Room by Room Guide: tips voor het efficiënt inpakken van de master bedroom

kleding die in doos hangt

Hoewel verhuizen naar een nieuw huis spannend kan zijn, is het inpakken van je oude huis dat zeker niet. Het idee om je hele leven in een beperkte tijd in te pakken, kan immers ronduit overweldigend zijn. Gelukkig zijn we er om je te helpen. Voordat u met het verpakkingsproces begint, is het belangrijk om prioriteiten te stellen en te beslissen welke kamers u als laatste wilt inpakken en eerst wilt uitpakken. Samen met de keuken, kinderkamer en kinderkamers, moet uw hoofdslaapkamer ook worden toegevoegd aan de lijst met kamers met hoge prioriteit.

Om het verpakkingsproces te versnellen, hebben we een handige gids (hieronder) toegevoegd over hoe u uw mastersuite zo efficiënt mogelijk kunt verpakken.

Inpakken van beddengoed en grotere meubels

Je slaapkamerbenodigdheden, matras en bedframe zijn verschillende master suite-items die je pas op het laatste moment kunt inpakken. Je hebt immers nog steeds een plek nodig om te slapen op de laatste nacht in je oude huis. Dus ik raad aan om al je beddengoed een dag of twee voor de verhuizing in te pakken in een grote doos of een waterdichte bak. Zorg ervoor dat u alle lakens, dekbedovertrekken en dekens wast en droogt voordat u ze inpakt. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen meer te maken – en te wassen – zodra u bij uw nieuwe huis aankomt. Om ruimte te besparen, kunt u uw beddengoed en beddengoed ook in een vacuümdichtingsopslagzak plaatsen voordat u inpakt. Bij het inpakken van andere beddengoedartikelen, zoals kussens en dekens, kunt u deze gebruiken als zachte kussens en buffers in andere dozen met uw kwetsbare bezittingen.

Het inpakken van uw grotere master suite-items, zoals matrassen, bedframes en meubels, zal niet eenvoudig zijn. Ik raad ten zeerste aan om een groep vrienden of professionele verhuizers (bij voorkeur de laatste) in te schakelen om te helpen bij het demonteren van al dat zware slaapkamermeubilair. Nadat je een aantal van deze items uit elkaar hebt gehaald, moet je deze stukken goed beschermen en inpakken. Zorg ervoor dat je je meubels bedekt met een deken, gebruik meubelkussens, schuifregelaars en matrastas en – als je aan een doe-het-zelf-verhuizing begint – huur een soort verhuis dolly om je te helpen je meubels door het huis te vervoeren. Tip: als u van plan bent om een U-Haul truck te huren, kunt u ook een verhuis dolly huren om tegelijkertijd op te halen.

Lees ook:   Hoe u uw kinderen veilig (en gezond) kunt houden op bewegende dag

Juwelen

De slaapkamer is meestal de plaats waar waardevolle spullen, zoals juwelen, edelstenen en andere sieraden veilig in ons huis worden bewaard. Persoonlijk raad ik aan om zelf fijne sieraden naar je nieuwe huis te vervoeren, in plaats van het in te pakken met de rest van je spullen. Voor kostuumjuwelen stel ik voor om het veilig in te pakken met noppenfolie in een sieradendoos of een soort doos met compartimenten, zoals een visserspakdoos.

ZIE OOK: Kostbare ideeën voor het veilig verplaatsen van sieraden

Kast

First things first: organiseer je. Voordat je gaat verhuizen, is het uiterst belangrijk om al je kleding op te ruimen en te verwijderen die je niet lang nodig hebt. Hoewel het loslaten van oude kleding en accessoires niet gemakkelijk zal zijn, zal het je verhuisproces (en uitpakken) zeker een stuk gemakkelijker maken. Gooi je kledingstuk weg als…

 • Het is niet langer in stijl
 • Het past niet
 • Het is in slechte staat
 • Het heeft al meer dan een jaar het daglicht niet gezien.

Als een van deze dingen waar is voor een kledingstuk in je kast, dan is het tijd om los te laten. Vergeet niet: je kunt je kleding altijd doneren of verzenden om ook wat extra geld te verdienen.

ZIE OOK: Uw complete gids voor de pre-move purge

Zodra je weet welke kastartikelen er zeker meegaan, kun je de verpakking beter plannen. Om kleding in te pakken, raad ik aan om verschillende grote garderobedozen te gebruiken met ophangstangen voor shirts, jurken, broeken, enz. Dit bespaart u later geld op stomerijrekeningen en bespaart u urenlang vervelend strijken. Deze garderobeboxen zijn ook geweldig voor het vasthouden van vreemd gevormde items zoals kussens, schoenen en yogamatten.

Lees ook:   Bewegen met een hond

Om pyjama’s, onderkleding en jeans in te pakken, raad ik aan om ze netjes in een koffer of doos te vouwen – wat je ook van plan bent te gebruiken. Alle hoeden en tassen moeten worden gevuld met krantenpapier of pakpapier om te voorkomen dat ze hun vorm verliezen. Vergeet ook niet om een aparte tas in te pakken met essentiële kleding voor de verhuisdag en dag erna.

ZIE OOK: De beste verhuisdozen voor elke kamer in uw huis

Lampen, spiegels, wanddecoratie en vloerkleden

Voordat u al uw glazen spiegels inpakt, raad ik u ten zeerste aan om golfkartonnen foto- en spiegeldozen te kopen. Deze grote, platte dozen zijn perfect voor het verpakken van uw ingelijste items, spiegels en schilderijen. De handige telescoopkasten beschermen uw spiegels en wanddecoratie door adding volledige bescherming voor de gehele lengte van uw bezittingen.

Wat tapijten betreft, wilt u ervoor zorgen dat deze vóór de verhuizing worden schoongemaakt, gerold en klaar zijn om te gaan. Zodra je het tapijt hebt gerold, bevestig je het met een stropdas en rol je het in stretch-wrap of papieren vellen. Zoek bij het inpakken van je slaapkamerlampen een doos die hoog genoeg is om de hele lamp vast te houden zodra deze in bubblewrap is verpakt. Zorg ervoor dat u de lampenkap en gloeilamp verwijdert en wikkel de basis van de lamp (die meestal kwetsbaar is) in verschillende lagen noppenfolie om breuk te voorkomen. Plaats de lamp in de doos en voeg extra beschermingslagen toe (pakpapier, handdoeken, enz.) om de basis op zijn plaats te houden. Je wilt de schaduw apart verpakken om scheuren en scheuren te voorkomen.

Lees ook:   Kosten verhuisbedrijf

Badkamer

Last but not least, vergeet niet om na te denken over hoe je al die badkamerbenodigdheden gaat inpakken. Zorg ervoor dat u essentiële items die nodig zijn op de verhuisdag en de dag erna scheidt van al uw andere niet-essentiële items. Voorbeelden van essentiële items zijn: haarborstel, haardroger, shampoo en conditioner (ik raad aan om reisgrootte te gebruiken voor bewegende dag), zeep, make-up, gezichtslotion en handdoeken.

Alle badkamerartikelen die kunnen lekken, zoals shampooflessen, gezichtswasdispensers, lotions en essentiële oliën, moeten in plastic zakken worden geplaatst. Vergeet ook niet dat elk soort product in een spuitbus (zoals haarlak) niet op een rijdende vrachtwagen kan worden verpakt. Ik raad aan om deze weg te gooien en ze na de verhuizing opnieuw in te kopen. Handdoeken moeten worden gewassen, gevouwen en verpakt voor de verhuizing. Tip: je kunt handdoeken ook gebruiken om breekbare items in te pakken om een extra beschermingslaag toe te voegen.

Als u kortingen wilt vinden op verhuisdozen en benodigdheden voor uw mastersuite, bekijkt u het handige boxcentrum van Moving.com.

Gerelateerde artikelen:

 • De 5 meest beschermende verpakkingsmaterialen om te gebruiken tijdens het verplaatsen
 • Hoe kleding te verplaatsen op hangers, schoenen, & Meer
 • Uw gids voor het verpakken van China & Crystal Glassware bij het verplaatsen
 • Hoe plasticfolie te gebruiken tijdens het verplaatsen
 • De voor- en nadelen van het inhuren van professionele verpakkers
 • 9 gemakkelijk over het hoofd geziene essentiële dingen die je nodig hebt op moving day
 • 25 inpaktips voor cross country verhuizen
 • De Moving Essentials Bag: waarom je het nodig hebt en wat je moet inpakken
 • Hoe u uw garage kunt inpakken
 • Wat u moet verpakken in een essentials box