Dating: Is er een onderwerp dat zo beladen is met verwondering en zorgen, angst en fascinatie? Waarschijnlijk niet.
En met onze werkroutines, overvolle schema’s en constante go-go-go, wordt daten steeds ingewikkelder.
Dus wanneer je eindelijk iemand ontmoet die je leuk vindt, is je eerste gedachte waarschijnlijk: “Hoera!” —en niet noodzakelijkerwijs waar een persoon woont. Daten is al ingewikkeld genoeg als het object van je genegenheden in je eigen stad woont, maar wat als ze ergens anders vandaan komen?
Toevallig is dit iets wat ik weet, intiem: ik ontmoette een man ongeveer anderhalf jaar geleden op een zakelijke conferentie. Ik was geslagen. En dat was het ook. groot. Maar hij woonde 3.000 mijl verderop.
Dus toen we de afstand niet meer konden uitstaan, besloten we dat het tijd was. We hebben er uitgebreid over gesproken en besloten dat we klaar waren voor ‘The Move’. Daarmee pakte ik mijn wereldse spullen, laadde een vrachtwagen in en trok het land door.
Voor mij was het absoluut de juiste beslissing, maar het is niet voor iedereen goed. Het is een beslissing die gepaard gaat met veel vragen, en het is niet zonder risico’s.
Bewegen voor liefde kan ongelooflijk lonend zijn. Er zijn elke dag glimlachen te zien, kopjes koffie om te delen en handen om vast te houden. Maar hoewel het veel voordelen heeft, is het geen beslissing die zonder risico’s is. Voordat je de sprong waagt, moet je erover nadenken. Praat erover met je partner. Wees er zeker van. Dan, en alleen dan, moet je je leven inpakken en gaan.
Als je in een relatie zit waarin je erover nadenkt om de grote stap te zetten, zijn er enkele noodzakelijke vragen die je jezelf moet stellen voordat je de sprong door het land maakt.
1. De stad waar je partner woont
Het maakt niet uit hoe betoverend je partner is: als je het niet leuk vindt waar je gaat wonen, zul je niet gelukkig zijn.
Voordat je verhuist, denk lang en hard na over de vraag of het een plek is waar je echt wilt zijn, met of zonder je partner.
2. Woonarrangementen
Gaan jij en je partner samenwonen? Of heb je een eigen plek? Wat als je er na een tijdje samenwonen achter komt dat je elkaar gek maakt?
Zorg ervoor dat je over deze dingen praat met je partner voordat je verhuist. Het is een moeilijk gesprek om te voeren, maar als je van tevoren over de grote dingen praat, behoed je in de toekomst je hoofd tegen een muur te beuken.
3. Toekomst op lange termijn
Je moet de voor de hand liggende vraag onderzoeken: zie je jezelf op de lange termijn met deze persoon? Als dat zo is, is dat geweldig.
Zo niet, denk dan na over waarom je je hele leven oppakt om het ergens anders te verplaatsen.
4. Werkgelegenheid
Het vinden van banen in deze tijd is niet eenvoudig. Als je een baan hebt die met je mee kan reizen, dan ben je klaar, maar wat als je iets nieuws moet vinden?
Zorg ervoor dat je baanvooruitzichten echt zijn, niet hoopvol.
5. Kun je het betalen?
In dezelfde lijn als de zoektocht naar een baan, denk lang en hard na over geld.
Verhuizen is duur. Zelfs als je het zelf doet, kan een cross-country verhuizing enkele duizenden dollars kosten, en dat is alleen maar om je spullen te verplaatsen. Dan is er gas, onderdak, eten, het betalen van huur en die vervelende kosten van levensonderhoud als je eenmaal bij je nieuwe huis bent.
Het hebben van financiële dingen die zijn uitgewerkt voordat je op pad gaat, kan je een hoop hartzeer besparen, omdat er maar weinig dingen in de wereld zijn die wrok veroorzaken zoals geld dat kan.
6. Een ondersteuningssysteem
Als dingen niet lukken – en dit is altijd een mogelijkheid waarvoor je jezelf moet staalen – heb je dan vrienden of familie in de buurt bij wie je terecht kunt? Als je in een onbekende stad bent en plotseling helemaal alleen bent, kun je dan verder?
Denk na over hoe je zoiets zou aanpakken voordat je de sprong waagt.