niet. Combineer ze in plaats daarvan met een donkerder gordijn of raambekleding die precies dat doet; Omvat.

Begrijp de verlichting:

Als het gaat om ramen, produceren ze niet allemaal dezelfde hoeveelheid verlichting en dit heeft invloed op het type gordijnen dat u gebruikt. Gordijnen die zwaar zijn, kunnen veel licht blokkeren en dit werkt goed in een slaapkamer, vooral slaapkamers die een prachtig uitzicht op de zonsopgang bieden. Pure gordijnen zijn uitstekend geschikt voor serres die niet veel privacy nodig hebben. Sheers zorgen voor een licht luchtig gevoel dat in veel ruimtes heerlijk werkt. Wanneer u weet hoeveel licht er door het raam komt, kunt u dienovereenkomstig plannen.

Chanin Wardkhian / Getty Afbeeldingen

Materialen zijn belangrijk:

Er zijn veel verschillende materialen en vezelcombinaties die u kunt gebruiken voor een gordijn, maar u moet materialen kiezen die bestand zijn tegen vervaging, vooral als de kamer veel licht krijgt, wat gebruikelijk is in kamers op het zuiden. Hoewel zijde luxueus lijkt voor een kamer, kunnen ze beter op de kussens en andere accenten worden achtergelaten, omdat zijden gordijnen snel vervagen en je achterblijft met saaie en lelijke gordijnen voor je ramen.

Knoop in het ontwerp:

Hoewel je het je misschien niet realiseert, is het erg belangrijk om de gordijnen in het thema te binden. Dit betekent niet dat je op veilig moet spelen en de gordijnen perfect moet laten matchen, maar ze mogen niet botsen met het decor. Zorg ervoor dat de materialen de materialen in de kamer weerspiegelen, de kleur werkt met uw kleurenpalet en de dikte van het materiaal werkt met het gevoel van het decor. Het laatste wat je wilt is een zware drape in een lichte en luchtige designruimte.

Lees ook:   Casper Matras Reviews

Als het gaat om de kleur, kunt u de gordijnen gebruiken om diepte aan een ruimte toe te voegen of u kunt de gordijnen gebruiken om een beetje kleur of een statement piece aan de kamer te geven.

Als je nog steeds niet zeker weet hoe je gordijnen in je ruimte moet gebruiken, raad ik je ten zeerste aan om freshome.com te lezen of door een paar showrooms te bladeren om een paar ideeën te verzamelen voordat je ze op je kamer toepast. Ten slotte zou ik aanraden om uit het raam te schetsen en in de gordijnen te tekenen voordat je ze gaat kopen.