De verborgen kosten van verhuizen

paar leunend op dozen om het concept van het vermijden van verhuiszwendel te illustreren

Weet wat je moet vragen voordat je verhuist

Tenzij uw werkgever de rekening betaalt voor een verhuizing buiten de stad, zijn er slechts twee opties als het gaat om inpakken en verhuizen:

 • Het inhuren van een verhuisbedrijf om de klus te klaren.
 • Zelf doen.

Hoewel beide opties een contante output vereisen, is het mogelijk om te voorkomen dat u meer betaalt dan u zou moeten door te anticiperen op en te budgetteren voor die “verborgen” verhuiskosten die onverwacht kunnen opduiken en u in de portemonnee kunnen bijten. Het sleutelwoord hier is ‘paraatheid’.

Betalen voor verhuizers

Hoewel het betalen van professionals om uw verhuizing af te handelen klinkt als uw minst stressvolle optie, kost het u ook meer aan transport- en arbeidskosten. Erken vooraf dat verhuizers die per uur worden betaald, misschien niet zo snel werken als u zou willen, terwijl degenen die door de baan worden betaald, de verhuizing kunnen overhaasten om naar hun volgende locatie te gaan – een scenario dat u op de lange termijn zou kunnen kosten in verkeerd behandelde, beschadigde eigendommen. Het type contract dat u kiest, moet alleen worden besloten na raadpleging van vertegenwoordigers van verhuisbedrijven en / of voormalige klanten.

Onderzoek de verhuiskosten van een full-service verhuizing met GRATIS offertes van maximaal 6 verhuisbedrijven!

Onderzoek uw verhuizing

Hoewel de verhuiskosten van elke langeafstandsverhuizing zijn gebaseerd op gewicht en afgelegde afstand, moet u voorbereid zijn op kleine lettertjes, die snel kunnen oplopen. Bijvoorbeeld:

 • Een transporttoeslag als het verhuisbedrijf zijn verhuizers compenseert voor werk dat wordt uitgevoerd in grootstedelijke gebieden waar de arbeidstarieven meestal hoger zijn.
 • Kosten voor het verplaatsen van zware items zoals het rijden op grasmaaiers, sneeuwscooters of die babyvleugel.
 • Extra kosten voor specialisten die worden ingeschakeld om het gasnet af te sluiten of piano’s en pooltafels te demonteren.
 • Extra kosten als de verhuizers meer dan 75 voet van deur naar vrachtwagen moeten lopen of een trap of een lift moeten gebruiken.
Lees ook:   Verhuisbedrijf Enschede

Ook als de verhuiswagen te groot is om in uw smalle straat te passen, of wordt gedwarsboomd door laaghangende draden of takken, moeten de verhuizers mogelijk eerst uw meubels op een kleinere vrachtwagen vervoeren , een situatie die erg duur kan worden. Zoek en bespreek altijd mogelijke “verborgen” kosten met de vertegenwoordiger van het verhuisbedrijf.

Doe-het-zelf verhuizen

Natuurlijk kunnen de bovenstaande valkuilen worden vermeden door het werk zelf te doen, maar zelfbewegingen komen met hun eigen set verborgen geldvallen. Ongeacht de stress en fysieke arbeid die ermee gemoeid zijn, kan er verlies van inkomsten zijn door tijd besteed aan het huren van een vrachtwagen, het verplaatsen van meubels, het rijden met de vrachtwagen naar een nieuwe locatie en het opnieuw uitpakken.

Heeft u andere opties overwogen voor een Full-Service verhuizing? Vergelijk prijzen & verhuiskosten met behulp van onze GRATIS offertetool.

 • Onderzoek de kosten van een selfserviceverhuizing met een GRATIS directe prijsopgave van onze aanbevolen selfservice verhuisprovider
 • Huur een vrachtwagen voor uw verhuizing

Hier zijn nog een aantal overwegingen om op te letten als je het alleen doet:

Ben je verzekerd?

Een ongeluk tijdens het besturen van een gehuurde vrachtwagen kan u in gevaar brengen, tenzij u een vrachtwagenverzekering van het verhuurbedrijf hebt gekocht. De kans is groot dat uw autopolis geen bedrijfsvoertuigen dekt. Neem contact op met uw verzekeringsagent.

Heb je een Insurance Rider?

Eigendommen die tijdens het transport zijn beschadigd, vallen mogelijk niet onder het beleid van uw huiseigenaar. Mogelijk moet u een verzekering kopen die de inhoud dekt. Nogmaals, neem contact op met uw agent.

Lees ook:   Verhuizen deze winter? Hier leest u hoe u zich kunt voorbereiden op een verhuizing met koud weer

Controleer de rental truck.

Een slecht onderhouden huurtruck kan tijdens het transport kapot gaan, waardoor u gedwongen wordt om te betalen voor reparaties totdat het verhuurbedrijf u kan terugbetalen. Een storing kan uw verhuizing vertragen, uw schema afwerpen en u geld kosten. Rijd nooit van de kavel af met een vrachtwagen die er te oud uitziet, slecht rijdt of slecht onderhouden lijkt.

Neem extra contant geld mee.

Sta extra geld toe voor hotels, restaurants, benzine en tolgelden. Houd extra geld bij de hand voor eventuele onvoorziene omstandigheden.

Verplaats damage control.

Als u uw huis hebt beschadigd tijdens het verhuizen, wil het inkomende gezin misschien een deel van hun investering terugverdienen. Als u een huurwoning hebt beschadigd, kan de verhuurder uw borg in eigen zak steken om de kosten van reparaties te dekken.

Het komt erop neer dat u uw onderzoek doet en de verhuiskosten van het inhuren van professionele verhuizers vergelijkt met alleen gaan.

Gerelateerde artikelen:

 • Hier is hoeveel uw Interstate Move zal kosten
 • De kosten van het verplaatsen van een stacaravan – Wat u kunt verwachten te betalen
 • De 411 op energierekeningen: gemiddelde kosten en manieren om te besparen
 • Waarom verhuizen altijd meer kost dan je denkt
 • De kosten die u moet meenemen in uw verhuisbudget
 • Waarom de zomer de duurste tijd is om te verhuizen
 • Hoeveel kost het om een opslagruimte te huren?
 • De kosten van levensonderhoud in Texas en wat uw geld kan kopen in 15 populaire steden
 • Kredietbegeleiding vs. Schuldaflossing
 • De drie verschillende soorten bewegende schattingen uitgelegd