Veiligheidstips voor verplaatsen die iedereen moet kennen

Man die zware verhuisdozen draagt

Bewegen kan gevaarlijker zijn dan je zou verwachten. Het is vermoeiend werk, dat in combinatie met zwaar tillen, scherpe pakmessen en andere precaire factoren kan leiden tot een ernstig letsel als je niet voorzichtig bent. Dit geldt vooral als u kiest voor een doe-het-zelf-verhuizing en de taak op zich hebt genomen om zware meubels te dragen zonder de hulp van professionals. Jezelf beschermen tijdens je verhuizing is net zo’n belangrijk doel als het beschermen van je bezittingen (in feite is het belangrijker), daarom moet je niet aan een verhuizing beginnen zonder een goed begrip van basistips voor de veiligheid van verhuizingen. Hier zijn de grote die je altijd in gedachten moet houden.

Niet te veel inpakken

Alleen omdat je 100 pond boeken in die middelgrote doos kunt passen, betekent niet dat je dat zou moeten doen. Verhuisdozen zijn elk ontworpen om een bepaalde hoeveelheid gewicht vast te houden, en het overschrijden daarvan kan leiden tot spanning of letsel op uw rug, knieën en andere gewrichten. Als algemene regel geldt dat je niet meer dan 50 pond in een kleine doos verpakt, 65 pond in een middelgrote doos en 70 pond in een grote doos. Extra grote dozen moeten worden gebruikt voor bulk (maar niet noodzakelijkerwijs zware) items, zoals beddengoed en dekbedden, kleding en kussens.

Wikkel je messen en andere scherpe voorwerpen in

Niet zorgen voor het goed inpakken en beveiligen van scherpe voorwerpen zoals messen, tuinbenodigdheden en dergelijke kan leiden tot snijwonden tijdens het in- en uitpakken, en kan er ook toe leiden dat de items gevaarlijk uit je verpakte dozen steken. Zorg ervoor dat je jezelf beschermt tegen scherpe randen door dit soort items in te pakken in pakpapier en / of noppenfolie. Voor extra bescherming rol je het ingepakte item op in een theedoek en bevestig je het daar met een elastiekje.

Kleed je op de juiste manier

Je moet je kleding comfortabel en beheersbaar hebben als je beweegt, maar vermijd baggy of te grote kleding, die je beweging kan belemmeren of ervoor kan zorgen dat je struikelt. Richt u op het dragen van kleding die flexibel, ademend en geschikt is voor het weer, zodat u zich zo comfortabel mogelijk voelt, en zorg ervoor dat u kiest voor schoeisel dat een optimaal niveau van ondersteuning biedt. Dunne slippers of schoenen met hakken tasten zowel je evenwicht als je beweeglijkheid aan, dus blijf bij sneakers of laarzen.

Zorg voor een plan

Zwaar tillen maakt gewoon deel uit van het bewegingsproces, maar het kan grote belasting van uw spieren en gewrichten veroorzaken, met name de gebieden rond uw wervelkolom. Om het risico te verminderen, moet je niet meer tillen dan absoluut moet. Als u zelf verhuist, plan dan van tevoren hoe u van plan bent de truck te organiseren, zodat u dozen en meubels niet meer optilt en draagt dan nodig is.

Lees ook:   Verhuisbedrijf Den Haag

Volg de juiste hefprotocollen

Om ervoor te zorgen dat u veilig blijft en blessures voorkomt, moet u ervoor zorgen dat u de basisprincipes van zwaar tillen volgt, waaronder het zo neutraal mogelijk houden van uw wervelkolomuitlijning tijdens het proces. Wanneer je zware lasten van de grond haalt, buig dan op je knieën – niet op je taille. Draag zware lasten dicht bij je lichaam om het evenwicht te bewaren en draai je lichaam niet optillen of dragen. Als je toch moet draaien of draaien, doe dat dan eerst met je heupen, niet met je voeten.

Probeer niet meer te tillen dan je veilig kunt

Dit is een zet, geen gewichthefwedstrijd. Als iets te zwaar of onhandelbaar voelt, vraag dan om hulp in plaats van het alleen te proberen. Je kent je lichaam en zijn mogelijkheden beter dan wie dan ook, dus luister naar wat het je vertelt en probeer niet meer te dragen dan je kunt.

Gebruik een dolly

Een dolly kan het hele proces van het transporteren van uw items van uw oude huis naar de vrachtwagen naar uw nieuwe huis een stuk eenvoudiger maken door de last van het dragen van zware items op zich te nemen. Als u er nog geen bij de hand hebt, kunt u er over het algemeen een huren bij uw lokale ijzerhandel of verhuisbedrijf.

Strek je de hele dag door

Strakke spieren en ledematen maken je vatbaarder voor blessures. Houd je lichaam los door er een punt van te maken om je hele dag door te stretchen, vooral ’s ochtends voordat je begint en later op de dag als je klaar bent. Als je een bekend probleemgebied hebt, zoals je knieën of je schouders, zorg er dan voor dat je je op die gebieden concentreert om stress of ongemak te voorkomen en te verlichten. Weet je niet zeker waar je moet beginnen als het gaat om stretchen? Je kunt hier een aantal goede basis full-body bewegingen vinden.

Houd een duidelijk pad

Of u nu inpakt, vervoert of uitpakt, het is relevant dat u uzelf een duidelijk pad achterlaat waar u doorheen kunt lopen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over obstakels. Struikelen en vallen zijn op zichzelf al gevaarlijk genoeg en het gevaar wordt vermenigvuldigd wanneer de omgeving gebied is gevuld met voorwerpen en/of je hebt iets zwaars in je armen. Een groot deel van het maken van veiligheid een prioriteit tijdens uw verhuizing is het creëren van meer potentiële problemen dan al inherent zijn aan het proces, dus zorg ervoor dat u een duidelijk pad aanwijst en onderhoudt, zowel binnen als buiten.

Lees ook:   Bewegen en schudden: hoe angst tijdens een verhuizing te minimaliseren

Zorg voor voldoende slaap

Je hebt meer kans op een ongeluk als je uitgeput bent, daarom is het absoluut cruciaal dat je voldoende slaap krijgt tijdens je verhuizing. We krijgen allemaal de verleiding om zo laat mogelijk op te blijven als we aan het in- of uitpakken zijn, maar je doet jezelf geen plezier en je kunt uiteindelijk wat schade aanrichten. Als je weet dat je extra uren nodig hebt om alles gedaan te krijgen, ga dan op een redelijke tijd slapen en sta extra vroeg op, in plaats van extra laat op te blijven. Op die manier heb je de energie die je nodig hebt om efficiënt, slim en veilig te bewegen.

Eet goed en blijf gehydrateerd

Geen lijst met verhuisveiligheidstips zou compleet zijn zonder het belang van goed eten en voldoende water drinken tijdens uw verhuizing te prediken. Als u geen van deze dingen doet, kan dit leiden tot uitputting, zwakte en een troebel hoofd, allemaal factoren die u vatbaarder maken voor letsel en ongelukken. Zorg ervoor dat je pauzes neemt voor complete maaltijden en dat je voedzame, energierijke snacks bij de hand hebt, zoals noten, eiwitrepen en volkoren crackers. En drink regelmatig water, zelfs als je niet bijzonder dorstig bent. Natuurlijk zul je meer toiletpauzes nemen, maar dat heeft de voorkeur boven het oplopen van een van de enge bijwerkingen van uitdroging, zoals een afname van de hersenfunctie en stress op je cardiovasculaire systeem.

Houd kinderen en huisdieren elders bezig

Te veel figuurlijke koks in de keuken is nooit goed, zeker niet als die koks zelf bijzonder gevoelig zijn voor ongelukken. Als u kinderen en / of huisdieren heeft, is het veiligste wat u voor zowel hen als uzelf kunt doen tijdens een verhuizing, ze bezig te houden en zich in een aangewezen veilige zone te bevinden, of, nog beter, een vriend of familielid buiten uw huis voor hen te laten zorgen. Elke kleine – tweebenig of vierbenig – die onder je voeten loopt, vormt een extra variabele van gevaar die het beste kan worden vermeden als dat mogelijk is.

Lees ook:   Hoe uit te pakken na een verhuizing (zonder jezelf gek te maken in het proces)

Luister naar je lichaam

Het negeren van signalen dat je moet vertragen is een recept voor een ramp. Het is al genoemd, maar het is belangrijk om te benadrukken: je lichaam zal je vertellen wat het op dat moment nodig heeft, en het is cruciaal dat je luistert. Als je stress, pijn of uitputting voelt, probeer het dan niet te negeren en blijf doorgaan. Het is prima om even op adem te komen of om hulp te vragen als dat nodig is. Een van de ergste bewegende fouten die je kunt maken als het gaat om veiligheid, is om te proberen meer te doen dan je kunt. Als je rust nodig hebt of je plan moet wijzigen, doe het dan.

Grote klus of bestaand letsel? Ga met de professionals mee

Neem niet meer aan dan je kunt. Als je een zware verhuisklus voor de boeg hebt, is het soms het beste – en veiligste – wat je voor jezelf kunt doen, het inhuren van een professioneel verhuisbedrijf. Professionals hebben een hoop ervaring en knowhow als het gaat om veilig verhuizen en kunnen de klus sneller en efficiënter klaren dan u zelf kunt doen. Het inhuren van verhuizers is vooral belangrijk als u herstelt van een blessure of worstelt met chronische pijn. Zoek in onze gratis verhuisbedrijfsgids voor een lijst met gerenommeerde verhuizers bij u in de buurt.

Veilig blijven tijdens uw verhuizing vereist zowel voorbereiding als gezond verstand. Volg de bovenstaande veiligheidstips voor bewegen om ervoor te zorgen dat u er alles aan doet om ongevallen en verwondingen te voorkomen. Je eigen fysieke behoeften zijn precies daarboven met de behoeften van je verhuizing, dus maak er een prioriteit van en doe er alles aan om zo veilig mogelijk te bewegen.

Gerelateerde artikelen:

  • Hoe een doos correct op te tillen bij het verplaatsen
  • 10 tips voor het beschermen van een leegstaand huis nadat u bent verhuisd
  • Top 10 veiligste steden in Amerika
  • Veiligheid van vakantiewoningen: hoe huisbranden tijdens een verhuizing te voorkomen
  • Hoe een wasruimte in te pakken
  • Hoe lang duurt het om in te pakken voor een verhuizing?
  • Hier zijn de 10 veiligste staten in het land
  • Hier zijn de 10 veiligste steden in het land
  • Hoe een koelkast op de slimme manier te verplaatsen
  • Hoe kleding te verplaatsen op hangers, schoenen, & Meer