De beste matrassen voor zijslapers

Knappe man die in zijn slaapkamer slaapt. Man slapen met wekker op de voorgrond.

De kwaliteit en kwantiteit van de slaap die we elke nacht krijgen, maakt een groot verschil in onze dagelijkse gang van zaken, omdat betere slaap een gezondere, gelukkigere levensstijl betekent. En ervan uitgaande dat u een van de 63% van de Amerikanen bent die zich identificeren als een ‘zijslaper’, is het belangrijkste dat u kunt doen, de beste matras voor zijslapers vinden.

We hebben zorgvuldig onderzoek gedaan naar zijslapermatrassen (inclusief de beste traagschuimmatras voor zijslapers) en een lijst samengesteld van de matrassen die het beste voor u kunnen werken.

De top 5 beste zijslapermatrassen

 • Beste overall: Casper Hybride
 • Het beste voor uw budget: Nectar
 • Het beste voor luxe: Saatva Klassiek
 • Beste voor koppels: Brooklyn Aurora Hybride
 • Het beste voor stevigheidsflexibiliteit: Layla Traagschuim

Methodologie: Onderzoek om de beste matrassen voor zijslapers op de markt van te vinden, werd uitgevoerd door klantbeoordelingen van individuele matrassen en hun bedrijven te analyseren. Om een nauwkeurige rapportage te garanderen, werden klantenserviceadviseurs via de bedrijfswebsite bereikt om feiten te valideren en gebruik.

Beste overall: Casper Hybrid

Waarom het onze lijst heeft gehaald:

De Casper Hybrid matras is het kenmerkende ontwerp van het merk Casper. Ontworpen om drukpunten te verlichten, is dit matras zowel ondersteunend als conform. De delen van de matras onder de schouders en heupen richten zich op gemeenschappelijke drukpunten voor zijslapers. En met vier lagen premium schuim bovenop de zachte maar veerkrachtige spoelen, stroomt dit bed met je mee. Sommige klanten beweren dat ze door aardbevingen op dit bed hebben geslapen.

Kopen bij Casper betekent dat je een proefperiode van 100 nachten krijgt met je bed en een belofte van een volledige terugbetaling als deze niet wordt voldaan. Casper verzendt matrassen gratis, inclusief eventuele noodzakelijke retouren, en wordt geleverd met een beperkte garantie van 10 jaar.

Casper matras details:

Prijs: 695 euro – $ 1.495

Maten: Twin-Californische Koning

Aangeboden modellen:

 • Wave Matras – Stevigheidsclassificatie varieert: 4,5-5,5
 • Originele matras – Stevigheidsclassificatie: 6
 • Element Matras – Stevigheidsklasse: 7

Casper matras beoordelingen:

Veel klanten vinden dat matrassen van Casper duur lopen. Er zijn echter veel meldingen van tevredenheid vanwege het stevigheidsniveau en het ademend vermogen van de matras. Casper heeft een algemene beoordeling van 4,5 sterren op Trustpilot.

Het beste voor uw budget: Nectar

Waarom het onze lijst heeft gehaald:

Ja, matrassen zijn een investering in uw kwaliteit van leven, maar ze hoeven niet al het geld op de bank te nemen. Nectar biedt prijzen die betaalbaarder zijn dan andere toonaangevende merken en hebben vaak gratis geschenkverkoop op feestdagen. Dit bed is gemaakt van traagschuim en minimaliseert de bewegingsoverdracht. Het helpt ook om de luchtstroom te verhogen, je koel te houden en gemakkelijk te slapen.

Lees ook:   Zijn boerderij wastafels nog steeds trendy?

Nectar gelooft in hun product en biedt een eeuwige garantie op hun matrassen, een thuisproef van 365 nachten en gratis verzending naar uw deur. Als u er niet tevreden mee bent, is de retourzending ook gratis.

Nectar matras details:

Prijs: 898 euro – $ 1.398

Maten: Twin-Californische Koning

Aangeboden modellen:

 • De Nectar – Stevigheid rating: 6.5
 • The Nectar Lush – Stevigheidsbeoordeling: 5,5

Nectar matras beoordelingen:

Nectarmatrassen worden goed beoordeeld, zowel op Consumer Affairs als Trustpilot, waarbij consumenten zeggen dat pijntjes in hun schouders volledig waren verdwenen sinds hun matrasovergang. Maar wees gewaarschuwd dat het bedrijf zelf een vlekkerige klantenservice laat zien, zoals vermeld in de beoordelingen.

Beste voor luxe: Saatva Classic

Waarom het onze lijst heeft gehaald:

De Saatva Classic matras is gemaakt met een hybride binnenveer die optimale wervelkolomondersteuning biedt en is chiropractor-goedgekeurd. Ontworpen om rug- en gewrichtspijn te verminderen, contouren en kussens rond drukpunten op de rug, heupen en schouders.

Wanneer een Saatva-matras rechtstreeks bij het bedrijf wordt gekocht, biedt Saatva “Gratis levering van witte handschoenen”, wat betekent dat ze de matras in elke kamer van uw huis zullen leveren en opzetten. U ontvangt een proefperiode van 120 nachten en een garantie van 15 jaar. Bij het bestellen kunt u uw stevigheid selecteren, van 3 tot 8.

Saatva matras details:

Prijs: Startprijzen variëren van $ 799 – $ 1.899

Maten: Twin-Split Californië King

Aangeboden modellen:

 • Saatva Classic – Instelbare stevigheidsniveaus
 • Weefgetouw & Blad – Instelbare stevigheidsniveaus
 • Zenhaven – Instelbare stevigheidsniveaus
 • Solaire – Instelbare stevigheidsniveaus

Saatva matras beoordelingen:

Klanten van Saatva zijn enthousiast over het comfort van hun matrassen. De mogelijkheid om stevigheidsniveaus te selecteren, evenals de sterke klantenservice van het bedrijf, heeft gezorgd voor een algemene beoordeling van 4,7 op consumentenzaken. Als u worstelt met ernstige rug- of schouderpijn, kan dit matras iets voor u zijn.

Beste voor koppels: Brooklyn Aurora Hybride

Waarom het onze lijst heeft gehaald:

Doordrenkt met een faseveranderingsmolecuul genaamd TitanCool™, werd de Brooklyn Aurora Hybrid gemaakt door wetenschappers om de lichaamstemperatuur van de slapers laag te houden. Hoewel de gemiddelde huidtemperatuur 91 graden is, ontdekte het team van Brooklyn Bedding dat de ideale temperatuur voor slaap 88 graden is. Dit bed is opgemaakt om je de hele nacht koel te houden.

Beoordeeld als de beste voor koppels om elk lichaam ’s nachts koel te houden, wordt dit matras ook aangeboden op drie verschillende niveaus van stevigheid om u te helpen aan uw behoeften te voldoen.

Lees ook:   Wat classificeert een huisstijl: wat maakt een ambachtsman thuis?

Brooklyn Aurora matras details:

Prijs: $ 999 – $ 2.124

Maten: Twin-Californische Koning

Aangeboden modellen:

 • Signature Hybrid – Instelbare stevigheidsniveaus van 3-7
 • Bowery – Instelbare stevigheidsniveaus van 3-7
 • Bowery Hybrid – Instelbare stevigheidsniveaus van 3-7
 • Spartan Hybrid – Instelbare stevigheidsniveaus van 3-7
 • Bloom Hybrid – Instelbare stevigheidsniveaus van 3-7

Brooklyn Aurora matras beoordelingen:

Klanten beweren dat de Brooklyn Aurora Hybrid cool aanvoelt. Klachten van een onrustige partner zijn voor verschillende recensenten opgehouden sinds ze zijn overgestapt op dit matras. Over het algemeen heeft het 4,7 sterren vanaf Brooklyn Bedding.

Het beste voor stevigheidsflexibiliteit: Layla Memory Foam

Waarom het onze lijst heeft gehaald:

Een uniek matras omdat het is ontworpen met koper om een verkoelend effect te verkrijgen, de Layla bed-in-a-box beweert een matras te zijn dat geweldig is voor elke slaaphouding. De redenering? Dit matras is omklapbaar: het heeft een zachte, pluche stevigheid van 4/10 aan de ene kant en een hardere, stevigere stevigheid van 7/10 aan de andere kant.

Het kopergel traagschuim moet je koel houden door je lichaamswarmte over te brengen naar de rand en buiten het bed. Het koper helpt u ook bij het verkrijgen van een geurbeheersing met zijn antimicrobiële eigenschappen.

Layla matras details:

Prijs: 599 euro – $ 1.091

Maten: Twin-Californische Koning

Aangeboden modellen:

 • Layla Memory Foam – Stevigheidsklasse: 3 aan één kant; 7 aan de andere kant
 • Layla Hybrid – Stevigheidsclassificatie: 3 aan één kant; 6 aan de andere kant

Layla matras beoordelingen:

Uit 5.000 beoordelingen op hun website heeft de Layla Memory Foam Matras 4,3 sterren verzameld. Klanten die op hun zijslaap manier zijn ingesteld, waren lyrisch over het matras en beweerden dat het de beste was die ze hadden gehad, gezien hun slaapgewoonten.

Dingen die zijslapers moeten overwegen voordat ze een matras kopen

Als u een zijslaper bent, heeft u specifieke overwegingen om over na te denken. En als je met z’n tweeën bent, vergeet dan niet om de details met je partner te bespreken om het perfecte bed te vinden.

Drukpunten

Drukpunten zijn een van de grootste problemen voor zijslapers. Degenen die in andere posities slapen (zoals rug of buik) zullen druk over hun hele lichaam hebben verspreid. Als zijslaper zal de druk uw spinale uitlijning beïnvloeden door ervoor te zorgen dat uw gewicht wordt geconcentreerd op uw schouder- en heupgebied. Dit is een belangrijke oorzaak van lage rugpijn en nekpijn als je schouders niet op één lijn staan.

Lees ook:   9 ideeën voor het decoreren van een badkamer met een beperkt budget

Stevigheid

Elk matras voelt een beetje anders aan als het gaat om hoe stevig of zacht het is. Een zijslaper moet een bevredigend medium vinden, omdat een matras dat te zacht is, meer druk kan uitoefenen op de onderrug en schouders. Een matras dat te stevig is, zal spanning uitoefenen op de nek- en heupgebieden. Een deel van deze overweging heeft betrekking op het gewicht van de slaper, omdat dit ervoor zorgt dat de druk op verschillende stevigheidsniveaus anders wordt uitgeoefend.

Materiaal

Het materiaal verwijst naar de binnenmake-up van de matras, niet zozeer naar de buitenhoes. Het interieur kan helpen de druk te verlichten, contouren toe te voegen en de uitlijning van de wervelkolom te ondersteunen. Traagschuimmatrassen passen zich bijvoorbeeld aan de specifieke contouren van uw lichaam aan en geven ondersteuning waar nodig. Een binnenveringmatras is zeer ondersteunend, maar soms kan dit non-conformiteit betekenen. Hybride matrassen zijn steeds populairder geworden om ondersteuning te combineren met contouren en zijn misschien wel de beste optie voor zijslapers.

Waar het op neer komt

Bij het kiezen van het juiste matras als zijslaper is het vermijden van pijn het echte spel. Investeren in een matras met een middenweg stevigheidsniveau is een goede manier om controle te houden over je slaapsituatie. Zorg ervoor dat je er een vindt die past bij de behoeften van zowel jou als je partner en die je stevigheidsopties biedt om je beste pasvorm te vinden.

Veelgestelde vragen

Hoe stevig moet een matras zijn voor zijslapers?

Zijslapers hebben over het algemeen een matras nodig met middelste niveaus van stevigheid, van 4 tot 7. Dit zal gedeeltelijk afhankelijk zijn van het gewicht van de slaper.

Is traagschuim goed voor zijslapers?

Traagschuim is een goede optie voor zijslapers, omdat het de nodige contouren biedt om drukgebieden te ondersteunen en te verlichten.

Wat voor soort matras is het beste voor een zijslaper?

Hybride matrassen worden beschouwd als het beste voor zijslapers. Ze combineren het vermogen om zich aan te passen aan de contouren van uw lichaam en ondersteunen drukgebieden meer dan traagschuim.

Hoe weet je of je bed te stevig is?

Als u ’s ochtends constant pijn of pijn in uw nek of heupen ervaart, kan dit een teken zijn van een bed dat te stevig is voor de behoeften van een zijslaper.