De beste matrassen voor buikslapers

Hoe de beste matras voor buikslapers te kiezen

Je hebt veel om rekening mee te houden bij het kiezen van het juiste matras. Maar misschien wel een van de belangrijkste doorslaggevende factoren is uw favoriete slaaphouding. Rug-, zij- en buikslapers hebben allemaal verschillende behoeften in een matras, omdat ze verschillende drukpunten ervaren tijdens het slapen. En als je een bed deelt, moet je ook rekening houden met de favoriete slaaphouding van je partner.

Wetende dat er een overvloed aan opties is, hebben we de beste matrassen voor buikslapers onderzocht. Ons onderzoek omvat vele factoren voor het kiezen van uw perfecte matras. Er werden overwegingen gegeven voor prijs, comfort, stevigheid, internetdeals en duurzaamheid. We vergeleken klantbeoordelingen tussen merken en in consumer intelligence-rapporten. We werkten ook samen met chiropractor Dr. Allen Conrad, BS, DC, CSCS en kregen zijn deskundige optie.

Dr. Conrad is de eigenaar van Montgomery County Chiropractic Center in Noord-Wales, Pennsylvania. Hij ontving zijn Doctor of Chiropractic van Palmer College of Chiropractic en is een gecertificeerde kracht- en conditioneringsspecialist via de NSCA. Dr. Conrad dient ook als de Team Chiropractor voor het Blackthorn Rugby Team.

Hij deelt zijn inzichten uit 20 jaar ervaring met het helpen van patiënten bij het oplossen van hun rugpijn en het vinden van de juiste slaaphoudingen.

First things first, is het slecht om op je buik te slapen?

Helaas voor buikslapers, het antwoord ja: Het is slecht om op je buik te slapen. Volgens Dr. Conrad kan slapen op je buik “hyperextensie van de lumbale wervelkolom” veroorzaken. Hij zegt dat het toevoegen van stress aan dit deel van je rug kan leiden tot rugpijn, spasmen en pijn, en moet worden vermeden door iedereen die een rugaandoening heeft.

Slapen op je buik veroorzaakt niet alleen problemen voor je rug, zegt Dr. Conrad. Deze slaaphouding kan ook problemen veroorzaken voor je nek, omdat je je nek op een ongezonde manier moet kantelen.

“Op je buik liggen met je hoofd gekanteld veroorzaakt torsie en verlenging van de lumbale wervelkolom, wat kan leiden tot degeneratieve schijfziekte en degeneratieve artritis,” zegt Dr. Conrad. “Deze pijnlijke aandoeningen zullen erger worden met de leeftijd.”

Maar voor buikslapers is niet alles verloren! Bepaalde aanpassingen kunnen u helpen comfortabeler te zijn tijdens het slapen in de gewenste positie. De Mayo Clinic adviseert dat slapen met een kussen onder je bekken terwijl je op je buik ligt rugpijn kan verminderen. We zullen meer volgen met Dr. Conrad over zijn suggesties aan het einde van het artikel.

Laten we eerst eens kijken naar enkele van de beste matrassen die er zijn voor degenen onder ons die op onze buik slapen.

De top 5 beste matrassen voor buikslapers

 • Beste overall: Paars Matras
 • Beste traagschuimmatras voor buikslapers: Leesa Original Matras
 • Beste hybride matras voor buikslapers: Helix Schemering
 • Het beste voor uw budget: Nectar
 • Best luxe matras: Brooklyn Hybride

Methodologie: We hebben dit onderzoek samengesteld door het lezen en analyseren van consumer intelligence-rapporten, feedback van klanten, deskundig advies en productspecificaties die door elk bedrijf worden gepresenteerd. We hebben veel verschillende factoren vergeleken, zoals prijs, garantie en winkelvoordelen, zoals gerapporteerd door het bedrijf en de consumenten. We hebben ervoor gezorgd dat we niet alleen recente beoordelingen noteren, maar ook oudere beoordelingen.

Lees ook:   Wat classificeert een huisstijl: wat maakt een Cape Cod-huis?

Over het algemeen beste matras voor buikslapers: paarse matras

De originele Purple Mattress maakt gebruik van gepatenteerde Purple Grid-technologie in combinatie met traagschuim om ondersteuning te bieden en drukpunten te elimineren tijdens het vullen van de slaper. Het Purple Grid zorgt voor luchtstroom en een koelere nachtrust, terwijl de materialen allemaal hypoallergeen, niet-toxisch en duurzaam zijn. Het heeft ook bewegingsisolerende technologie, wat geweldig is voor koppels.

Dr. Conrad beveelt de Purple Mattress ten zeerste aan. Hij zegt dat buikslapers “een matras nodig hebben dat flexibiliteit biedt voor de nek en schouders, maar ook de heupen en lumbale wervelkolom op één lijn houdt.” Hij zegt dat de Paarse Matras die vakjes controleert.

Volgens Dr. Conrad vermindert het Purple Grid “drukpunten en helpt het je wakker te worden met minder rugpijn.”

Klanten zijn ook dol op dit matras. Van de meer dan 22.000 reviews op de website van Purple krijgt dit matras 4,5 sterren. Veel klanten zeiden dat het hun rugpijn hielp, en andere commentatoren prezen de slaapkwaliteit. Zoals Kelli G zei: “Dit bed heeft een enorm effect gehad op mijn slaap. Het wiegt je. Het is niet te hard, niet te zacht. Het is echt perfect.”

De Purple Mattress werd ook beoordeeld als # 1 in klantzittingisfactie met bed in een doos matrassen van J.D. Power in de categorieën ‘ondersteuning’, ‘duurzaamheid’ en ‘waarde gezien de betaalde prijs’.

Prijs: $ 649 – $ 1,498

Voors en tegens van de Purple Mattress

Pros Tegens
 • Sterk aanbevolen door experts en klanten
 • Aankoop is inclusief een gratis matrasbeschermer
 • Gratis verzenden en retourneren
 • Kan online kopen of de matras in de winkel uitproberen
 • Als je de traditionele ‘bounce’ van een matras wilt, moet je het duurdere Purple Hybrid-model kopen
 • Sommige beoordelingen zeggen dat het tot 21 nachten kan duren om zich aan te passen aan de paarse matras

Beste traagschuimmatras voor buikslapers: Leesa Original Matras

De volledig schuim leesa original matras is ademend en contouren naar je lichaam. De gemiddelde stevigheid maakt het een van de beste matrassen voor zowel zij- als buikslapers, en perfect voor koppels met verschillende slaapstijlen. De steun voor de kern van traagschuim en de contourlagen verlichten de druk en verminderen de pijn in de onderrug. Bovendien geeft de multi-schuimconstructie een beetje veerkracht met de matras en de bovenste laag koelschuim is geweldig voor warme slapers omdat het het ademend vermogen en de luchtstroom bevordert.

Klanten raden de Leesa Original Matras ten zeerste aan. Van de meer dan 19.000 beoordelingen kreeg het een beoordeling van 4,5 sterren. Het werd het meest aanbevolen door maag- en maag / zijcombinatieslapers, waarbij ze aangeven dat ze het geweldig vinden hoe het matras zich aanpast aan uw drukpunten en een goede nachtrust biedt.

Prijs: $ 699 – $ 1.019

Voors en tegens van Leesa

Pros Tegens
 • Er is een “Deals” -sectie op hun website om ervoor te zorgen dat u een goede prijs krijgt
 • Gratis verzending
 • Kan online kopen of de matras in de winkel proberen
 • Sommige recensenten schrijven over de matras die “zachter” of “doorzakt” met de leeftijd
 • Retourneren is niet gratis
Lees ook:   3 doe-het-zelf buitenprojecten om uw nieuwe huis uw eigen te maken

Beste hybride matras voor buikslapers: Helix Dusk

De Helix Dusk combineert traagschuim en coils voor maximaal comfort. De bovenste lagen traagschuim bieden drukpuntverlichting en zijn ontworpen om te reageren en te contouren naar uw lichaam. De stevigheid op gemiddeld niveau is precies wat wordt aanbevolen voor buik- en rugslapers of voor paren met verschillende slaapvoorkeuren. Als extra bonus wiegen de individueel verpakte spoelen u terwijl ze randondersteuning bieden, wat betekent dat wanneer u op de rand van het bed zit, er geen verzakking is. Het beperkt ook de bewegingsoverdracht, wat een andere geweldige functie is voor koppels.

Helix biedt een slaapquiz die slaapposities beschouwt om mensen te matchen met hun perfecte matras, en het koppelt maagslapers met de Helix Dusk. Ongeveer 8.000 mensen die het matras hebben gekocht en beoordeeld op de Helix-website hebben het 4,5 sterren gegeven. Er zijn veel tevreden klanten die opmerkingen hebben achtergelaten die vergelijkbaar zijn met deze: “We hebben dit bed ongeveer zes maanden gehad en het is het beste bed dat we ooit hebben gehad. Ik ben een zijslaper, terwijl mijn man op zijn buik slaapt en veel moeite heeft om te vallen en in slaap te blijven – en sinds we dit matras hebben, heeft hij de hele nacht kunnen slapen. “

Prijs: $ 600 – $ 1.249

Voors en tegens van Helix Dusk

Pros Tegens
 • Wordt geleverd met twee gratis kussens
 • Er zijn kortingen beschikbaar voor het leger, eerstehulpverleners, leraren en studenten
 • Gratis verzending
 • Sommige beoordelingen zeggen dat het matras “zachter was dan verwacht”
 • De website is moeilijker te navigeren dan andere en minder intuïtief

Het beste voor uw budget: Nectar

De Nectar-matras is een meer betaalbare optie die nog beter wordt gemaakt door frequente verkopen, promoties en gratis geschenken (denk aan: gratis kussens, gratis lakens en gratis matrasbeschermers). De matras zelf is een meerlaags traagschuimmatras met een verkoelende gellaag die lucht laat circuleren en zorgt voor een koelere nachtrust. Andere traagschuimlagen dienen om het lichaam te ondersteunen en bewegingsoverdracht te minimaliseren. Als medium-stevig matras is het geschikt voor alle soorten slapers, maar ook specifiek aanbevolen voor buikslapers.

De Nectar matras wordt zeer gewaardeerd door klanten. Met meer dan 19.000 reviewers scoort de Nectar matras met 4,5 sterren. Op de website kunt u beoordelingen sorteren op basis van het type slaper dat u bent, of u warm of koud slaapt en of u het matras met iemand deelt. Veel tevreden buikslapers merkten op dat ze de hele nacht beter slapen en nu vrij zijn van rug- en heuppijn tijdens het lopen.

Prijs: $ 898 – $ 1.398

Voors en tegens van Nectar

Pros: Tegens:
 • 365-nachten thuis trial
 • Fof welke garantie dan ook
 • Een goede prijs die wordt geleverd met gratis kussens en lakens
 • De White-Glove setup service is een extra vergoeding
 • De reactietijden van de klantenservice kunnen traag zijn, volgens beoordelingen op de website

Beste luxe matras: Brooklyn Aurora Hybrid

Deze luxe hybride maakt gebruik van CopperFlex traagschuim om responsieve diepere compressieondersteuning aan de dwarsligger te bieden. De meerlaagse matras maakt ook gebruik van koele traagschuimgel, waardoor het een van de coolste slaapmatrassen op de markt is. De gecomprimeerde spoelen waaruit deze hybride bestaat, bieden superieure bewegingsisolatie en randondersteuning – beide zeer belangrijke factoren voor mensen die matrassen delen. Een bijkomend voordeel van dit matras is dat u uw matras stevigheidsniveau kunt kiezen uit zacht, medium of stevig. Voor buikslapers en degenen die extra lumbale ondersteuning nodig hebben, wordt de stevige matrasoptie aanbevolen.

Lees ook:   Hoe u uw gedeeltelijk open plattegrond kunt laten voelen als een echt open concept

Klanten gaven positieve feedback voor dit matras, met name het beoordelen als een geweldig matras voor zij- en buikslapers en koppels met gemengde slaapvoorkeuren. Veel beoordelingen vermelden ook hun gewicht en hoe dit hun matraservaring beïnvloedt. Dit kan nuttig zijn, omdat het gewicht een factor kan zijn in hoe zacht of stevig matras u comfortabel vindt. Vooral zwaardere slapers lijken op basis van de opmerkingen goede ervaringen te hebben op dit matras.

Prijs: $ 999 – $ 2.124

Voors en tegens van Brooklyn Aurora Hybrid

Pros Tegens
 • Gratis verzenden en retourneren
 • Kan dit matras in drie stevigheidsopties kopen
 • Een van de duurdere matrassen die we hebben beoordeeld.
 • Er zijn geen opties om thuis gratis op te zetten zoals bij veel andere luxe matrassen

*De hierboven vermelde prijzen zijn prepromotieel en geverifieerd vanaf 05/11/.

Waar het op neer komt

Er zijn veel keuzes als het gaat om het vinden van een matras dat u een goede nachtrust zal bieden. Voor maagslapers is het vooral belangrijk om naar een stevige matras te gaan die kwaliteitsondersteuning, drukpuntverlichting en veel lumbale ondersteuning biedt. Zelfs voor mensen in koppels met verschillende slaapstijlen, is het mogelijk om een matras te vinden dat tegemoetkomt aan de behoeften van zowel u als uw partner.

Veelgestelde vragen

Wat is de gezondste slaaphouding?

Volgens Dr. Conrad is de gezondste slaaphouding op je rug. Hij zegt dat slapen op je rug “de nek en wervelkolom in de juiste uitlijning houdt.” Hij adviseert slapers die lage rugpijn ervaren bij het rusten op hun buik om van houding te veranderen en op hun rug te slapen.

Wat voor soort kussen is het beste voor een buikslaper?

Dr. Conrad raadt aan om een traagschuimkussen te gebruiken om je wervelkolom in de juiste uitlijning te houden. Hij zegt: “Traagschuimkussens verschillen van traditionele kussens doordat ze zich vormen naar de contouren van je wervelkolom, waardoor je niet verkeerd uitgelijnd raakt.”

Hij zegt dat het draaien van je nek tijdens het slapen spierspasmen of hoofdpijn kan veroorzaken. Om dit te voorkomen, beveelt hij het Tempur-Pedic Contour Side-To-Back Memory Foam Pillow aan en zegt: “Het is goed voor degenen die op hun rug, buik of zijkant slapen en heeft stevige ondersteuning om de normale cervicale curve van de nek in de juiste uitlijning te houden.”

Hoe kan ik stoppen met slapen op mijn buik?

Dr. Conrad raadt aan om een kussen te gebruiken om te voorkomen dat je ’s nachts op je buik rolt. Maar als je het moeilijk vindt om van positie te veranderen, probeer dan een traagschuimkussen onder je knieën te leggen om de druk van je onderrug te verlichten.