Heb je een gezondheidscertificaat nodig voor honden bij het verhuizen?

Afro-Amerikaans stel dat met hond verhuist

Dus je verhuist naar een nieuw huis – gefeliciteerd! Voordat je de grote stap zet en jezelf en je hond helemaal gesetteld krijgt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste richtlijnen volgt om je hond naar de nieuwe plek te brengen, vooral als het een nieuwe staat is. De kans is groot dat u een gezondheidscertificaat voor honden van uw dierenarts nodig heeft dat de staat in feite vertelt dat uw pup is gevaccineerd, gezond is en geen ziekten draagt. Vooruit, we zullen alles opsplitsen wat u moet weten over het verkrijgen van dat gezondheidscertificaat voor een hond en adviseren over situaties waarin u mogelijk niet heb het nodig.

Regels voor gezondheidscertificaten voor honden bij het verplaatsen

Als u met uw huisdier verhuist, heeft u mogelijk wat papierwerk nodig. De regels zullen echter in verschillende situaties anders zijn. Om te beginnen, als u een kleinschalige verhuizing uitvoert, zoals binnen uw stad of provincie, zou u geen papierwerk nodig moeten hebben. Wanneer je verhuizing echter groter is dan dat, zul je beginnen met strengere regels voor het verplaatsen van je hond.

Als u naar een nieuwe staat verhuist, moet u eerst de richtlijnen controleren van de staat waarin u verhuist. U kunt dit controleren via het Amerikaanse ministerie van Landbouw, dat u zal koppelen aan de voorschriften van elke specifieke staat. En hoewel ja, deze site biedt informatie grotendeels voor vee, het zal je ook helpen navigeren door een hond over de staatsgrenzen te brengen.

In veel gevallen moet u een dierenartscertificering krijgen om mee te nemen wanneer u verhuist. Als u bijvoorbeeld naar New York verhuist, vereist de staat dat binnen 30 dagen na uw verhuizing een certificaat van veterinaire inspectie bij de staat wordt ingediend. Dit papierwerk verklaart aan de staat dat uw hond “geen klinisch bewijs heeft van infectieuze of overdraagbare ziekten, inclusief externe parasieten en schimmels, en dat voor zover de dierenarts weet, de hond of kat niet onlangs is blootgesteld aan een dergelijke infectieuze of overdraagbare ziekte.”

Lees ook:   8 onbetaalbare tips voor het verplaatsen van uw waardevolle spullen

Sommige staten vereisen dit papierwerk echter niet en willen in plaats daarvan gewoon bewijs zien van een rabiësvaccinatie. Als u uw hond echter naar uw nieuwe thuisstaat vliegt, heeft u hoogstwaarschijnlijk de CVI nodig om in het vliegtuig te stappen. Neem van tevoren contact op met uw luchtvaartmaatschappij om zeker te zijn, omdat de voorschriften kunnen variëren, maar alle grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen vereisen geldig dierenartspapieren voor uw hond om te vliegen, volgens de American Veterinary Medical Association.

Als u een internationale verhuizing maakt, zijn er steilere eisen aan het verplaatsen van uw hond. De USDA kan daar ook bij helpen, maar elk land (zoals elke Amerikaanse staat) heeft zijn eigen gezondheidsvereisten voor dieren. We raden aan om dit ruim van tevoren te onderzoeken voor het geval u tegen problemen aanloopt bij het vervoeren van uw hond of extra vaccinaties moet krijgen.

Hoe een gezondheidscertificaat voor honden te krijgen

Het proces voor het verkrijgen van een gezondheidscertificaat voor puppy’s of honden is vrij eenvoudig en uw dierenarts kan u helpen bij het navigeren door het proces. Vergeet niet om dit proces ruim voor uw verhuizing te starten, omdat het een paar telefoontjes en een dierenartsbezoek vereist. Dit is wat u moet doen:

  • Zoek uw bestemming op: Neem contact op met de USDA om erachter te komen wat de voorschriften zijn in uw bestemmingsstaat. De website van de USDA biedt links naar de dierenarts- en veeteeltregels van elke staat.
  • Neem contact op met uw dierenarts: Als uw nieuwe staat een gezondheidscertificaat voor honden vereist, is het tijd om uw dierenarts te bellen. Laat uw dierenarts weten dat u van plan bent om naar een nieuwe staat te verhuizen en de staat vereist een CVI. Uw dierenarts weet wat dat is, maar u moet ervoor zorgen dat u alle informatie van uw huidige dierenarts krijgt die uw nieuwe staat nodig heeft.
  • Neem contact op met een dierenarts of het dierenartsenkantoor van de staat op uw bestemming: Nu moet u ervoor zorgen dat u uw nieuwe staat de juiste informatie brengt wanneer u aankomt. De veterinaire organisatie van de staat kan nuttig zijn, of als u een dierenarts in uw nieuwe thuisgebied wilt lokaliseren, kunt u dat ook doen. Deze dierenartsen zijn gewend aan mensen die in en uit bewegen, dus ze weten precies wat ze u moeten bieden, zodat u het juiste protocol volgt.
  • Laat je hond controleren: Zodra je precies weet wat je nodig hebt, laat je hond dan controleren bij de dierenarts, zodat je arts kan bevestigen dat hij gezond is om de stap te zetten. Uw dierenarts geeft u de CVI die u nodig heeft in uw nieuwe staat.
  • Lever het CVI in na de verhuizing: Zorg ervoor dat u het papierwerk inlevert in de nieuwe staat zodra u bent aangekomen om kosten te voorkomen.
  • Als uw staat de CVI niet vereist: Sommige staten vereisen geen CVI, maar vereisen nog steeds verificatie van vaccinations, dus zorg ervoor dat je daar records van hebt. Sommige staten geven je de tijd om de vaccinaties te krijgen nadat je bent verhuisd, maar het is meestal slechts ongeveer 30 dagen.
Lees ook:   Verhuisbedrijf Friesland

Waar het op neer komt

Het proces om met je hond te bewegen is echt niet vreselijk lastig, het vereist alleen een beetje onderzoek en mogelijk een reis naar de dierenarts. Het belangrijkste om te doen, om te beginnen, is om de richtlijnen te controleren van waar je ook naartoe verhuist. Als het een andere staat is die een gezondheidscertificaat voor honden vereist, ga je gang en bel je dierenarts en ze zullen je graag helpen.

Veelgestelde vragen

Q:

Heeft mijn huisdier een gezondheidscertificaat nodig om te vliegen?

Een:

Ja, uw hond heeft vrijwel zeker een gezondheidscertificaat nodig om honden te laten vliegen. Neem ruim voor uw vlucht contact op met uw luchtvaartmaatschappij voor de exacte tijdlijn en vereisten.

Q:

Hoe lang is het gezondheidscertificaat van een hond geldig?

Een:

Een gezondheidscertificaat is meestal 30 dagen geldig.

Q:

Hoe krijg ik een USDA-gezondheidscertificaat voor mijn hond?

Een:

Neem eerst contact op met uw lokale dierenarts om het gezondheidscertificaatproces te starten en neem vervolgens contact op met een dierenarts op uw bestemming om ervoor te zorgen dat u het juiste protocol volgt.