Uw complete gids voor de pre-move purge

garage verkoop

Afscheid nemen is zo’n lief verdriet. Tenzij je het natuurlijk hebt over al je huishoudelijke troep. Door het elimineren van ongedragen kleding, verouderde televisies en op de universiteit gedateerde futons, zullen je toekomstige verhuizingen honderd keer gemakkelijker zijn – geloof me. Je hoeft niet zoveel dozen in te pakken en je kunt ook behoorlijk wat Benjamins besparen. Om nog maar te zwijgen, het voelt gewoon dus goed om op te ruimen en fris te beginnen in een nieuw huis.

Voor velen kan het echter een uitdaging zijn om te beslissen wat ze moeten houden en wat ze moeten gooien (ik kijk naar jullie, hamsteraars). Zelfs als je iets al jaren niet hebt gebruikt of gedragen, is het gemakkelijk om jezelf te vertellen dat je macht heb het op een dag nodig (spoiler alert: dat doe je niet). Dus om u te helpen bij uw pre-move purge, hebben we een stapsgewijze handleiding geschreven om uw huis te ontdoen van onnodige items, inclusief informatie over hoe u die bezittingen het beste kunt weggooien.

Stap 1: Ruim je kast op

Voor mij is het loslaten van oude kleding en modeaccessoires de moeilijkste stap van het zuiveringsproces. Terwijl het verleidelijk is om je Passé tops en nauwsluitende jeans op stand-by, het is ook belangrijk om te onthouden dat deze kledingstukken alleen je verhuisdozen naar beneden wegen en je verhuisrekening omhoog laten stijgen.

Wanneer je elk item in je kast sorteert, stel jezelf dan deze vragen …

 • Heb je het op enig moment in het afgelopen jaar gedragen? Denk er eens over na. Als je dit kledingstuk de afgelopen vier seizoenen op geen enkel moment hebt gedragen, dan is het waarschijnlijk niet iets dat je hoeft te bewaren.
 • Is het on-trend of maakt het een comeback? Volgens de experts op Vocativ, duurt het ongeveer 20 jaar – van eerste verschijning tot heropleving – voordat een trend weer in stijl komt in onze cultuur. Dus een kledingstuk vasthouden in de hoop dat het over 20 jaar terugkeert op de catwalk lijkt mooi dom. Als de kleding uit de mode is en je draagt het niet meer, gooi het dan weg.
 • Past het goed? Na verloop van tijd fluctueert ons lichaam in gewicht, schoenmaat en meer. Als je een kledingstuk vasthoudt dat niet meer past, is het tijd om het te gooien of naar een kleermaker te brengen.
 • Is het in goede staat? Ondanks het feit dat je misschien van een kledingstuk houdt, als het gekleurd of onherstelbaar beschadigd is, is het tijd om het te gooien. De kans is groot dat je het toch nooit meer zult dragen.
Lees ook:   Verhuisbedrijf Arnhem

als je “nee” hebt geantwoord op een of alle vier deze vragen, is het tijd om los te laten (blijf sterk!). Maak een donatiestapel, een afvalberg en een consignatiestapel. Als je kleding beschadigd is, gooi het dan in de vuilnishoop. Als de kleding voorzichtig wordt gebruikt en te redden is, gooi het dan in de stapel “donatie”. Goodwill, Leger des Heils en Habitat for Humanity zijn allemaal organisaties die graag uw gebruikte kleding accepteren. Als de kleding on-trend is en/of als het een waardevol designerartikel is, gooi het dan in de consignatiestapel en ga naar je dichtstbijzijnde consignatiewinkel.

Fooi: vergeet niet dat al uw kastdonaties en huishoudelijke artikelen (hieronder gemarkeerd in stap 2) fiscaal aftrekbaar zijn.

Stap 2: Doneer of verkoop ongewenste meubels, keukenartikelen en prullaria

Voordat u verhuist, is het belangrijk om een kopie van de plattegrond van uw nieuwe huis af te drukken en u voor te stellen wat waar naartoe gaat. Als je aan het inkrimpen bent, moet je de onhandige meubels verwijderen die je niet in het nieuwe huis zult gebruiken.

Als u van plan bent om uw bezittingen op een gegeven moment opnieuw te gebruiken, raad ik u aan een self-storage unit te huren. Deze units zijn een veilige, beveiligde en (vaak) een geklimatiseerde manier om uw artikelen zo kort of zo lang op te slaan als u wilt. Gebruik Bewegend.com is “Nu opslag zoeken” tool om offertes van opslagruimtefaciliteiten in de buurt van uw nieuwe huis te vergelijken.

Als u besluit om meubels en huishoudelijke prullaria te doneren aan een organisatie zoals Habitat for Humanity, houd dan rekening met hun vereisten. Hier zijn bijvoorbeeld een paar van de items die Habitat for Humanity niet accepteert:

 • Gestoffeerde items met scheuren, vlekken, tranen en /of huisdiergeuren
 • Gevaarlijke stoffen/chemicaliën
 • Ongemonteerde spiegels of glas
 • Stormramen/enkelwandige ramen
 • Metalen jaloezieën
 • Hoekkuipen
 • Gekweekte marmeren kuipen
 • Kapotte vloeren
 • Verlichting die niet werkt
 • Encyclopedieën of studieboeken
Lees ook:   Leer hoe u kunt inpakken voor een verhuizing

Fooi: bel de donatiesite om te vragen naar hun gratis ophaaldiensten voor zwaardere items, zoals meubels en apparaten.

Als u uw meubels wilt verkopen, zijn er verschillendeys je kunt dit doen. Ten eerste raad ik aan om te kijken naar verzending – vooral als het item vintage of uniek is op welke manier dan ook. Andere opties zijn: het hosten van een weekend yard sale of het verkopen van het item op een online marktplaats, zoals Craigslist, een buurt listserv, Amazon of Ebay. Doe een beetje onderzoek en kijk welke route het beste bij je past.

Stap 3: Verwijder apparaten en elektronica

Na het aanpakken van de zwaardere meubels en de berg potten en pannen, is het tijd om verder te gaan met uw apparaten en elektronica. Als het item verouderd of kapot is, kun je het waarschijnlijk niet doneren. Donatiesites zoals Habitat for Humanity accepteren bijvoorbeeld geen tv’s, magnetrons of vaatwassers ouder dan 5 jaar. De organisatie accepteert ook geen apparaten, zoals een wasmachine en droger, die meer dan 10 jaar oud zijn. Als uw apparaten of elektronica verroest zijn of vervangende onderdelen nodig hebben, worden ze hoogstwaarschijnlijk ook weggestuurd van donatiesites.

Notitie: De meeste organisaties die donaties accepteren, accepteren deze niet apparaten of elektronica die niet voldoen aan de huidige veiligheidsnormen. Om deze items op verantwoorde wijze te verwijderen en te recyclen, raad ik aan om enkele van de wegsleepprogramma’s van de Big Box Store te bekijken. Sears, Best Buy, Costco, Lowe’s en Home Depot bieden allemaal deze handige service. Voor metalen apparaten kunt u ook kijken bij lokale schroothandelaren. Deze dealers betalen u voor uw apparaat (op basis van het gewicht) en recyclen het metaal voor later gebruik.

Als u besluit om uw voorzichtig gebruikte elektronica en apparaten te verkopen, kunt u de vorige routes gebruiken die in stap 2 zijn genoemd (d.w.z. online marktplaats zoals Craigslist, een buurtlijst, Amazon of Ebay) of u kunt ze inruilen bij een bepaalde winkel. Inruilprogramma’s bestaan in grote winkelketens, zoals Walmart, Target, GameStop, Best Buy en op Amazon.

Stap 4: Verwijder gevaarlijke voorwerpen en materialen

Het afvoeren van gevaarlijke voorwerpen en materialen is een van de musts van verhuizen. Verhuisbedrijven zullen deze items niet op hun vrachtwagens toelaten, en helaas zullen de meeste donatiesites ze ook niet accepteren. Gevaarlijke items zijn onder andere verf, spuitbussen, vergiften, propaantanks, geladen geweren, kerosine, brandblussers, benzine, vuurwerk en zwembadchemicaliën.

Lees ook:   Budgettering voor uw verhuizing

Om van deze items af te komen voordat u verhuist, maakt u een reis naar uw lokale stortplaats voor gevaarlijk afval. De meeste provincies in het hele land hebben verschillende plaatsen om gevaarlijke chemicaliën bevattende items af te geven om ervoor te zorgen dat deze materialen op de juiste manier worden weggegooid.

Notitie: laat geen gevaarlijke stoffen in uw afval vallen. Dit kan een gevaar vormen voor het publiek, het milieu en voor degenen die uw afval ophalen.

Stap 5: Ruim de voorraadkast op

Hoewel het weggooien van perfect goede snacks en ingeblikte goederen verkeerd voelt, is het helaas iets dat veel mensen moeten doen als ze verhuizen. Er is immers maar zoveel ingeblikte maïs die je buren graag zullen accepteren. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing voor diegenen die hun overgebleven, niet-bederfelijke voedsel willen doneren zonder het gedoe van een bezoek aan een voedselbank. Door een van de Move for Hunger’s partners van het verhuisbedrijf, u kunt er zeker van zijn dat die ingeblikte erwten en graandozen niet langer verloren gaan! Move for Hunger is een organisatie die werkt met vastgoed- en verhuisprofessionals in het hele land om de ongewenste voedselproducten op te halen van degenen die verhuizen. Vervolgens leveren ze de etenswaren af bij lokale voedselbanken. De non-profitorganisatie werkt samen met 650 verhuisbedrijven in 50 staten en Canada.

Veel succes en veel plezier met opruimen!

Gerelateerde artikelen:

 • Verhuizen deze winter? Hier leest u hoe u zich kunt voorbereiden op een verhuizing met koud weer
 • Tips voor bewegen in de herfst (en de voor- en nadelen)
 • Hoe een verhuisbedrijf te kiezen in 7 eenvoudige stappen
 • 14 van de beste tips voor moving day succes
 • De minimalistische beweging: hoe u uw lading kunt verlichten voordat u inpakt
 • 7 dingen om naar te zoeken in een verhuisbedrijf
 • Verhuizen naar het zuiden? 10 grote steden om naar huis te bellen in North Carolina
 • Bon Voyage! 5 tips voor het geven van een afscheidsfeest met vrienden
 • Verhuizen met kinderen? Hier leest u hoe u de overgang zo naadloos mogelijk kunt maken
 • Hoe u zich kunt voorbereiden op de eerste nacht in uw nieuwe huis