13 kinderboeken om uw kinderen te helpen omgaan met de grote verhuizing

verhuizen met kinderen

Verhuizen naar een nieuw huis kan bijzonder moeilijk zijn voor kinderen – vooral als de verhuizing ook betekent dat ze van een school en een comfortabele vriendenkring worden verwijderd. Als ouder zijn er echter tal van manieren waarop u de angsten en zorgen van uw kind tijdens het verhuisproces kunt verlichten. Een manier om dit te doen is door positieve en opbeurende kinderboeken te lezen die de ervaring van verhuizen naar een nieuw huis uitleggen. Hieronder hebben we een handvol kinderboeken geselecteerd (allemaal beschikbaar op Amazon) die precies dat doen. Deze 13 boeken – waarvan je er waarschijnlijk al een aantal hebt – zullen je kinderen met succes helpen omgaan met de angst en het verdriet dat vaak gepaard gaat met verhuizen naar een nieuw huis.

De berenstain beren verhuisdag door Stan en Jan Berenstain

Op zoek naar een klassieker? Dit geliefde kinderboek helpt kinderen al jaren met de beproevingen van het verhuizen. Wanneer mama en papa besluiten te verhuizen, moet broeder beer zich voorbereiden op een verhuizing van hun prachtige berghelling naar de nieuwe boomhut van de familie. De iconische Berenstain-berenpersonages van het verhaal zullen dit kinderboek zeker een hit maken bij je kinderen. Bovendien is het beschikbaar op Amazon voor minder dan $ 5 (hoera!).

Mijn zeer opwindende, soort enge, grote verhuizing: een werkboek voor kinderen die naar een nieuw huis verhuizen door Lori Attanasio Woodring

Op zoek naar een boek dat zowel nuttig als interactief is? Ik raad aan om het werkboek van Lori Attanasio Woodring te kopen voor kinderen van 5 tot 11 jaar. De stapsgewijze handleiding helpt kinderen bij het beheren van verschillende aspecten van het verhuisproces, zoals afscheid nemen, nieuwe vrienden maken en omgaan met de verschillende emoties die gepaard gaan met verhuizen naar een nieuwe plek. Het boek is beschikbaar op Amazon voor $ 15,99.

Lees ook:   Hoe verhuis dag - hulp in te huren

Het Good-Pie Party door Liz Garton Scanlon en Kady MacDonald Denton

Als uw kind bijzonder verdrietig is over het achterlaten van zijn vrienden, zal dit kinderboek hen helpen laten zien hoe ze op de juiste manier met verdrietige emoties kunnen omgaan. Het verhaal draait om 3 vrienden, Posy, Megan en Mae. Wanneer Posy hoort dat ze weg moet, komen haar vrienden samen om een afscheidsfeest voor haar te geven. Het boek is geschreven voor kinderen van 5 tot 8 jaar en is beschikbaar op Amazon voor $ 15,42.

Beestje: We gaan verhuizen door Mercer Mayer

Dit kinderboek volgt het populaire personage Little Critter terwijl hij aan een spannend ontroerend avontuur begint. Het boek helpt kinderen om te gaan met veelvoorkomende verhuisproblemen, zoals het starten van een nieuwe school en het ontmoeten van nieuwe buren. Het boek is beschikbaar op Amazon voor $ 3,46.

Big Ernie’s nieuwe thuis: een verhaal voor jonge kinderen die verhuizen door Terese Martin

Dit kinderboek draait om Big Ernie, een kat die onverwacht ontdekt dat hij en zijn baasje Henry naar Arizona gaan verhuizen. In de loop van het boek leert Ernie op een positieve manier om te gaan met zijn verdriet, verwarring en zorgen. Al snel begint Big Ernie te houden van zijn nieuwe huis en nieuwe avonturen met Henry. Het boek is beschikbaar op Amazon voor $ 7,21.

Ontroerende dag! door Jess Stockham

Maak inpakdozen onderdeel van de speelervaring op verhuisdag met dit handige kinderboek. Het boek maakt inpakken leuk en leert kinderen wat ze moeten houden en wat ze moeten gooien. U kunt kopen Ontroerende dag! op Amazon voor slechts $ 5,99.

Teigetje’s Ontroerende Dag door Kathleen W. Zoehfeld en Robbin Cuddy

Voor je kind dat van Winnie de Poeh houdt, zorgt dit boek ervoor dat hun bewegende overgang er meer uitziet als een leuk avontuur! Wanneer stuiterende Teigetje alles in zijn huis omver blijft gooien, besluit hij dat het tijd is voor een verhuizing. Het boek gaat in op veelvoorkomende ontroerende angsten, waaronder vriendschappen en inpakken. Het boek is beschikbaar op Amazon voor een breed scala aan prijzen en voorwaarden.

Lees ook:   9 manieren om geld te besparen met zelf te verhuizen

Een nieuw huis door Jill Wenzel en Jan Westberg

Maak bewegen weer leuk met dit levendige activiteitenboek, gericht op kinderen van 4 tot 10 jaar. Het boek bevat spelletjes en puzzels om kinderen te helpen het proces van bewegen te begrijpen. Het activiteitenboek is beschikbaar op Amazon voor $ 7,95.

Een kus tot ziens door Audrey Penn

Dit kinderboek is geschreven voor jongere kinderen, Pre-K tot en met 1e leerjaar. Het verhaal volgt Chester Raccoon terwijl hij en zijn familie gedwongen worden om naar een nieuw huis te verhuizen. Hoewel hij aanvankelijk bedroefd is door de verhuizing, leert Chester zijn nieuwe huis en nieuwe vrienden leuk te vinden. Het boek is beschikbaar op Amazon voor $ 15,32.

Verhuizing door Anne Civardi en Stephen Cartwright

Dit kinderboek volgt de familie Spark terwijl ze hun nieuwe huis betrekken. Het verhaal bevat puzzels en stickers om de aandacht van kinderen gedurende het hele boek vast te houden. U kunt koop het op Amazon voor $ 12,54.

Henry en Mudge en Annie’s goede zet door Cynthia Rylant

Deze populaire kinderboekenserie volgt Henry, zijn hond Mudge en neef Annie op tal van avonturen. In dit specifieke verhaal verhuist Annie naast Henry en is nerveus over wat er zal gebeuren als ze verhuist. Het boek is perfect voor kinderen die angst ervaren om te bewegen, en is beschikbaar op Amazon voor $ 3,99.

Alexander, wie niet (Hoor je me? Ik meen het!) Gaan verhuizen door Judith Viorst, Ray Cruz en Robin Preiss Glasser

Deze bestseller volgt de avonturen van de jonge Alexander. Volgens de beschrijving op de achterkant van het boek: “Alexander is niet Hij gaat zijn beste vriend Paul verlaten. Of Rachel, de beste oppas ter wereld… Alexander is niet — Hoor je hem? Hij meent het! — gaan verhuizen.” Kinderen die bijzonder boos zijn over het verhuizen naar een nieuw huis, zullen zich gemakkelijk kunnen identificeren met het dilemma van Alexander. Het boek is beschikbaar op Amazon voor $ 5,99.

Lees ook:   Maak bewegen en uitpakken leuk

Ik hou van waar ik ben door Jessica Harper

Geschreven voor jonge kinderen van 4 tot 8 jaar oud, die het moeilijk hebben om een verhuizing naar een nieuwe stad te begrijpen en aan te pakken. Dit boek volgt een zesjarige jongen terwijl hij een onverwachte verhuizing naar Little Rock met zijn gezin doorstaat. Onderweg behandelt hij alle emoties die bij bewegen komen kijken. De grappige tekeningen van dit verhaal zullen het zeker een plezierige leeservaring voor uw kind maken – vooral voor degenen die naar een nieuwe stad verhuizen. Het boek is beschikbaar op Amazon voor $ 11,56.

Gerelateerde artikelen:

  • 7 tips voor het bewegen met een baby die je gezond verstand zal redden
  • Hoe te bewegen met een peuter
  • Hoe u zich kunt voorbereiden op de eerste nacht in uw nieuwe huis
  • Zelfzorgtips voor bewegen: 15 manieren om gezond te blijven tijdens het bewegen
  • Tips voor bewegen in de herfst (en de voor- en nadelen)
  • 94 Moving Hacks voor snellere, gemakkelijkere, minder stressvolle bewegingen
  • 14 van de beste tips voor moving day succes
  • 21 gemakkelijk bewegende tips en trucs
  • 9 Bewegende fouten die goed zijn om te maken
  • 8 essentiële tips voor bewegende dagen