Maak een hobby- of knutselruimte in 3 eenvoudige stappen

Als je een hobby hebt, zoals naaien, fotografie, muziek, doe-het-zelf, postzegels verzamelen of proberen te repareren wat je kinderen en partner hebben gebroken, helpt het om een speciale werkruimte te hebben. Hieronder staan drie eenvoudige stappen om een functionele maar stijlvolle hobby- of knutselruimte te creëren.

Beslis waar je het wilt plaatsen

Denk je dat je geen ruimte hebt voor een hobby- of knutselkamer? Je zou versteld staan van de mogelijkheden. Mina Fies, maker van de Renovation Roadmap en oprichter en CEO van Synergy Design &Construction, vertelt Freshome dat een klant onlangs contact opnam met haar bedrijf voor hulp nadat de tienerdochter de eetkamer van de familie had overgenomen.  “Het werd niet langer gebruikt om te eten, maar liep over van ambachtelijke winkelbenodigdheden, half afgemaakte projecten en Mod Podge.” Fies hielp de familie om van de onafgewerkte wasruimte een multifunctionele ruimte te maken. De ruimte heeft schuifwandpanelen die kamerhoge opslag verbergen en een op zichzelf staande ambachtelijke tafel in het midden van de kamer die ook dienst doet als een plek om wasgoed te sorteren en op te vouwen.

Ruimte uitsnijden

Jennifer Baldinger, een Licensed Associate Real Estate Broker bij Julia B. Fee Sotheby’s International Realty in Scarsdale, NY, gelooft zelfs dat er geen verkeerde plaats is voor een ambachtelijke kamer. “Ik hou van het idee om vreemde ruimtes te gebruiken, zoals extra grote kasten, raamloze kamers in een kelder, zelfs garageruimte,” zei ze. En een van Baldinger’s kopers hergebruikte het gebied onder een trap om een “geheime” leuke speelruimte te creëren voor hun jonge dochter om kunstprojecten te maken.

Lees ook:   Geweldige opvouwbare douche voor kleine badkamers

Beslis hoe u het maakt

Opberg- en werkruimte

Gelukkig is er niet veel voor nodig om een knutsel- of hobbyruimte te creëren. “Je hebt een aantal goede opbergplanken en een werkruimte met een tafel nodig,” zegt Bellinger. “Ik heb een aantal geweldige gezien in een achterhoek van een kelder waar mijn klanten een oude keukentafel gebruikten.”

Goede verlichting

Afhankelijk van hoeveel tijd je daar zult doorbrengen en wat je verwacht te bereiken in deze ruimte, moet je misschien een klein er meer over nagedacht. “Voor comfortabel werken heb je voldoende ruimte nodig – betrouwbaar en gemakkelijk schoon te maken”, adviseert Katy Brut, interieurontwerpconsultant bij NY Furniture Outlets. “De tafel moet vrij breed zijn of in staat zijn om uit te breiden tijdens het werken aan je project,” zegt ze.

Comfortabele stoelen

Comfortabel zitten is ook belangrijk. “Soms wil je op zoek naar ideeën in boeken en als je familie op de mijne lijkt, willen ze je vragen komen stellen terwijl je werkt”, zegt Janet Perry, een naaldpuntleraar en auteur bij Napa Naaldpunt in Mare Island, CA. “Het hebben van een comfortabele stoel geeft je een plek voor ontspanning en hen een plek om te zitten wanneer ze binnenkomen.”

Verlichting is een andere belangrijke overweging. “Je hebt veel licht nodig en als de kamer niet helder genoeg is, voeg dan lampen toe”, raadt Brut aan.

Beslis hoe u uw benodigdheden organiseert en opslaat

Georganiseerd worden

Om de kamer georganiseerd te houden, zegt Brut dat je een opslagsysteem nodig hebt, en ze neemt een zeer gedetailleerde aanpak. “Bereken van tevoren het aantal dozen en planken, maar zelfs interne laden”, zegt ze.

Lees ook:   Wat is trending in badkamerontwerp? De National Kitchen + Bath Association onthult alles

“Idealiter zouden alle belangrijke dingen bij de hand moeten zijn. Begin met het groeperen van je spullen op categorieën en typen. Bijvoorbeeld linten met linten, knopen met knopen.” Ze raadt aan om grotere laden in grote hoeveelheden aan gereedschappen en materialen te wijden. “Nu is het tijd voor de finishing touch. U moet voor elke groep geschikte containers ophalen. Je hebt dozen, potten en organizers nodig – dit alles is te vinden in elke winkel voor huishoudelijke artikelen. “

Winkelbenodigdheden

Brut beveelt ook creatieve manieren aan om items opnieuw te gebruiken. Versier bijvoorbeeld een glazen pot en bewaar er draden, knopen of andere kleine voorwerpen in. “Als je ondoorzichtige containers hebt, zorg er dan voor dat je ze labelt om ze te helpen lokaliseren wanneer dat nodig is,” zegt Brut.

Perry raadt ook aan om hergebruikte items te gebruiken voor opslag. “Een van de beste dingen die ik heb gekregen voor mijn knutselkamer is kaartcatalogus ‘brokken’ – ze zijn geweldige opslag en kunnen gemakkelijk te vinden zijn.”

Opslagopties

U kunt echter ook boekenkasten, opslag kopen of aangepaste rekken laten installeren. “Als je creatief bent, helpt het echt om snel en gemakkelijk toegang te hebben tot de inputs die je nodig hebt, of het nu gaat om garen, naaigaren en verf, papier, canvas, onderzoeksmateriaal of naslagwerken,” zegt J.B. Sassano, president van Mr. Handyman.  “Overweeg de kracht van verborgen opslag – inbouwkasts, kastorganisatoren, ingebouwde boekenkasten en het idee om opberglades of kasten in uw centrale werkoppervlak op te nemen, op maat gemaakt om aan uw unieke behoeften en gevoel voor stijl te voldoen.”

Lees ook:   4 ontwerptips van 'Queer Eye'-ster Bobby Berk

Naast opslag en een werkruimte raadt Perry ook aan om een plek te hebben om je werk tentoon te stellen. “Niet alleen zal het hebben van stukken waar je trots op bent je gelukkig maken, ze kunnen vaak toekomstig werk inspireren,” zegt ze. “Ik heb veel van mijn naaldpuntstukken op muren en planken tentoongesteld en ik vind het geweldig om ze te zien.”