4 Tips voor het wegwerken van rommel voordat u verhuist

pakplaten in doos

Als je een verhuizing plant, heb je misschien een overweldigende drang om al je bezittingen in kartonnen dozen te gooien, ze dicht te plakken en te denken: “Ik zal dit na het verhuizen aanpakken!”

We snappen het. Maar voordat je luiers willy-nilly in dozen gaat dumpen, smeken we je: Eerst opruimen.

Rommel wegwerken

Er is geen beter moment om onnodige spullen kwijt te raken dan vlak voor een verhuizing. Je bent in de juiste mindset – je staat open voor verandering.

Bovendien moet je alles al doorlopen, en als je doorgaat, begin je het leven in je nieuwe huis met minder rommel en een sterkere verbinding met de items die je hebt besloten vast te houden voordat je verhuisde.

De levensveranderende magie van opruimen

Klinkt mooi, maar hoe doe je dat? We hebben onlangs een bestseller gepubliceerd – “The Life-Changing Magic of Tidying Up”, door Marie Kondo – gelezen.

Het boek is niet noodzakelijk over bewegen; het gaat meer om hoe je een minder rommelig, gelukkiger leven kunt leiden. Maar veel van de suggesties die Kondo biedt, zijn van onschatbare waarde voor die dappere zielen die op het punt staan hun bezittingen in te pakken en opnieuw te beginnen.

Hier zijn vier tips uit het boek van Kondo die we hebben gevonden voor downsizing voor een verhuizing.

1. Categorie per categorie

Denk aan je eerdere pogingen om je fysieke ruimte op te ruimen of te vereenvoudigen. De kans is groot dat je er kamer voor kamer overheen bent gegaan. Rookie fout!

Lees ook:   5 tips voor bewegen met een baby zonder gek te worden

Kondo onderschrijft de theorie dat je in plaats daarvan categorie voor categorie moet gaan. Als u bijvoorbeeld sommige dinerborden in de keuken en andere in de eetkamer bewaart, zet ze dan allemaal samen op één plek voordat u ze doorneemt en beslist wat u wilt bewaren. Hetzelfde geldt voor kleding, boeken, sportuitrusting en ga zo maar door het hele huis.

Concentreer je niet op wat je weggooit. Richt je liever op de dingen die je kiest om te houden: dit zorgt ervoor dat het proces positiever aanvoelt.

2.Haal alles eruit

Kondo stelt voor om alles wat je bezit aan te raken om te bepalen of je het echt wilt en nodig hebt.

Neem bijvoorbeeld kleding. Kondo gelooft dat het het beste is om al je kleding uit je kast en dressoir te halen, ze fysiek vast te houden en één voor één te beslissen of je elk item wilt houden.

Je zou in de verleiding kunnen komen om gewoon door je shirts te bladeren terwijl ze in je kast hangen. Volgens Kondo is dat een no-no. Je moet alles uit zijn plaats om te bepalen of je het wilt – en of het je echt vreugde brengt.

3. Vind de vreugde

Dit is een beetje gevoelig, maar heb geduld met ons: Kondo gelooft dat een bezit “vreugde aanwakkert”, of niet.

Het draait allemaal om het behouden van de items die wel die vonk bieden en het wegwerken van alles wat dat niet doet. Kondo gebruikt boeken als voorbeeld: brengt omringd zijn door boeken die je nog nooit hebt gelezen je vreugde? Misschien niet.

Lees ook:   Risico's op sociale media van het plaatsen van details over uw verhuizing

Natuurlijk werkt de standaard niet voor elk item in een huishouden. Een zuiger zal waarschijnlijk geen “vreugde opwekken”, maar het is nog steeds een goed idee om er een in de buurt te hebben.

4. Maak van het verplaatsen van een evenement

De meeste mensen geloven dat opruimen iets is waar je aan moet werken, iets dat onderhoud vereist. Kondo schrijft echter dat als je constant aan het opruimen bent, je het waarschijnlijk verkeerd doet.

In plaats van hier en daar een beetje op te ruimen wanneer je tijd hebt, maak je van je opruimen een evenement – iets dat je een weekend doorbrengt met vrienden en familie.

Pijnlijk? Misschien. Maar je hebt meer kans om een significante en langdurige verandering te ervaren. Natuurlijk moet je nog steeds spullen wegleggen (tenzij je een butler hebt), maar de inspanning zal minimaal zijn.

Kortom, zie de methode van Kondo als een marathon die eindigt in plaats van dagelijkse sprints die maar doorgaan.

———

Nogmaals, kondo’s technieken zijn niet specifiek geschreven voor mensen die bewegingen ondergaan. Maar er zijn weinig betere momenten om te beoordelen of je dat oude verlengsnoer met twee tanden echt nodig hebt dan wanneer je het in je hand houdt en de mogelijkheid hebt om het in te pakken of weg te gooien.

Je kunt het boek van Kondo hier of hier bekijken.

Volg Mike Krumboltz op Twitter.

Gerelateerde artikelen:

  • Hoe een meer minimalistische levensstijl te leven
  • 7 boeken om u te helpen opruimen & Organiseer uw huis
  • De ultieme gids voor thuisenscenering
  • De minimalistische beweging: hoe u uw lading kunt verlichten voordat u inpakt
  • Zorgzame overgangen helpen senioren te verhuizen zonder de stress
  • Deze mobiele apps helpen u uw spullen te verkopen voordat u verhuist
  • Waar u uw spullen kunt doneren voordat u verhuist
  • 12 dingen die je zeker moet gooien voordat je moVe
  • Ruim uw huis op met draagbare opslagcontainers
  • Uw complete gids voor de pre-move purge
Lees ook:   De verborgen kosten van verhuizen