Doe het zelf verhuisopties

paar laden bank

Tegenwoordig zien steeds meer mensen af van professionele verhuisbedrijven en overwegen ze meer doe-het-zelf-achtige verhuisopties als het gaat om verhuizen naar hun nieuwe huis. De reden hiervoor is vrij eenvoudig – het inhuren van een professioneel verhuisbedrijf is duur.

Doe-het-zelf opties voor verhuizen

Als u op zoek bent naar een waardevolle doe-het-zelf verhuisoptie, heeft u er in principe drie om uit te kiezen – huur een verhuiswagen, gebruik een zelfbedieningscontainerbedrijf of verplaats al uw meubels en huishoudelijke artikelen met uw eigen voertuig. Elk van deze opties biedt bepaalde voor- en nadelen.

Doe-het-zelf verhuizen

Traditioneel zelf verhuizen doe je meestal in het weekend met de hulp van veel vrienden en familieleden. Je items worden meestal haastig verpakt en vastgezet in de voertuigen van jou en je vrienden, waar je ze naar je nieuwe verblijfplaats rijdt. In vrijwel alle gevallen is dit type verhuizing er een waarbij de nieuwe woning niet ver van de oude ligt. Deze stap draait allemaal om geld besparen en de klus zo snel mogelijk klaren.

Doe het zelf bewegen zoals dit is de goedkoopste doe-het-zelf-optie, maar het brengt veel risico’s met zich mee, waaronder een verhoogde kans op kapotte of beschadigde goederen, vrienden die niet komen opdagen om te helpen, gebrek aan inspanning door degenen die wel komen opdagen, fysieke en mentale uitputting van het inpakken, laden en lossen allemaal op één dag en andere potentieel negatieve bijwerkingen. Aan de positieve kant kunnen jij en je vrienden de dag samen doorbrengen, kun je het geld dat je bespaart uitgeven aan pizza en bier voor de after-move party en heb je de eindeloze trots die gepaard gaat met het zelf beheren van je verhuizing.

Lees ook:   Uw gids voor 6 soorten verhuisdozen

Een verhuiswagen huren

Het huren van een verhuiswagen is al lang een van de meer populaire keuzes als het gaat om het afhandelen van korte of lange afstandsbewegingen. De voordelen van het gebruik van een huurtruck is dat u alle of de meeste van uw items in de vrachtwagen kunt passen, zodat retourritten minder waarschijnlijk zijn, de vrachtwagen met grote capaciteit gemakkelijker te laden en te lossen is dan een auto, kleine vrachtwagen of bestelwagen en het zorgt ervoor dat het verhuisproces veel soepeler verloopt terwijl de tijd die wordt besteed aan het verplaatsen wordt verminderd in vergelijking met de doe-het-zelf verhuisoptie hierboven vermeld.

De nadelen van het huren van een verhuiswagen zijn allemaal vrijwel logistiek gebaseerd. U bent beperkt in wanneer u de truck kunt ophalen en wanneer deze moet worden geretourneerd, hoeveel gas er in de tank moet zitten bij het inleveren, om nog maar te zwijgen van hoeveel gas het kost om de enorme vrachtwagen van punt A naar punt B te rijden. Mogelijk moet u ook een aanvullende verzekering afsluiten en in sommige gevallen een kredietcontrole ondergaan.

Selfservice DIY verhuizen

Self-service verhuizen met behulp van draagbare opslagcontainers of containers biedt het beste van zowel doe-het-zelf verhuizen als professioneel verhuizen. Dit type service bestaat uit een of meer opslagcontainers die bij uw huidige woning worden afgezet, die u zelf inpakt en laadt. Zodra de container vol is, keert het containerverhuizerbedrijf terug om de container op te halen en naar uw nieuwe huis te vervoeren, of als u nog niet klaar bent om in te trekken, kunnen ze het naar hun magazijn brengen waar ze de container tegen extra kosten zullen opslaan totdat u klaar bent om het te laten bezorgen.

Lees ook:   Accessoires voor verhuiswagens maken het verplaatsen gemakkelijker

Met dit type doe-het-zelf-verhuisoptie krijgt u het extra gemak om niet te hoeven haasten, zodat u de truck op tijd terug in de tijd krijgt, gemakkelijker en veiliger op maaiveldniveau laadt, verschillende maten containers om uit te kiezen en het beste van alles, u hoeft zich geen zorgen te maken over het transport van uw items. Bovendien kunnen uw items, afhankelijk van de verzekering van uw huiseigenaar, zelfs worden gedekt terwijl ze onderweg zijn totdat ze bij uw nieuwe woning aankomen.

De ideale doe-het-zelf-optie kiezen

Het kiezen van de beste doe-het-zelf verhuisoptie voor uw behoeften is een kwestie van degene vinden die u de ultieme balans biedt tussen kosten en gemak. Als u het geld dat u bespaart door het zelf te doen wilt gebruiken voor iets voor uw nieuwe huis, dan is het afhandelen van de hele verhuizing waarschijnlijk uw ideale keuze. Maar als u een eenvoudigere, handigere verhuisoptie wilt, huur dan een vrachtwagen of gebruik een zelfbedieningsverhuizingsbedrijf.

Gerelateerde artikelen:

  • Wat u moet weten voordat u een PODS-verhuiscontainer huurt
  • Wat is de gaskilometrage van een U-Haul Truck Rental?
  • Beste manier om te verhuizen: is het beter om verhuizers in te huren of zelf te verhuizen?
  • Hoe een residentie in een nieuwe staat te vestigen
  • Waarom u zou moeten overwegen om een vrachttrailer te gebruiken om lange afstanden te verplaatsen
  • Hoe een piano te verplaatsen zonder professionele verhuizers
  • Voordat u een autotrailer huurt: de kosten en nuttige tips
  • Onze beste tips voor hoe te bewegen als je een trap hebt
  • Outdoor artikelen inpakken voor een verhuizing: Tips &trucs
  • 8 manieren om effectief om te gaan met bewegende stress
Lees ook:   Hoe een verhuiswagen in te pakken