Wanneer is de beste tijd om een matras te kopen?

paar dat een matras koopt

De beste tijd om een matras te kopen is wanneer je er een nodig hebt. Matrasverkoop is inderdaad gebruikelijk op verschillende momenten van het jaar, en het is de moeite waard om de verkoop te controleren als u denkt dat uw matras binnenkort moet worden vervangen. Misschien wilt u ook een nieuw matras als u verhuist of uw slaapkamer opnieuw doet, of als u een oudere stijl wilt upgraden. Maar verreweg de beste tijd om een matras te kopen is wanneer de jouwe niet langer de kwaliteit van de slaap bevordert.

5 tekenen dat je een nieuw matras nodig hebt

De Better Sleep Council merkt op dat matrassen de neiging hebben om langzaam te slijten na verloop van tijd, dus het is niet altijd gemakkelijk om te zien wanneer de jouwe is afgebroken. Toch, als je goed oplet, zul je de tekenen opmerken dat je een nieuw matras nodig hebt.

  • Matras leeftijd: Matrassen hebben een gemiddelde levensduur van ongeveer zeven jaar. Als die van jou ouder is dan dat, is het tijd om te gaan winkelen voor een nieuwe.
  • Zichtbare schade: Vlekken, tranen, knobbels of depressies zijn zeker tekenen dat uw matras betere dagen heeft gekend. Je kunt misschien wat tijd kopen door een matrastopper toe te voegen, maar het is het beste om het matras zo snel mogelijk te vervangen.
  • Elders beter slapen: Heb je onlangs in een hotel of bij een vriend thuis verbleven en merkte je dat je beter sliep dan thuis? Je matras is waarschijnlijk de schuld.
  • Pijntjes: Wakker worden met rug- of nekpijn is vaak een teken dat je matras niet de juiste ondersteuning biedt. Overweeg om over te stappen naar een ander type matras.
  • Vermoeidheid: Een matras van lage kwaliteit of afgebroken matras kan het moeilijk maken om slaap van hoge kwaliteit te krijgen. Als je genoeg uren slaapt maar moe wakker wordt, is het misschien tijd om een matras te kopen.
Lees ook:   6 ideeën voor het gebruik van keuken backsplash contrast

Wanneer is de beste tijd om een matras te kopen?

Dus wanneer is de beste tijd om een matras te kopen? Het antwoord, zoals zoveel in het leven, is dat het ervan afhangt. Er is niets mis met vroeg kopen, zelfs als de bovenstaande tekenen zich nog niet beginnen te manifesteren. Evenzo, hoewel deze tekenen indicatoren zijn dat het tijd is om na te denken over een nieuw matras, kunt u een paar weken of maanden wachten, afhankelijk van uw comfortniveau. Of je nu binnenkort verhuist of gewoon hoopt een goede verkoop te vinden, er zijn veel redenen waarom de beste tijd om een matras te kopen misschien niet alleen gebaseerd is op wanneer de jouwe verslijt.

Dus wanneer gaan matrassen in de uitverkoop? De beste tijd van het jaar om een matras te kopen is lang verondersteld Black Friday te zijn, en er zijn nog steeds veel deals te krijgen op die dag. Maar dat is niet de enige keer dat je veel kunt vinden. Overweeg andere belangrijke feestdagen, waaronder Presidents ‘Day, Labor Day, Memorial Day en zelfs de Fourth of July. De lente is ook een uitstekende tijd om te winkelen, omdat nieuwe matrasmodellen meestal in maart en april in de showrooms verschijnen, waardoor het gemakkelijk is om een close-out te krijgen van de modellen van het voorgaande jaar.

Merk op dat de beste tijd om een matras te kopen ook gedeeltelijk afhangt van het type matras dat u wilt en uw budget. Matrasprijzen kunnen variëren van $ 250 tot meer dan $ 3.000. Een basic binnenvering twin matras kost een stuk minder dan een California king hybride of latex matras. Als u uw matras wilt upgraden, kunt u ervoor kiezen om geld te sparen voordat u uw nieuwe aankoop doet.

Lees ook:   6 Home Office Organisatie Ideeën

Matrassen worden zowel online als in winkels verkocht. Het grote voordeel van matras shoppen in een winkel is dat je op verschillende matrassen kunt gaan liggen om te bepalen welke voor jou het meest comfortabel is. Het nadeel is dat matrassenwinkels de neiging hebben om enorme markups in rekening te brengen – in sommige gevallen tot 900%.

Online matrasshoppen vereist dat u weet wat u wilt, omdat u niet in staat zult zijn om verschillende matrasstijlen fysiek uit te proberen. Maar door de dure overhead en tussenpersonen weg te snijden, kunnen online winkels matrassen verkopen tegen een fractie van de prijs die u in een fysieke winkel betaalt. Ook bieden veel matrasmerken langdurige thuistests voor hun online klanten. Hierdoor kun je maximaal een jaar op het matras slapen en het vervolgens terugbrengen als je besluit dat het niets voor jou is.

Waar het op neer komt

De beste tijd om een matras te kopen is wanneer je er persoonlijk een nodig hebt. Er zijn tekenen dat je matras te oud wordt, van wakker worden met pijntjes tot zichtbare schade aan het matras zelf. Er zijn bepaalde tijden van het jaar waarin je misschien een betere deal krijgt, maar laat dat niet de drijvende factor zijn achter je beslissing om een nieuw matras te kopen.

Misschien wilt u een nieuw matras kopen voor een nieuw huis, uw basismodel upgraden naar een luxer type of overschakelen naar een nieuwe matrasmaat. Met winkelen in de winkel kunt u verschillende matrassen uitproberen, maar online winkelen kan u geld besparen. Ongeacht wanneer u uw nieuwe matras koopt of waar u besluit te winkelen, het is belangrijk om yons onderzoek. Lees meer over de verschillende stijlen, maten en prijsklassen, lees consumentenrecensies en overweeg een merk te kiezen dat een lange proefperiode thuis biedt.

Lees ook:   Hoe u uw gedeeltelijk open plattegrond kunt laten voelen als een echt open concept

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaan matrassen mee?

De exacte levensduur van een matras varieert per type en hoe zwaar het wordt gebruikt, maar over het algemeen is de gemiddelde levensduur van een matras zeven jaar.

Wat is de beste maand om een matras te kopen?

Er is geen enkele maand die het beste is om een matras te kopen. Bijna elke grote vakantie brengt matrasverkoop, samen met close-outs in het voorjaar. Online kopen kan ook geld besparen ten opzichte van het kopen in een fysieke winkel. Met een beetje onderzoek kun je het hele jaar door een goede deal vinden op een matras.

Heb ik een nieuwe boxspring nodig als ik een nieuw matras krijg?

Meestal niet. Boxsprings kunnen slijten, maar je zult over het algemeen zichtbare schade zien als dit gebeurt. Als de boxspring solide en in goede staat lijkt, is het vervangen van je matras over het algemeen alles wat nodig is. Houd er rekening mee dat veel bedden tegenwoordig helemaal geen boxspring nodig hebben. Platforms en andere funderingen kunnen boxsprings vervangen, behalve in ouderwetse bedden met lamellen.