8 onbetaalbare tips voor het verplaatsen van uw waardevolle spullen

vaas in verpakking pinda's

De boeken kunnen pell-mell in kleine doosjes worden gegooid, de kleren hangen in een garderobedoos, maar wat doe je met oma’s porselein en dat grote schilderij over de bank zodat ze zonder kleerscheuren op je nieuwe kot komen?

Als je niet het geld hebt om verhuizers te betalen om alles voor je in te pakken, of als je verhuisploeg bestaat uit je neef en een huurtruck, kunnen een paar belangrijke stappen tijdens het inpakken, en zelfs voordat je begint met het afronden van dozen, veel hoofdpijn besparen aan het uitpakken – en hopelijk je kristal redden.

Hier zijn enkele belangrijke tips van de professionals:

1. Maak een inventaris

Het documenteren van elk boek dat je hebt, is misschien niet de moeite waard, maar het maken van aantekeningen en het maken van foto’s van je meer betekenisvolle bezittingen kan helpen, mocht er iets misgaan. Het is gemakkelijker om een claim in te dienen tegen de verzekering van uw huiseigenaar of die van het verhuisbedrijf, als u documentatie van de oorspronkelijke staat hebt. Dit moet gemakkelijk passen bij uw pre-move organiseren.

2. Sluit een verzekering af

Voor alles wat op een vrachtwagen gebeurt, moet u ervoor zorgen dat het wordt gedekt door een verzekering. De verzekering van uw huiseigenaar kan een verhuizing dekken. Sommige verhuisbedrijven kunnen extra verzekeringen aanbieden. De federale overheid heeft een verrassend goed overzicht van uw rechten als het gaat om beschadigde goederen en uw verhuizers.

3. Grote dingen hebben hulp nodig

Todd McDermott verplaatste piano’s, kroonluchters en 500-pond geweerkluizen in Texas. Hij werkt nu samen met de Popeye Moving and Storage Co. in Los Angeles, die gespecialiseerde diensten aanbiedt aan onder andere interieurontwerpers. Zware items hebben speciale poppen en houten kratten nodig, zei hij. Veel verhuizers zullen dat werk uitbesteden aan specialisten. Dit zijn geen items om mee te doen of zelf te bewegen, zei hij. En neem de tijd om een verhuisbedrijf zorgvuldig uit te kiezen.

Lees ook:   Een gids om depressie tijdens een verhuizing te helpen beheren

4. Kleine dingen gaan met je mee

De verhuizers willen niet dat uw sieraden of belangrijk papierwerk meer worden beschadigd dan u, zei McDermott. Hij vertelt high-end klanten zelfs om hun waardevolle spullen bij zich te houden in hun voertuigen tijdens verhuizingen. “Het is veiliger”, zei hij. “En op die manier zijn we niet zo aansprakelijk. Je hebt het ingepakt.”

5. Investeer in de juiste boxen

Speciale flatscreen-tv-boxen hebben vulling om het scherm veilig te houden. De $ 20 of zo lijkt misschien duur voor een doos, maar dat is goedkoper dan het kopen van een nieuwe televisie van $ 1.000. Hetzelfde geldt voor stemware, zei McDermott, dat bijzonder moeilijk te verpakken is. Er zijn speciale dozen voor allerlei items. Bekijk deze lijst.

6. Gerechten naast elkaar

Verpak schotels in verschillende lagen papier en plaats ze in de doos aan de rand – niet plat naar beneden. Ze zullen minder snel verbrijzelen als iets de rand stoot.

7. Tape schilderijen

Zet een grote X met maskering of schilderstape op alles onder glas – zoals je ziet op foto’s van etalages tijdens orkaanvoorbereidingen. De tape helpt voorkomen dat glas verbrijzelt.

8. Pak het recht op

Bij elke doos, maar vooral een doos met breekbare dingen, schud je deze voorzichtig terwijl je inpakt om ervoor te zorgen dat de inhoud niet beweegt. Als ze dat doen, voeg dan meer opvulling toe. Vouw ze ook niet alleen over de bovenkanten van de doos , maar plak ze vast. En zorg ervoor dat je de doos vult, zodat de bovenkant niet kan inzakken. Bekijk meer tips voor het op de juiste manier verpakken.

Gerelateerde artikelen:

  • Hoe verzamelobjecten in te pakken
  • Een van deze 5 dingen verplaatsen? Overweeg een luxe verhuisbedrijf
  • 5 huishoudelijke artikelen die moeilijk te verplaatsen zijn zonder professionals
  • Tips voor het inpakken en verplaatsen van antiek
  • Hoe kunst, antiek en waardevolle spullen te verplaatsen zonder ze te beschadigen
  • Must-Know tips voor het verplaatsen met grote apparaten
  • Fijne kunst verpakken om waardevolle items veilig te houden
  • Bewegen met reptielen
  • Amerikaanse verhuisstatistieken voor 2019
  • Hoe een leegstaand huis te beschermen na een verhuizing
Lees ook:   Een gids voor het bewegen met kinderen met autisme