Vergeet niet om deze 5 dingen te doen voordat je naar het buitenland verhuist

landenvlaggen

Verhuizen naar het buitenland kan een overweldigende ervaring zijn. Het invullen van visumpapieren, het vinden van het perfecte appartement en het plannen van de juiste verhuizers maken het des te uitdagender. Naast deze zorgen zijn verpakking, taalbarrières, transport, opslag en meubels ook allemaal top of mind. Maar door te kiezen voor het juiste verhuisbedrijf, vastgoedprofessionals en lokale adviseurs, kunt u ervoor zorgen dat uw internationale verhuizing zo soepel mogelijk verloopt.

Om te helpen bij het proces, hebben we hieronder vijf belangrijke – en vaak over het hoofd geziene – overwegingen gemarkeerd. Veel succes en veel verhuisplezier!

Inpakken voor een verhuizing naar het buitenland

Inpakken voor een verhuizing naar het buitenland vergt meer denkwerk dan het gebruikelijke box-everything-up protocol. Voordat je je spullen inpakt, moet je dingen als elektronica, apparaten, medicijnen en belangrijke documenten op de voorgrond van je geest houden. Dit is waarom:

 • Elektronica en apparaten – Tenzij uw elektronica dubbelspanning heeft en al compatibel is met het juiste buitenlandse stopcontact, is het meestal beter om niet de moeite te nemen om het apparaat in te pakken. Vaak, zelfs met adapters en converters, werken onze apparaten hier in de VS gewoon niet zo goed in buitenlandse verkooppunten. Om je echter door de eerste paar maanden heen te helpen, raad ik aan om indien nodig adapters en converters mee te nemen. Deze zijn te vinden in big box-winkels en in elke soort elektronicaspeciaalzaak. Zodra je in je nieuwe huis aankomt, raad ik je aan om basiselektronica (zoals haardrogers en elektrische scheerapparaten) te kopen die al compatibel zijn met je nieuwe stopcontacten. Houd er rekening mee dat de meeste laptop- en mobiele telefoonopladers al dubbel voltage hebben en in verschillende soorten stopcontacten over de hele wereld werken.
 • Medicijnen – Het plannen van een eerste afspraak met een kwaliteitsarts kan tijd kosten. Wanneer u naar het buitenland verhuist, wacht dan een paar maanden totdat u uw nieuwe arts kunt ontmoeten. Plan vooruit en breng een paar maanden aan noodzakelijke medicijnen mee om u door de eerste verhuisperiode te helpen.
 • Papieren en documenten – Wat u ook doet, verlies uw belangrijke documenten niet in uw zee van zendingen. Houd de medische dossiers van uw gezin, immunisatiegegevens, schoolgegevens, paspoorten, rijbewijzen, noodnummers (inclusief contactgegevens van de ambassade), burgerservicenummers, geboorteakten, huwelijksakten en ziekteverzekeringskaarten veilig en beveiligd.
Lees ook:   Hoe te beginnen met uitpakken en uw huis organiseren na een verhuizing

Taal- en interculturele vaardigheidstraining

Als je naar een plek verhuist waar je niet bekend bent met de taal, raad ik je ten zeerste aan om vóór de grote verhuizing met taaltraining te beginnen, zodat je de eerste paar maanden gemakkelijker contact kunt maken met de lokale bevolking. Het leren van de taal en zijn nuances zal je een miljoen keer meer leren over de cultuur en de mensen van een land dan het lezen van een eenvoudig reisboek ooit zou kunnen. Rita Mae Brown zei het het beste toen ze schreef dat ’taal de routekaart van een cultuur is’. Het leren van interculturele communicatievaardigheden is de snelste manier om jezelf succesvol onder te dompelen.

Als je naar een nieuw land verhuist voor een baan, stel ik voor om de HR-afdeling van het bedrijf te vragen of ze enige vorm van taal- of culturele onderdompelingstraining aanbieden. Vaak biedt een bedrijf gratis taalvaardigheidstrainingen aan of betaalt het de training elders. In de VS kunt u meestal taaltrainingscentra en -lessen vinden in uw lokale gemeenschappen. Het is ook een goed idee om een klein vertaalwoordenboek aan te schaffen om altijd mee te nemen wanneer u naar een ander land verhuist.

Andere manieren om in een nieuwe cultuur te duiken, zijn: het lezen over de geschiedenis en het politieke systeem van het land; het bereiden van nieuwe recepten die populair zijn in uw land; het bekijken van documentaires over het land; lezen over de etiquettenormen van het land; onderzoek naar lokale feestdagen en vieringen; het verkennen van buitenlandse films, muziek en kunst; en het lezen van lokale gedrukte en online kranten.

Vervoer

Navigeren door een nieuw land is niet iets dat je waarschijnlijk van de ene op de andere dag onder de knie zult krijgen. Daarom raad ik niet aan om te wachten tot je in je nieuwe huis aankomt om erachter te komen hoe je van punt A naar punt B gaat komen – vooral als je ook te maken krijgt met een taalbarrière. Het is belangrijk om je in te lezen over zowel gangbare transportmethoden als belangrijke bezienswaardigheden in je nieuwe stad, zodat je niet verdwaald of gestrand raakt. Ik raad ten zeerste aan om het openbaar vervoer van uw nieuwe stad te onderzoeken om meer te weten te komen over het metrosysteem, busroutes, fietsverhuurvoorzieningen en ridesharing-diensten, zoals taxi’s of Uber. Ter referentie: Uber is wereldwijd beschikbaar in gebieden als Midden- en Zuid-Amerika, Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland.

Lees ook:   Grootste verpakkingsfouten van verhuisexperts

Als u geïnteresseerd bent in het besturen van een auto, wilt u misschien eerst weten of het land waarnaar u verhuist een internationaal rijbewijs (IDP) vereist. De meeste Europese landen accepteren bijvoorbeeld de Amerikaanse rijbewijzen van bezoekers, maar sommige moeten ook uw IDP zien. Voordat u achter het stuur kruipt, moet u alle rijwetten en verkeersborden van het land lezen. Van veiligheidsgordels tot rijden aan de rechterkant van de weg – verschillende culturen hebben verschillende verkeersregels waarvan u op de hoogte moet zijn voordat u de weg op gaat. Als je eenmaal comfortabel in je nieuwe huis rijdt, raad ik je aan om de details van het verkrijgen van een rijbewijs in je nieuwe land te onderzoeken.

Meubels huren in het buitenland

Laten we eerlijk zijn – wanneer je over de hele wereld beweegt, zullen dingen niet altijd gaan zoals gepland. Meubels komen te laat, dingen raken verloren en soms past die bank gewoon niet door de kleine, oude deur. Het is ook moeilijk om de levering van uw bezittingen perfect af te stemmen op uw eigen aankomst. Om deze redenen moet u mogelijk tijdelijk meubels huren terwijl u winkelt voor nieuwe meubels of geduldig wachten tot de verhuizers arriveren. Bij het bekijken van huizen, raad ik aan om vooraf ingerichte appartementen en huizen te zoeken – omdat dit u het gedoe en de kosten van het verzenden van meubels naar het buitenland bespaart.

Naast meubels huren veel expats eigenlijk basishuisraad wanneer ze naar het buitenland verhuizen. Deze omvatten dingen zoals keukengerei, stofzuigers, televisies, beddengoed en zilverwerk – en meer. Vaak kunnen verhuisconsultants in uw nieuwe land u helpen bij het bestellen van huurbenodigdheden – van afzonderlijke items tot volledig op maat gemaakte pakketten – voordat u aankomt. Voer gewoon een beetje googlen uit om een gerenommeerde verhuisadviseur in uw nieuwe huis te vinden.

Lees ook:   Tips om huisdieren te helpen wennen aan een nieuw huis

Uw spullen opbergen

Als je hebt besloten om meubels te huren of nieuwe meubels te kopen wanneer je aankomt, moet je uitzoeken wat je met al je spullen moet doen voordat je verhuist. Als je voor de lange termijn naar het buitenland verhuist, raad ik je aan om van tevoren zoveel mogelijk te verkopen of te doneren. Maar als uw verhuizing meer een kortetermijnsituatie is, een seizoensdeal (zoals veel verhuizingen zijn) of als u van plan bent om uiteindelijk terug te gaan, raad ik u ten zeerste aan uw items op te slaan voor toekomstig gebruik. Om de meest betrouwbare en kosteneffectieve self-storage faciliteiten bij u in de buurt te vinden, bekijkt u Moving.com’s Nu opslag zoeken werktuig. Naast het vergelijken van offertes, kunt u met onze tool deze opslagfaciliteiten filteren op hun sterrenclassificatie, prijs, afstand tot uw huis en verschillende voorzieningen. We kunnen u ook helpen bij het vinden van opslagruimte voor uw auto, uw boot en zelfs uw camper.

Deze self-storage faciliteiten zijn naar mijn mening de veiligste manier om al uw kostbare prullaria, meubels, antiek en meer op te slaan wanneer u naar het buitenland verhuist. Prijzen voor opslageenheden variëren afhankelijk van de grootte en functies. Veel opslageenheden bieden bewaking en beveiliging, evenals een klimaatgestuurde omgeving om ervoor te zorgen dat al uw spullen goed worden verzorgd, zelfs als u halverwege de wereld bent.

Veel succes en gelukkige reizen!

Gerelateerde artikelen:

 • Hoe een verhuisbedrijf te kiezen in 7 eenvoudige stappen
 • 7 dingen om naar te zoeken in een verhuisbedrijf
 • Vragen die je jezelf moet stellen voordat je naar het buitenland verhuist
 • Bon Voyage! 5 tips voor het geven van een afscheidsfeest met vrienden
 • 7 tips om je in een nieuw land te vestigen
 • Verhuizen naar Canada? 5 dingen die u eerst moet weten
 • Cross Country verplaatsen met huisdieren: essentiële tips om te onthouden
 • De Moving Essentials Bag: waarom je het nodig hebt en wat je moet inpakken
 • Zelfzorgtips voor bewegen: 15 manieren om gezond te blijven tijdens het bewegen
 • Tips voor bewegen in de herfst (en de voor- en nadelen)