11 Box-alternatieven die u op verhuisdag kunt gebruiken

een persoon die een spijkerbroek in een koffer verpakt

De kans is groot dat, als je denkt, ‘beweegt’, je denkt, ‘hokjes’. Ze zijn misschien de beste keuze voor het inpakken van huishoudelijke artikelen, maar ze zijn niet de enige optie. Waarom zou je een leeg vat inpakken, zoals bijvoorbeeld een wasmand of vuilnisbak, als je het kunt vullen met spullen?

Hier zijn 11 huishoudelijke artikelen die u opnieuw kunt gebruiken om uw verhuizing gemakkelijker te maken (en u wat geld te besparen op dozen):

1. Koffers met wielen

Natuurlijk, de voor de hand liggende keuze voor het gebruik van een koffer in uw verhuizing is om deze te vullen met kleding, maar Regina Lark, gecertificeerd professional organizer en oprichter van Een duidelijk pad, heeft nog een suggestie. “Bekleed de koffer met dekens of kussens voor computermonitoren of fotolijsten”, raadt ze aan. Ook het dragen van een heleboel zware, compacte items, zoals boeken, in een dicht opeengepakte doos kan behoorlijk zwaar zijn op de rug. Het is een stuk makkelijker als je ze kunt rollen in een koffer met wielen.

2. Rugzakken

Gemakkelijk mee te nemen – en meestal uitgerust met verschillende compartimenten – rugzakken zijn ideaal om je elektronica in te verpakken, zegt Lark. “Wikkel de koorden in twist-ties en gebruik tape om elk koord te labelen. Zorg ervoor dat je een foto maakt van de elektronica, zodat je onthoudt hoe je ze opnieuw in elkaar moet zetten,” adviseert Lark.

Vind je dat je te veel technologie inpakt? Gebruiken deze apps om het te verkopen voor uw verhuizing.

3. Handtassen

Waarom zou je een dozijn lege portemonnees in een doos stoppen als je ze gebruikt om dingen op te bergen? “Je kunt grote handtassen gebruiken om kleine en schone items in te pakken, zoals toiletartikelen of kleding, of sommige breekbare items die niet in een doos thuishoren, zoals sieraden”, zegt Kate Windleton, relocation manager bij Sterke zet.

Lees ook:   Verhuizen met kinderen? Hier leest u hoe u de overgang zo naadloos mogelijk kunt maken

4. Aktetassen

Stof uw aktetas af en gebruik deze om persoonlijke documenten en verhuisgerelateerde papieren te vervoeren, zoals huisvestings- of leasedocumenten, verhuiscontracten, inventarisbladen en ontvangstbewijzen. Het houdt die belangrijke documenten gemakkelijk toegankelijk wanneer u ze nodig hebt tijdens het verhuisproces.

5. Dressoirlades

Professionele verhuizers vervoeren dressoirs met kleding in de laden – waarom niet dezelfde truc gebruiken? Gebruik gewoon een 80-gauge heavy duty stretch wrap (te vinden bij de meeste grote bouwmarkten) om te voorkomen dat de laden tijdens het transport worden geopend.

6. Draagtassen

De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Lark suggereert een bijzonder handige truc voor de keuken: stapel de plastic trays die keukengerei en bestek in tassen en heavy-duty stretch wrap houden om de inhoud in elke tray vast te zetten. Wanneer je klaar bent om de eerste maaltijd in het nieuwe huis te koken, zijn ze gemakkelijk te vinden.

7. Potten en pannen

Voordat je de grote potten en pannen in de verhuisdoz plaatst, vul je ze met je kruidenflessen. Als het glazen flessen zijn, gebruik dan een theedoek om de boven- en onderkant van de pot te bekleden. Gebruik zware plasticfolie of stretchfolie om elke pot te bedekken; wikkel vervolgens eventuele deksels in noppenfolie of verpakkingspapier.

8. Vuilniszakken

Stevige vuilniszakken zijn goedkoop en werken goed om zachte items zoals kleding, beddengoed, gordijnen, plaids en bedden voor huisdieren te vervoeren. Bovendien kun je ze gebruiken als een stomerijzak, om al je kleding op hangers te bedekken.

9. Prullenbakken

Maak de prullenbak schoon en bekleed deze met een kleine vuilniszak of boodschappentas. Lark raadt aan om kleinere prullenbakken te gebruiken om doucheproducten, zoals shampoo, conditioner en zeep, vast te houden. “Doe kleinere producten in een zakje ter grootte van een liter en voeg het toe aan het mandje”, raadt Lark aan. Of gebruik de prullenbak om de toiletborstel en andere schoonmaakmiddelen in de badkamer te vervoeren.

Lees ook:   Basisbeginselen van tijdelijke huisvesting

10. Wasmanden

Hoge tafellampen, bezems, dweilen en hoge planten zijn items die niet goed passen in de grenzen van een standaarddoos, maar ze passen wel mooi in een wasmand (Lark raadt aan om een mand te bekleden met een plastic zak voordat je de planten toevoegt).

11. Linnengoed

Strandlakens, slaapzakken, dekens, gordijnen, theedoeken en zelfs oude vodden kunnen goed werken als alternatief voor noppenfolie – wees voorzichtig met wat je inpakt. “Items met scherpe randen kunnen beddengoed en handdoeken beschadigen. Gebruik uw linnengoed of kleding ook niet om items in te pakken die vloeistof bevatten, zoals bakolie of vloeibare zeep, omdat ze uw linnengoed tijdens de verhuizing kunnen morsen en verpesten,” adviseert professional organizer en eigenaar van Over taakorganisatie, LLC. Nancy Haworth.

Kartonnen dozen en noppenfolie zijn de gouden normen voor verhuizen omdat ze ervoor zorgen dat uw gekoesterde items veilig aankomen, daarom – als u de alterna gebruiktHaworth heeft enkele suggesties om ze verstandig te gebruiken. “Wanneer u alternatieven voor dozen gebruikt, moet u oppassen dat u de containers en zakken niet overbelast, zodat ze niet scheuren of breken tijdens de verhuizing. Deze alternatieven voor dozen stapelen mogelijk niet zo gemakkelijk in uw voertuig of verhuiswagen, vooral de containers zonder deksels, dus wees heel voorzichtig bij het laden ervan.