Kleding inpakken: hoe u uw kast kunt voorbereiden op uw verhuizing

Een jonge vrouw pakt haar kast in voor haar aanstaande verhuizing

Er gaat niets boven een dreigende zet om je de confrontatie aan te laten gaan met je rommelige en overvolle kast. Kasten inpakken kan een van de meest uitdagende aspecten van het inpakken voor een verhuizing zijn. Het verplaatsen van kastinhoud van het ene huis naar het andere is niet zo eenvoudig als je zou denken.

Uitzoeken hoe je kleding moet inpakken om te verplaatsen kan ontmoedigend zijn. Om te beginnen is je kast waarschijnlijk een bewaarplaats geworden voor allerlei dingen waarvan je dacht dat je ze later zou krijgen, maar nooit hebt gedaan, of kleding die je al 10 jaar niet hebt gedragen. Moet je dat echt allemaal meenemen naar je nieuwe huis?

Een ander onderdeel van het inpakken van kasten dat een uitdaging kan zijn, is uitzoeken hoe je alles op een georganiseerde manier kunt verpakken. Hoewel het misschien gemakkelijk lijkt om al je kleding in een doos te gooien en het een dag te noemen, zal dit het uitpakken alleen maar een nachtmerrie maken. Als je georganiseerd bent met de manier waarop je je kleding inpakt, kun je voorkomen dat je gerimpelde en verwarde kledingstukken uitpakt wanneer je naar je nieuwe huis verhuist. Klaar om te leren hoe je kleding moet inpakken om te verhuizen? Laten we het doen!

Hoe kleding in te pakken om te verplaatsen in 5 eenvoudige stappen

 1. Ruim je kast op.
 2. Pak je schoenen in.
 3. Bereid delicate kleding voor.
 4. Pak kleding op hangers.
 5. Vouw en pak de resterende kleding in.

Stap 1: Ruim je kast op

Het opruimen van je kast is een belangrijke eerste stap voor het inpakken van kleding. Het inpakken van items die u niet gaat houden, is tijdverspilling en neemt waardevolle ruimte in beslag in uw verhuisdozen. Met wat extra vloeroppervlak (of je bed), gebruik post-it notities om een “afval” en een “weggeef” stapel aan te duiden. Bekijk elk item in je kast en haal alles tevoorschijn dat niet past of dat je al meer dan een jaar niet hebt gedragen; leg deze items in de weggeefstapel. Houd de vuilniszak bij de hand voor eventuele brokstukken die je onderweg tegenkomt.

Lees ook:   13 kinderboeken om uw kinderen te helpen omgaan met de grote verhuizing

Als je eenmaal door je kast hebt gezeefd, ga dan die weggeefstapel doneren voordat je van gedachten verandert! Er kunnen ook niet-kledingstukken zijn die beter apart kunnen worden verpakt, dus het is een goed idee om die eruit te trekken terwijl je doorloopt of je je kleding wel of niet gaat inpakken.

Wat je nodig hebt voor deze stap:

 • Post-it notities
 • Sharpie voor het labelen van dozen
 • Vuilniszakken
 • Dozen of vloeroppervlak

Stap 2: Pak je schoenen in

Het inpakken van je schoenen is gunstig omdat ze de neiging hebben om veel ruimte in beslag te nemen, dus je zult willen weten hoeveel ruimte ze in het begin in beslag nemen. Schoenen met hun originele dozen nemen veel extra ruimte in beslag. Als je aan je schoenendozen vastzit, verpak ze dan samen met de schoenen in een middelgrote verhuisdoz. Voor losse schoenen, verpak ze samen in een kleine kartonnen verhuisdoz. Wikkel elk paar in zuurvrij pakpapier of plastic boodschappentassen om slijtage en krassen te voorkomen.

Wat je nodig hebt voor deze stap:

 • Kleine en middelgrote verhuisdozen
 • Oude boodschappentassen
 • Zuurvrij tissuepapier
 • Verpakkingstape
 • Sharpie voor het labelen van dozen

Stap 3: Bereid delicate kleding voor

Niet alle kleding in je kledingkast is gelijk gemaakt. Wees extra voorzichtig om je meest delicate stukken te beschermen en voor te bereiden terwijl je kleding inpakt. Plaats bijvoorbeeld een designerjurk of een suède jas in een kledingzak om deze te beschermen tegen stof, vocht of ongedierte dat, hoewel onwaarschijnlijk, mogelijk tijdens een verhuizing kan binnendringen. Overweeg om een zakje met cederhout op te nemen om ongedierte zoals motten af te weren. Gebruik silicagelpakketten om vocht af te weren en schimmel te voorkomen. Deze voorzorgsmaatregelen zijn misschien niet voor elke verhuizing nodig, maar als uw items voor een langere periode worden bewaard, gaat een beetje extra zorg een lange weg.

Lees ook:   Kosten verhuisbedrijf

Wat je nodig hebt voor deze stap:

 • Kledingzakken
 • Silicagel pakketten
 • Ceder sachets

Stap 4: Verpak kleding op hangers

Door kleding op hun hangers te houden, voorkomt u niet alleen dat ze gerimpeld raken, maar het bespaart u ook dat u alles opnieuw moet ophangen, wat minder werk betekent wanneer u zich in uw nieuwe kot vestigt. De eenvoudigste manier om dit te doen is met een kledingdoos, die speciaal is ontworpen met een metalen ophangbalk erin. Hoewel ze steviger zijn dan gewone dozen, moet je ze niet overbelasten tot het punt dat ze te zwaar zijn om te verplaatsen of open te breken. Gebruik in plaats daarvan meerdere kledingdozen als dat nodig is.

En als je je hangers al een tijdje niet hebt geüpgraded, is dit een goed moment om over te schakelen naar een slanker en lichter type. Opmerking: Als je de dozen een tijdje opbergt, zorg er dan voor dat je ze openklep plaatst voor het geval je snel toegang moet krijgen tot je kleding terwijl je ze opbergt.

Wat je nodig hebt voor deze stap:

 • Garderobekasten
 • Verpakkingstape
 • Slanke hangers
 • Sharpie voor het labelen van dozen

Stap 5: Vouw en verpak de resterende kleding

Niet alles hoeft in je kledingdozen te gaan. Items zoals T-shirts, joggingbroeken, ondergoed en jeans kunnen worden opgevouwen en in kledingopslagtassen worden geplaatst voor uw verhuizing. Kledingopslagzakken zijn superieur aan dozen, omdat karton ongedierte kan aantrekken en vocht kan vasthouden – twee dingen die uw kleding in korte tijd kunnen vernietigen. Maar als uw verhuizing lokaal is en u items voor een langere periode niet opslaat, zijn dozen prima.

Wat je nodig hebt voor deze stap:

 • Opbergzakken voor kleding
 • Kleine of middelgrote verhuisdozen
 • Verpakkingstape
 • Sharpie voor het labelen van dozen

Inpakken kleding pro tips

 • Pro Tip #1: Stop sokken en andere kleine items in je schoenen om ruimte te besparen bij het inpakken.
 • Pro Tip #2: Pak een paar lichte, maar omvangrijke items zoals portemonnees of kussens op de bodem van je kledingdoos.
 • Pro Tip #3: Schuif drogerlakens of geparfumeerde stukken zeep in je schoenen en tassen met kleding om ze fris te laten ruiken tijdens je verhuizing.
 • Pro Tip #4: Plastic vuilniszakken kunnen een handig en goedkoop alternatief zijn voor kledingzakken. Bedek verschillende kledingstukken door de bovenkant van de hangers door de onderste zak te steken.
 • Pro Tip #5: Pak je kleding in en label elke doos per seizoen. Op die manier kun je eerst de kleding uitpakken die je het meest nodig hebt.
Lees ook:   Hoe China en andere breekbare items in te pakken tijdens het verplaatsen

Waar het op neer komt

Het inpakken en verplaatsen van kastinhoud lijkt misschien overweldigend, maar het is gemakkelijker als je eerst je kleding opruimt en sorteert. Als u uw kleding correct en zorgvuldig inpakt voordat u verhuist, kunt u uw nieuwe kast in een mum van tijd efficiënt organiseren.

Veelgestelde vragen

Hoe verplaats je veel hangende kleding?

Gebruik een garderobedoos. Als alternatief kunt u meerdere kledingstukken samen verzamelen in een vuilniszak van 30 gallon. Duw de hangerhaken door een gat in de bodem van de zak. Bevestig de hangers aan elkaar met een draaidas en knoop de open kant van de tas af voor eenvoudig transport.

Hoe pak je kleding in?

Verpak kleding per seizoen voor gemakkelijke toegang wanneer u verhuist. Gebruik kleding opbergtassen, garderobedozen, bagage of plastic tassen.

Hoe stel je een garderobedoos samen?

Vouw de flappen aan de onderkant van de doos op hun plaats en sluit af met verpakkingstape. Trek de klep aan de voorkant van de doos naar beneden en plaats de ophangbalk. Vouw de klep terug als je klaar bent met inpakken en sluit af.

Waar vind je goedkope garderobeboxen?

U kunt goedkope verhuisdozen online bestellen. Opslagfaciliteiten en verhuurtruckbedrijven dragen ze vaak ook – bel rond om de beste prijs bij u in de buurt te vinden.