5 tips voor bewegen met een baby zonder gek te worden

peuter spelen in een lege doos laat zien dat bewegen met een baby een uitdaging kan zijn

Oh, wat is dat? Je hebt een baby en je wilt graag met je spullen van huis naar huis gaan en geest intact? Het is best een hele klus, maar het is niet uitgesloten. Als je vooruit plant en jezelf wapent voor elke mogelijkheid op de verhuisdag, kun je van het ene huis naar het andere gaan met een baby op sleeptouw en (ten minste het grootste deel van) je verstand intact.

1. Roep de hulp in van een extra verzorger

Twee ouders plus één kind staat gelijk aan een stressvolle verhuisdag. Als je andere kinderen hebt, zul je waarschijnlijk nog meer overweldigd raken. Doe jezelf een plezier en zoek iemand om je baby op een andere locatie te bekijken, of zorg voor haar ter plaatse, terwijl je verhuist. Koop een vriend om met een gratis diner of huur een oppas in voor een paar uur.

Het kan niet worden overschat hoeveel tijd alleen voor je baby zorgen je terugbrengt op de verhuisdag. Bovendien, als je zelf met de verhuiswagen rijdt, heb je zeker iemand nodig om te volgen in een auto die toch geschikt is voor je autostoeltje.

2. Babyproof voor de verhuizing

Verhuizen met een baby betekent dat ze nog niet in staat zijn om door je nieuwe huis te bewegen en te grooven. Toch zal het niet lang meer duren voordat ze op zijn en zwerven. Als je een kruipende baby hebt, is het kindveilig maken van je nieuwe huis een onmiddellijke behoefte. Als u voor de verhuisdag in uw nieuwe huis kunt komen, overweeg dan om vooraf kindveilige sloten en andere veiligheidsmaatregelen toe te voegen. Je zult veel minder gestrest zijn als je niet hoeft te beginnen met babyproofing terwijl de verhuizers nog steeds dozen binnenbrengen.

Lees ook:   Verhuisbedrijf Eindhoven

3. Houd je eetschema consistent

Je takenlijst op de verhuisdag is geschikt om je schema uit de war te gooien. Misschien moet je een uur te laat een dutje doen of de baby een uur eerder wakker maken. Maar rommel niet met eten/melk. Plan je dag rond flessen in de auto, inclusief een pomppauze indien nodig. Hoewel je niet alles kunt controleren op de verhuisdag, kun je je leven gemakkelijker maken door de baby gevoed te houden. Stel een alarm in op uw telefoon (u verliest de tijd uit het oog). Geef het schema aan je oppas, zodat ze de baby naar je toe kan brengen om borstvoeding te geven of op het juiste moment een fles te geven.

4. Pak een cooler met essentials in

Luiers en doekjes meenemen op verhuisdag is een no-brainer. Maar veel ouders hebben niet genoeg benodigdheden bij de hand en eindigen met het doorzoeken van dozen of moeten stoppen in de winkel. Pak een kleine koeler gevuld met ijspakketten, evenals:

  • Melk/formule
  • Medicijnen
  • Schone flessen en/of sippy bekers

Misschien wilt u ook een tweede, hard-top koeler meenemen om op kamertemperatuur te houden, voor andere benodigdheden. Koelers zijn gemakkelijk te pakken en te stapelen achterin uw auto en ontworpen om verzegeld te blijven. Neem in je tweede koelbox mee:

  • Een EHBO-kit
  • Luieruitslag zalf
  • Zonnebrandcrème
  • Plastic zakken voor vuile luiers
  • Extra fopspenen
  • Extra flestepels

Hier is een lijst met andere Move Day benodigdheden we weten dat je het nodig hebt.

5. Negeer alles totdat de kinderkamer is ingesteld

Je bent op de nieuwe plek! Zet een pauze op alles totdat de wieg is ingesteld en de witte ruismachine is uitgepakt. Het is gemakkelijker voor je om gezond te blijven als je niet wordt afgeleid door de noodzaak om te nestelen. Bovendien kan het opzetten van je kinderkamer betekenen dat het mogelijk is om je overprikkelde baby neer te leggen voor een dutje en te genieten van wat babyvrije uitpaktijd.

Lees ook:   Wat als laatste in te pakken bij een verhuizing