10 adviezen voor het vestigen in een nieuwe stad in 2017

Seattle

Of u nu door het hele land of door de staat verhuist, het verlaten van uw vertrouwde verblijfplaats kan op zoveel manieren overweldigend zijn. Misschien duikt er een spannende baan op of brengt een onverwachte familieverplichting je ergens ver weg. Wees gerust – zolang je de juiste tools en de juiste houding hebt, zul je je uiteindelijk prima in je nieuwe huis vestigen.

Als iemand die de afgelopen 7 jaar nogal wat heeft moeten bewegen (5 keer, maar wie telt?), ben ik maar al te bekend met het frustrerende proces van ‘settelen’. Ik ben geweest dat meisje dat de verkeerde kant op rijdt door de verwarrende rasterstraten van Washington, DC, en ik ben ook dat afgestudeerde student afgetrapt van een afgebroken Boston MBTA-metrolijn (en strandde in de sneeuw). Dus ik ben er geweest. Het goede nieuws: het is een avontuur. Je leeft en je leert en je downloadt uiteindelijk Google Maps.

Dus in de geest van het leren van mijn fouten, zijn hier 10 beproefde adviezen voor het verhuizen naar een nieuwe stad in 2017.

Begin je beweging op de juiste voet

Doe er eerst en vooral alles aan om ervoor te zorgen dat je verhuizing zo soepel mogelijk verloopt. Hoe sneller je je spullen hebt uitgepakt en georganiseerd in je nieuwe kot, hoe eerder je je kunt settelen en je ’thuis’ kunt voelen. Verhuizen naar een nieuwe stad is al stressvol genoeg zonder het gedoe van het verliezen van je spullen. Het uitpakken van je huis zodra je aankomt – of op zijn minst essentiële items zoals keukengerei – geeft je dat broodnodige gevoel van normaliteit wanneer je ver weg gaat. Tenzij u van plan bent om een vrachtwagen te huren en zelf te verhuizen, raad ik u aan een gekwalificeerd en gerenommeerd bedrijf voor langeafstandsverhuizingen te selecteren. Neem een kijkje op Moving.com is groot netwerk van erkende en verzekerde professionele verhuizers om het planningsproces vandaag nog op gang te brengen.

Lokale mobiele apps downloaden

Doe van tevoren een beetje onderzoek om erachter te komen welke mobiele apps populair en nuttig zijn in uw nieuwe stad. Van on-demand boodschappenbezorgdiensten en apps voor het bestellen van restaurants tot fietsdeelprogramma’s en info-apps voor het openbaar vervoer, de kans is groot dat er voor elke service in uw stad een mobiele app voor is.

Lees ook:   4 Tips voor het wegwerken van rommel voordat u verhuist

Zeg “ja” tegen zoveel mogelijk kansen

Het beste advies dat iemand me ooit gaf over bewegen was om een zo breed mogelijk net uit te werpen en te kijken wie en wat blijft hangen. Openstaan voor nieuwe mensen en nieuwe ervaringen zal niet alleen helpen om je nieuwe stad beter te leren kennen, maar het zal ook helpen bij het uitbreiden van je nieuwe netwerk van vrienden. Of het nu gaat om een maandag trivia-avond met buren of een happy hour na het werk met collega’s, zeg “ja” tegen zoveel mogelijk wanneer je voor het eerst naar een stad verhuist.

Zoek belangrijke winkels in uw buurt

First things first: bij aankomst in je nieuwe stad raad ik aan om de buurt te verkennen om lokale winkels te vinden die aan je onmiddellijke behoeften voldoen. Dit betekent het vinden van uw go-to apotheek, drogisterij, supermarkt, benzinestation en coffeeshop. Zodra je erachter komt waar alles zich bevindt, zal je nieuwe gemeenschap zich meer als thuis gaan voelen.

Geef jezelf de tijd om te acclimatiseren

Ieders aanpassingsperiode loopt op een andere tijdlijn. Terwijl de ene persoon zich na slechts een maand gelukkig in een nieuwe stad kan vestigen, kan een andere persoon langer duren om zich aan te passen aan een nieuw gebied. Op basis van persoonlijke ervaring schat ik dat het ongeveer drie maanden duurt om je helemaal op je gemak te voelen in je nieuwe buurt. Tegen die tijd weet je waar je de coffeeshop en de beste afhaalopties in je gemeenschap kunt vinden; je hebt de beste hardlooproutes langs je straten ontdekt; je hebt de basisprincipes van je openbaar vervoerssysteem (hopelijk) ontdekt – en je hebt de snelste manier om naar je werk te gaan onder de knie. Na zes maanden zou je veel van je nieuwe stad moeten hebben uitgezocht – welke buurten je moet verkennen en welke buurten je moet vermijden. Je hebt ook een paar toevallige vrienden of goede kennissen gemaakt – of het nu collega’s, klasgenoten of buren zijn.

Lees ook:   Verhuisbedrijf Almere

Het duurt echter ongeveer een volledig jaar om alle vier de seizoenen in een nieuwe stad te ervaren om echt als thuis te voelen. Tegen die tijd heb je je stad door de herfst, winter, lente en zomer gezien – en je weet wat je kunt verwachten. Je vriendengroep is waarschijnlijk redelijk solide en / of valt eindelijk op zijn plaats, en je voelt je comfortabel in je nieuwe baan.

Maak kennis met uw transportmogelijkheden

Navigeren door een onbekende stad – groot of klein – zal in het begin altijd lastig zijn. Soms kost het een beetje vallen en opstaan om de snelste routes en verschillende metrolijnen te achterhalen. Voordat u verhuist, raad ik u ten zeerste aan kijken naar de transportopties van uw stad, zoals metrosystemen, busvervoerlijnen, fietsdeelprogramma’s en ridesharing-services. Door uit te zoeken hoe u het openbaar vervoer kunt gebruiken, kunt u uw nieuwe stad met vertrouwen verkennen. Het kan ook geen kwaad om ook een kaart van de stad en de verschillende buurten te bestuderen.

Het is prima om een beetje verdwaald te raken (zorg er wel voor dat je telefoon is opgeladen)

Niets geeft me meer angst dan in een onbekende stad op nieuwe wegen te rijden. Tussen Google Maps en het vragen van de weg is het tegenwoordig echter praktisch onmogelijk om te lang te verdwalen. Als je een verkeerde afslag of twee neemt – raak dan niet in paniek! Het is oké om een beetje te verdwalen in je nieuwe stad. Sterker nog, ik raad het aan (blijf gewoon veilig). Pak een kaart in, vraag de weg en verken de verschillende buurten in je nieuwe stad.

Word lid van buurt listservs

Een geweldige manier om vertrouwd te raken met je nieuwe stad is door lid te worden van community listservs. Toen ik bijvoorbeeld naar Florida verhuisde, werd ik lid van zowel mijn Nextdoor.com buurtgroep als mijn Facebook-groep in de lokale gemeenschap. Beide groepen gaven me een schat aan informatie over het gebied. Van suggesties over de beste schilderprofessionals en elektriciens tot informatieve nieuwslinks en updates over lokale ontwikkelingsprojecten – deze online gemeenschapsgroepen waren een gemakkelijke manier om meer te weten te komen over mijn nieuwe buurt.

Lees ook:   verhuislift huren rotterdam

Het enige dat nodig is, is één vriend

Echt en echt, er is maar één nieuwe brunchpartner nodig om je door dat eerste mijlpaaljaar te loodsen. Wanneer je ergens naartoe verhuist, concentreer je dan op het vinden van hem of haar en laat geen kansen verloren gaan. Begin gesprekken met mensen die je ontmoet op het werk, in fitnesslessen of tijdens het winkelen en dineren. Probeer ook Meetup.com mensen te vinden met gelijkgestemde interesses. Vriendendates kunnen in het begin ongemakkelijk zijn, maar je zult blij zijn dat je het hebt gedaan. Als je eenmaal één solide persoon hebt om iets mee te doen, wordt het leven gemakkelijker.

ZIE OOK: 6 eenvoudige stappen om vrienden te maken in een nieuwe stad

Ga met de stroom mee &focus op het positieve

Ongetwijfeld zal het niet altijd gaan zoals gepland. Misschien valt je woonsituatie om of is je baan veeleisender dan verwacht. Wat er ook gebeurt, doe je best om je te concentreren op wat je doet doen zoals over je nieuwe huis (d.w.z. een korte pendel naar je werk of aangenaam weer). Zoek activiteiten, hobby’s en clubs in je stad waar je blij van wordt, zoals lid worden van een sportschool, hardloopgroep of sociale club. Raak betrokken bij je gemeenschap en blijf positief!

Gerelateerde artikelen:

  • Bon Voyage! 5 tips voor het geven van een afscheidsfeest met vrienden
  • 6 eenvoudige stappen om vrienden te maken in een nieuwe stad
  • Verhuizen naar het zuiden? 10 grote steden om naar huis te bellen in North Carolina
  • Cross Country verplaatsen met huisdieren: essentiële tips om te onthouden
  • De Moving Essentials Bag: waarom je het nodig hebt en wat je moet inpakken
  • Zelfzorgtips voor bewegen: 15 manieren om gezond te blijven tijdens het bewegen
  • Tips voor bewegen in de herfst (en de voor- en nadelen)
  • De ultieme checklist voor nieuwe huizen
  • Hoe een verhuisbedrijf te kiezen in 7 eenvoudige stappen
  • 10 belangrijke dingen om te doen bij het verhuizen naar een nieuw huis