Hoe China en andere breekbare items in te pakken tijdens het verplaatsen

een jong meisje snijdt papier met een schaar om porseleinen schalen in te pakken

Het inpakken van china kan een van de meest stressvolle to-do’s zijn op je checklist voor vertrek. Als je herinneringen hebt aan het helpen van mama bij het opruimen na vakantiediners, je zorgen makend dat je een van die delicate theekopjes of familiestukborden zult breken, heb je een idee van hoe stressvol dit proces kan zijn.

Nu zijn het je kostbare gerechten en borden, misschien zelfs diezelfde familiestukken van mama. En ze worden niet alleen afgeveegd met een pluisvrije doek om terug in de kast te gaan; ze reizen door de stad of door het hele land. Zelfs als je denkt dat je weet hoe je porselein moet inpakken om te verhuizen, neem dan geen risico’s. Volg deze verpakkingstips over hoe je china kunt verpakken zodat het overleeft voor toekomstige generaties.

Verpakkingsbenodigdheden

Het verpakken van pinda’s of een milieuvriendelijk alternatief, zoals biologisch afbreekbare verpakkingspinda’s of milieuvriendelijke verpakkingsfolie zijn geweldige opties, maar je kunt het ook doen met materialen die je in huis hebt liggen:

 1. Noppenfolie, kranten of een andere zachte vulling voor tussen de gerechten.
 2. Compacte dozen die niet meer dan 10 lbs bevatten. Je kunt ook een speciale porseleinen opslagset kopen voor ongeveer $ 50.
 3. Verpakkingstape.
 4. Een sharpie of magische marker.

MYMOVE pro tip

Gebruik shirts, sokken en handdoeken als gratis verpakkingsbenodigdheden.

Hoe chinese borden en kommen in te pakken

 1. Leg eerst de bodem van de doos in een laagje pinda’s of meerdere lagen gedempt verpakkingsschuim. Beknibbel niet op deze belangrijke stap!
 2. Je eerste instinct bij het inpakken van porselein kan zijn om de borden neer te leggen, vergelijkbaar met de manier waarop je ze in je kast bewaart. Niet doen! Platen zijn sterker staand. Leg een paar lagen krantenpapier of een laag noppenfolie voor het eerste bord en plaats het in het tweede. Ga door totdat de doos goed is verpakt.
 3. Vul eventuele extra ruimte rond de borden in met verkruimeld krantenpapier, gevouwen karton of verpakte pinda’s. Het is cruciaal dat de platen er stevig in zitten, zonder ruimte om rond te wiebelen.
 4. Seal doos met verpakkingstape in het midden en over de zijranden.
 5. Neem geen risico’s. Schrijf “breekbaar” aan elke kant van de doos en “deze kant naar boven” op de bovenkant. Natuurlijk moet u elke doos labelen met de inhoud die overeenkomt met uw huisinventaris. Geloof ons, dit maakt het uitpakken zoveel gemakkelijker!

Hoe porseleinen kopjes in te pakken en gerechten te serveren

 1. Wanneer u porseleinen bekers, kommen en servies met deksels verpakt, is het het beste om elk afzonderlijk stuk zorgvuldig in noppenfolie te wikkelen. Zorg ervoor dat je voldoende noppenfolie hebt om het hele item te bedekken. Beknibbel niet!
 2. In tegenstelling tot borden, zet glazen en theekopjes op hun billen en sta rechtop alsof je van hen serveert. Zorg ervoor dat u eerst de bodem van de doos bekleedt met pinda’s of dempingsschuim.
 3. Gebruik stevige kartonnen scheidingswanden tussen individuele kopjes en grotere items, zodat ze niet in het rond bonken. Wanneer u items met een deksel inpakt, wikkelt u elk stuk afzonderlijk en vervolgens opnieuw samen.
 4. Na het plaatsen van een laag kopjes, top met een laag stevig karton en extra verpakking pinda’s of demping schuim. Ga door totdat de doos vol is.
Lees ook:   10 tips voor het omgaan met stress tijdens een verhuizing

Net als bij het verpakken van porseleinen borden, vul je elke resterende ruimte met verfrommelde krantenpapier of pak je pinda’s. Porseleinen kopjes, kommen en serveerschalen passen misschien niet zo netjes als borden in een doos; zorg ervoor dat de doos niet te vol of te leeg is.  Items moeten veilig zijn, zonder ruimte om te bewegen.

Algemene tips voor het inpakken van porselein en andere breekbare items

Je kunt niet te voorzichtig zijn als je breekbare items zoals porselein inpakt. Hier zijn enkele andere stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat alles heelhuids op uw nieuwe plek terechtkomt:

 • Overweeg een verzekering: Verhuizen is ingewikkeld, maar het is de moeite waard om te kijken of u waardevolle items heeft die u wilt beschermen. Nog beter – het kan al worden gedekt door uw opstalverzekering.
 • Lege ruimtes invullen: Het doel bij het inpakken van breekbare items is om de lege ruimte te minimaliseren die ervoor kan zorgen dat dingen onderweg verdringen. Prop kranten of pak pinda’s in elk hoekje en gaatje om de kans op pauzes te minimaliseren.
 • Lijn de onderkant van de doos: Leg een beschermende laag demping aan de onderkant van de doos voordat je begint met inpakken. Je kunt zelfs items zoals handdoeken of sweatshirts gebruiken.
 • Gebruik een verdeler in uw doos: Overweeg om een boxpartitie te kopen voor glazen en gerechten.
 • Huur een professional in: Als u zich echt zorgen maakt over het zelf inpakken van uw waardevolle spullen, bieden de meeste verhuisbedrijven inpakdiensten aan voorm de professionals, en uw items moeten worden gedekt door hun verzekering.
Lees ook:   Verhuisbedrijf Arnhem