Casper vs. Paarse matrassen: de complete gids

paar op een matras

Als je op zoek bent naar een nieuw matras, heb je misschien gehoord van de online matrasrevolutie. In plaats van naar een fysieke matrassenwinkel te gaan om een matras van traditionele materialen te kopen, kunt u een hightech nieuw matras bij u thuis laten bezorgen in een eenvoudig te beheren doos (AKA “bed in een doos”). Casper en Paars zijn twee van de grootste spelers in deze ruimte, maar wat zijn de verschillen en wat is geschikt voor jou? Hier is een diepe duik in Casper vs. Purple matras.

De Casper Matras vs. De Paarse Originele Matras

Bij het overwegen van Casper vs. Purple matras, is het belangrijk om een appels-met-appels vergelijking te maken. Hoewel beide bedrijven ook hybride modellen aanbieden, zullen we ons hier concentreren op de originele volledig schuimmatrassen.

Laten we eens kijken waar deze matrassen van gemaakt zijn:

De Casper Original Matras:

De Casper Original Matras is 11 centimeter hoog. Deze drielaagse matras heeft een ondersteunende, duurzame basis gemaakt van polyurethaanschuim, een gezoneerde middenlaag van traagschuim en een dunner geperforeerd topschuim. De lagen werken als volgt samen:

 • Airscape™ toplaag: Ademend geperforeerd schuim verhoogt de luchtstroom om je ’s nachts koel te houden terwijl het zich aanpast aan je lichaam om de druk te verlichten.
 • Gezoneerde ondersteuning™ middenlaag: Verdeeld in drie afzonderlijke ergonomische zones, biedt deze laag zachtheid onder uw schouders en stevigere ondersteuning onder uw heupen en taille.
 • Basis van polyurethaanschuim: De dikke, sterke basis is ontworpen voor zowel comfort als ondersteuning.

De paarse matras

De originele Purple Matras is 9,25 centimeter hoog. Het matras bestaat uit drie delen: een schuimbasis met hoge dichtheid, een zachte comfortlaag en een hyperelastisch polymeer® paars raster, allemaal bedekt met een elastische en ademende zachte gebreide hoes. Hier is een blik op de technologie:

 • SoftFlex-hoes: Ontworpen om te buigen met het Purple Grid, bevordert dit ademende breisel ook de luchtstroom.
 • 2-inch Purple Grid: In tegenstelling tot traditioneel traagschuim beschikt de Purple Grid over duizenden kanalen in de open lucht, wat een koelere nachtrust bevordert. Het zal niet bezwijken onder je lichaamswarmte, maar buigt moeiteloos terwijl je beweegt.
 • Dubbellaags schuim midden en basis: Zacht comfortschuim wordt gelaagd bovenop dik schuim met hoge dichtheid dat is ontworpen voor ondersteuning.
Lees ook:   De beste matrastopper van

Hoe zit het met comfort?

De Casper Original Matras

Klanten op de Casper-site en Amazon merken op dat het originele matras redelijk zacht en toch ondersteunend aanvoelt, en verschillenden zeiden dat het rug- en nekpijn ’s nachts verlichtte. Temperatuur wordt zelden genoemd in beoordelingen, maar een paar mensen merken op dat het niet zo warm aanvoelt als andere soorten matrassen. Verschillende beoordelingen vermelden dat het een paar dagen kan duren om aan te passen als u eerder een traditioneel matras had.

De paarse matras

In beoordelingen op zowel de Purple-site als Amazon merken klanten consequent op dat het matras koeler aanvoelt dan andere modellen. Ze vermelden ook dat het zacht aanvoelt, maar voldoende ondersteuning biedt, zodat je niet het gevoel hebt dat je in het bed zakt. Sommigen zeggen dat het enkele dagen kan duren om zich aan te passen aan het nieuwe matras, maar degenen die volharden zijn over het algemeen heel blij met de resultaten.

Hoeveel kosten deze matrassen?

Kosten zijn een belangrijke overweging bij het vergelijken van Paarse versus Casper matras. Prijzen variëren per type en grootte van de matras, evenals eventuele promoties die van toepassing kunnen zijn. Pre-promotionele prijzen voor elke matrasmaat van elk bedrijf worden hieronder gegeven.

De originele Casper matras:

Matras maat Prijs (MSRP)
Tweeling 595 euro
Twin XL 695 euro
Vol 995 euro
Koningin 1.095 euro
Koning 1.295 euro
CAL Koning 1.295 euro

*Prijzen vanaf 16-10-20

De paarse matras:

Matras maat Prijs (MSRP)
Tweeling 599 euro
Twin XL 799 euro
Vol 999 euro
Koningin 1.149 euro
Koning 1.449 euro
CAL Koning 1.449 euro
Lees ook:   Beste stevige matras

*Prijzen vanaf 16-10-20

Zijn er opmerkelijke winkelvoordelen?

Wanneer u Casper versus paarse matrassen vergelijkt, moet u verder kijken dan de prijs om te zien welke voordelen elk bedrijf biedt. Beide bieden gratis verzending en retouren, samen met een risicovrije proefperiode van 100 nachten en een garantie van 10 jaar. Beide bieden ook financiering tegen 0% APR voor maximaal 18 maanden.

Casper verkoopt bedfunderingen als add-on, terwijl Purple matrasbeschermers, dekbedden en het veelgeprezen Purple Pillow aanbiedt. Een frequente Paarse promotie omvat gratis vellen, uitbreidbaar naar een luxere versie voor $ 15, speciaal ontworpen om de flexibiliteit van het Purple Grid te verbeteren. Andere promoties en deals kunnen van tijd tot tijd beschikbaar zijn via beide bedrijven, vooral tijdens populaire winkelperiodes tijdens de feestdagen.

Als je liever persoonlijk winkelt, heeft Casper speciale slaapwinkels in het hele land, waar je een kort dutje op het matras kunt doen. Beide bedrijven verkopen ook in een verscheidenheid aan traditionele winkels.

Reviews van deze matrassen

The Casper Matras Reviews

De Original Casper Matras verdient 4,4 sterren op Amazon en 4,5 sterren op de eigen site. In 2019 rangschikte JD Power Casper op de tweede plaats in “bed in een doos” matrasmodellen (achter Purple), terwijl Good Housekeeping het topscores gaf als de “Best Overall Boxed Mattress.”

The Purple Matras Reviews

Het originele Purple matras heeft een beoordeling van 4,1 sterren op Amazon en 4,4 sterren op zijn eigen site. Het verdiende de hoogste beoordeling van JD Power in 2019 onder “bed in een doos” -matrassen. Het won datzelfde jaar het meest innovatieve matrasmateriaal van Good Housekeeping.

Lees ook:   De beste matras voor kinderen

Casper vs. Paarse voor- en nadelen:

Het Casper Matras

Pros: Tegens:
 • Lagere prijs
 • Redelijk zacht en toch ondersteunend
 • Speciale slaapwinkels voor persoonlijke shoppers
 • Sommige klanten zeggen dat het niet bijzonder koel is
 • Sommige beoordelingen zeggen dat het niet bijzonder comfortabel is voor zijslapers
 • Sommige recensenten melden een sterke geur die dagen nodig heeft om te verdwijnen (wat gebruikelijk is bij traagschuimbedmodellen)

De paarse matras

Pros: Tegens:
 • Koel en comfortabel
 • Werkt goed voor rug-, zij- en buikslapers
 • Bewegingsisolatie om verstoringen voor je slaappartner te beperken
 • Geen speciale slaapwinkels
 • Heeft speciale lakens nodig om flex en comfort te maximaliseren
 • Sommigen zeggen dat het te zacht is voor degenen die de voorkeur geven aan een stevig matrasgevoel

Veelgestelde vragen

Wat is beter, Casper vs. Purple?

Zoals zoveel in het leven, hangt het ervan af. Houd bij het vergelijken van Casper versus Paars matras rekening met je budget en je slaaphouding en temperatuur. Beslis ook of je de voorkeur geeft aan een zachter of steviger matras. Deze basisprincipes, samen met de 100-nachten risicovrije proefperiode van beide bedrijven, zullen u helpen uw beslissing te nemen.

Bieden Casper en Purple andere soorten matrassen aan?

Ja, beide bedrijven bieden hybride modellen aan. Om een nauwkeurige appels-met-appels vergelijking te maken, hebben we ons uitsluitend gericht op het analyseren van de originele, volledig schuim paarse matras versus Casper.

Wat is het verschil tussen Casper en Purple matrassen?

Hoewel ze enigszins verschillende technologieën gebruiken, richten de belangrijkste verschillen van consumenten in Casper versus Paars matras zich op zachtheid, temperatuur en geschiktheid voor verschillende slaaphoudingen.

Wat is goedkoper, Purple vs. Casper?

Casper matrassen zijn doorgaans iets goedkoper dan Purple. Beide bedrijven voeren echter regelmatig promoties uit, dus als de prijs een probleem is, is het de moeite waard om naar mogelijke deals op beide te kijken.