Tips om huisdieren te helpen wennen aan een nieuw huis

Kleine hond die op bed zit in een minimalistische kamer

Verder gaan is misschien spannend voor je, maar Fido is er niet zo zeker van dat hij het leuk vindt. Huisdieren houden niet van verandering. Stress manifesteert zich op verschillende manieren bij huisdieren: plassen op tapijten, blaffen en verstoppen behoren tot de meest voorkomende. Huisdieren binnenshuis kennen slechts een zeer beperkte vertrouwde wereld, en wanneer alles aan die wereld verandert, kan het ze in een tailspin sturen! Gelukkig kun je een deel van hun stress verminderen, zodat ze je meubels niet verscheuren of in je schoenen plassen als wraak.

Hier zijn onze favoriete tips om uw huisdieren te helpen wennen aan uw nieuwe huis:

Voorbereiding op de verhuizing

Je hebt tijd om je mentaal voor te bereiden op een verhuizing, maar voor zover je dieren weten, is alles hunky-dory totdat je begint met inpakken. Huisdieren helpen omgaan met een verhuizing heeft veel te maken met hoe goed je ze erop voorbereidt. U kunt:

Krattrein

Je moet je hond of kat op een bepaald moment tijdens de verhuizing in een bench stoppen, al is het maar voor een korte autorit. Begin uw huisdieren aan te moedigen om een paar weken voor de verhuizing in hun bench te liggen. Als het geen enge ruimte voor hen is omdat het onlangs hun dutjezone is geweest, kunnen ze minder uitspugen over het feit dat ze worden opgesloten terwijl je naar de nieuwe plek rijdt.

Begin vroeg met inpakken

Koffers signaleren vaak problemen voor huisdieren. Stel je voor wat er gebeurt als alles in één keer in een doos gaat! Begin uw inpakproces minstens een week voor de verhuisdag, zodat huisdieren de kans hebben om rond te snuffelen en te zien dat de lucht niet valt.

Lees ook:   Wat als laatste in te pakken bij een verhuizing

Raadpleeg uw dierenarts voor een recept voor huisdieren

De arts van uw huisdier kan mogelijk veilige anti-angst medicijnen voorschrijven om bij de hand te hebben wanneer de verhuizing naar beneden gaat. Als u geen recept van een dierenarts heeft, kunt u nog steeds een selectie van anti-angstsupplementen kopen om de geest van uw harige vriend op de dag van de verhuizing op uw gemak te stellen.

Opmerking: We raden aan niet te wachten tot de verhuisdag om voor de eerste keer medicijnen op uw huisdier te proberen; test ze minstens één keer van tevoren uit.

Op verhuisdag

Je zult genoeg gestrest zijn op de verhuisdag; wil je echt een huisdier meltdown toevoegen aan de mix? Hier leest u hoe u kunt voorkomen dat de dag van bewegen op een zijspoor raakt door uw huisdier:

Gebruik een soft cover krat: Het gebruik van een grote, zacht afgedekte krat waar huisdieren een beetje kunnen bewegen is minder stressvol dan een kleine, harde bench. Zeker als je in de auto zit.

Houd speelgoed in de buurt: De favoriete lief van uw huisdier kan het broodnodige comfort bieden op de verhuisdag. Houd de hele dag een tas met knuffels, speciale traktaties en een troostdeken bij de hand. Je kunt tonnen schattig speelgoed vinden om je harige familieleden bezig en op hun gemak te houden.

(Plus, vergeet niet om ze te belonen met een speciale verrassing zodra de verhuisdag eindelijk voorbij is!)

Medicijnen toedienen indien nodig: Gebruik de medicijnen als dat nodig is. Geen schande.

Wennen aan een nieuw huis

Je bent allemaal gesetteld op je nieuwe plek en je huisdier ligt nog steeds op de vuilnisbelt? Het kan enige tijd duren voordat ze uw nieuwe huis als een thuis behandelen. U kunt als volgt helpen:

Lees ook:   Grootste verpakkingsfouten van verhuisexperts

Blijf in de buurt: Extra knuffels zijn nodig wanneer u een nieuwe woning betrekt. Probeer geen vakantie in te plannen direct nadat je bent verhuisd. Het verergeren van het aantal veranderingen kan uw pup in een depressief wezen veranderen.

Laat ze snuffelen: Laat uw huisdieren zoveel verkennen als ze willen. Ze willen misschien rondrollen en hun geur op spullen krijgen of elke hoek van de ruimte onderzoeken; door hen in staat te stellen zich te oriënteren, zullen ze zich op hun gemak voelen.

Maak dingen bekend: Probeer dezelfde kaarsen te branden en dezelfde schoonmaakmiddelen te gebruiken. Zet het favoriete bed van uw huisdier op een vergelijkbare plaats (zoals aan de linkerkant van de bank), zodat de dingen zo vertrouwd mogelijk zijn tijdens de aanpassingsperiode. Dit is niet het moment om van voedselmerk te veranderen of te stoppen met ze op bed te laten slapen.

Verhuizen kan stressvol zijn, maar planning helpt je te voorkomen dat je huisdieren in paniek raken. En dat is beter voor het hele gezin.