Beste stuursloten in 2022 kopen

Mechanische beveiligingsmethoden zoals stuursloten zijn weer in de mode en worden gezien als een goede manier om uw voertuig minder aantrekkelijk te maken voor potentiële dieven in het digitale tijdperk van de sleutelloze auto: dieven zullen op zoek zijn naar gemakkelijke doelwitten en de tijd die het kost om het stuurslot te verwijderen, kan hun aandacht ergens anders op richten. Lees onze gids om het juiste stuurslot voor uw auto te vinden.
stuurslot

Kleinmetall – Carlok Deluxe Stuurslot

Het beste stuurslot in 2022
Met zijn 1,7 kg veiligheid is het Kleintmetall stuurslot gemaakt van robuust ISO 9001 gecertificeerd staal. Zijn kracht en efficiëntie zijn genoeg om indringers te ontmoedigen.
Carlok Deluxe Stuurslot

Bekijk de dagprijs

Dit stuurslot is geschikt voor meer dan 95% van alle auto’s, van vrachtwagens, grote en kleine cilinders, en zelfs industriële auto’s, het zal perfect passen op hun stuurwielen. Het is 11,5 cm x 54,5 cm groot, wat geen invloed heeft op de esthetiek ervan. Het Carlok Deluxe stuurslot is gemaakt van 1,7 kg gehard staal dat moeilijk te zagen of te hameren zal zijn. Het is ISO 9001 gecertificeerd en het beveiligingssysteem is vergrendeld met een vierkante veiligheidssleutel (2 sleutels bij de levering inbegrepen).

Wat het gebruik ervan betreft, kan dit vliegblok op elk moment worden gebruikt. Zijn gewicht speelt een belangrijke rol bij zijn weerstand tegen aanvallen. Dit maakt het een van de beste en populairste stuursloten voor automobilisten. Dit model stuurslot kan in een handomdraai op uw stuurwiel worden geïnstalleerd, volg gewoon de instructies en u bent klaar. De grijze kleur geeft het een chique uitstraling. Tenslotte is hij gemakkelijk op te bergen en neemt hij geen ruimte in beslag.

NORAUTO – Stuurslot

Het beste goedkope stuurslot
Bent u op zoek naar een gebruiksvriendelijke en betaalbare beveiliging voor uw voertuig? Dit stuurslot van Norauto is een optie die aan uw verwachtingen zal voldoen.
NORAUTO - Stuurslot

Bekijk de dagprijs

Dit stuurslot van Norauto is mijlenver zichtbaar, wat zeer nuttig zal zijn om potentiële dieven af te schrikken: het stuurslotmodel in de vorm van een wandelstok met zijn gele kleur zal dieven aanmoedigen om verder te gaan. Het stuurslot voor wandelstokken is zeer gemakkelijk te installeren en te hanteren en wordt op het dashboard en het stuurwiel bevestigd met behulp van een systeem van kussentjes dat zowel het stuurwiel beschermt als de afmetingen van het apparaat aanpast aan die van het stuurwiel. De vergrendeling is geschikt voor een stuurwiel met een dikte van minder dan 4 cm.

Dit anti-diefstal apparaat is zeer veilig. Met zijn stalen materiaal, is het bestand tegen elke poging om het te plukken. Het slot is ideaal geplaatst en gemakkelijk bereikbaar voor de eigenaar om te manipuleren. Dit stuurslot is makkelijk op te bergen. Om echter de gevaren te vermijden die hij kan veroorzaken bij een ongeval of bij ruw rijden, kunt u hem het beste in uw kofferbak of in een veilige hoek laten liggen, zodat hij niet kan verschuiven.

STOPLOCK – Stuurslot Pro

Het beste stuurslot uit de topklasse
Het Stoplock stuurslot pro is perfect voor uw auto: robuust, sterk en duurzaam, het zal uw voertuig effectief beschermen.
STOPLOCK - Stuurslot Pro

Bekijk de dagprijs

Het Stoplock stuurslot zal u helpen om uw auto effectief te beschermen. Dankzij zijn felle kleur is hij al van ver te zien. Hij wordt aan het stuurwiel bevestigd om de versnellingspook te immobiliseren. Hij is gemaakt van gehard staal met een antizaag-, antipatroon- en antiboutsnijderbehandeling.

Het slot van dit stuurslot is voorzien van een sleutel en een combinatievergrendeling: het is uitgerust met een hoogbeveiligd schijfslot voor 10.000 combinaties. Het rode waarschuwingslicht zal indringers afschrikken. Dit apparaat is ontworpen voor stuurwielen zonder airbags. Het is gemakkelijk te gebruiken voor zowel montage als demontage. Het Stoplock stuurslot neemt niet veel plaats in bij het opbergen.

Krtopo – stuurwiel vergrendeling bar

Een uitstekend alternatief
De Krtopo stuurslotbalk schrikt indringers af met zijn veiligheidsalarm en T-slotsysteem. Uw auto zal perfect beveiligd zijn met dit anti-diefstal systeem.
Topstar Krtopo Stuurslot

Bekijk de dagprijs

Het Krtopo stuurslot is ideaal voor het beveiligen van uw auto op onveilige parkeerplaatsen. Het is uitgerust met een microbewegingsalarmsysteem. Dit systeem vergrendelt na 8 seconden en heeft een rood licht dat 25 seconden brandt voor het geval iemand zich een weg naar uw auto probeert te banen. Het stuurslot is gemaakt van massief staal en heeft een warmtebehandeling ondergaan om de sterkte en duurzaamheid te verhogen en bestand te zijn tegen zagen en hameren. Maar ook om het bestand te maken tegen slijtage, de duurzaamheid te verbeteren en het te beschermen tegen roest.

Dit staafvormige stuurslot is voorzien van een driewegslot: om uw auto mee te nemen, zouden dieven de twee zijden van het stuurslot moeten splitsen om het te ontgrendelen. Het is voorzien van een lederen bekleding om beschadiging van het stuurwiel door staal te voorkomen. Met een lengte van 44,5 cm (inclusief het open slot) past dit stuurslot in elke auto. Het is echter het beste om de diameter van uw stuurwiel te kennen voordat u het koopt.

Hoe kiest u uw stuurslot

stuurslot kiezen

Criterium 1: Verenigbaarheid

Het is noodzakelijk de exacte afmetingen van het stuurwiel van uw auto te kennen alvorens een stuurslot te kopen. Merk op dat hoe groter het stuurslot is, hoe groter het stuurwiel is waarmee het zal werken. Er zijn wel uitbreidbare stuursloten. Ze zijn gemakkelijker te hanteren en betrouwbaarder.

Criterium 2: Robuustheid

Stuursloten zijn doorgaans gemaakt van aluminium of staal. Staal is nog steeds het sterkst en biedt meer veiligheid. Het kan dieven gemakkelijk ontmoedigen. Sommige fabrikanten bekleden hun stuursloten met schuim om de toestand van uw stuurwiel tijdens het gebruik te bewaren. Alvorens tot aankoop over te gaan, dient u na te gaan of de door de fabrikant gebruikte coating om uw stuurwiel te beschermen, niet gemakkelijk door de zon wordt aangetast.

Criterium 3: Het vergrendelingssysteem

Het vergrendelingssysteem is het belangrijkste kenmerk van een goed stuurslot: een betrouwbaar slot zal uw auto doeltreffend beschermen. Er zijn twee soorten sluitsystemen: ten eerste is er het standaardsysteem van sleutelsloten. Alleen jij hebt de sleutel van het slot, en het systeem is gemakkelijk te gebruiken. Het is echter ook vatbaarder om geplukt te worden. Dan zijn er codesloten, die bestaan uit 4 of 5 cijfers die alleen u kent en die meer bescherming bieden.

Criterium 4: Gebruiksgemak

Sommige beveiligingsstangen voor auto’s hebben meer aansluitpunten dan andere, waardoor ze veiliger zijn, maar ook moeilijker te gebruiken. U hebt een slot nodig dat gebruiksgemak en veiligheid in evenwicht brengt, zodat u nooit ontmoedigd wordt het te gebruiken.

Criterium 5: Ergonomie

De opslag van uw stuurslot speelt een rol: het is het beste als het u niet nog meer problemen bezorgt. Het model mag niet te veel plaats innemen in de kofferruimte van uw auto. Er zijn compacte en uitbreidbare stuursloten op de markt. Verschillende universele prototypes zullen u zelfs minder kosten.

Hoe zit het met goedkeuring van de verzekering?

Normaliter wordt u door geen enkele wet verplicht een bepaald anti-diefstalsysteem te gebruiken, maar het is belangrijk te onthouden dat indien u bij uw verzekeraar een diefstalverzekeringspolis hebt afgesloten en dit contract voorziet in een welomschreven anti-diefstalsysteem, u het contract nauwgezet moet naleven en het voorziene systeem moet toepassen. Doet u dat niet, dan loopt u het risico dat u geen schadevergoeding krijgt of dat de verzekeraar het bedrag van de schadevergoeding inhoudt. In het algemeen staan vliegblokken goed aangeschreven bij verzekeringsmaatschappijen, maar aarzel niet om contact op te nemen met uw verzekeraar als dat nodig is.

Hoe installeer ik een stuurslot?

Een stuurslot is een goedkoop anti-diefstalmiddel dat voorkomt dat een dief uw auto bestuurt, zelfs als hij hem zonder sleutel kan starten. Belangrijker nog is dat het afschrikkend werkt, want dieven zullen eerder hun pijlen richten op auto’s waar ze geen moeite hoeven te doen om het apparaat te verwijderen. Hoewel dit apparaat moeilijk te verwijderen is, tenzij u de sleutel hebt, is het zeer eenvoudig te installeren.

Stap 1
Scheid de twee uiteinden van het stuurslot tot het blootliggende metalen deel (het deel dat niet gekleurd of opgevuld is) ongeveer even breed is als uw stuurwiel. Houd het toestel horizontaal, zodat het lange uiteinde naar rechts wijst. Hierdoor is het stuurslot zichtbaar door de voorruit zodra u het hebt bevestigd.

Stap 2
Plaats de haak die zich het dichtst bij dit langere uiteinde bevindt onder de rechterkant van uw stuurwiel en de andere haak onder de linkerkant, waarbij u de vergrendeling indien nodig verder uit elkaar kunt plaatsen. Plaats het toestel in een hoek van meer dan 45 graden in plaats van rechtop. Controleer of hij goed vastzit en niet op en neer langs het stuur kan glijden.

Vergrendel het toestel met de bijgeleverde sleutel als het niet uit zichzelf vergrendelt. Trek er krachtig aan om er zeker van te zijn dat het niet loskomt van het stuurwiel. Controleer dan je stuur om er zeker van te zijn dat het niet draait. Als een van deze dingen gebeurt, verwijder dan het slot van het stuurwiel en begin opnieuw bij stap één. U kunt uw slot verwijderen door de sleutel erin te steken, deze te draaien en de beide uiteinden van het slot naar het midden van het stuurwiel te duwen.

De verschillende soorten stuursloten

Wieldop stuurslot

Dit stuurslot wordt vaak op het dashboard of op het stuurwiel geplaatst om te voorkomen dat de wielen draaien of om het stuurwiel en het rempedaal te immobiliseren. Het gaat vergezeld van een veiligheidsslot met een sleutel of een reeks codes. Het stuurslot is een voorziening die de pedalen immobiliseert door middel van een haak die het stuurwiel met de rem verbindt.

Voordelen: Het stuurslot is robuust en bestendig. Het vergrendelingssysteem met sleutels of in codefunctie maakt het nog veiliger. Alleen u heeft de sleutel of code om uw slot te openen.

Nadeel: Het stuurslot kan door het stalen materiaal schade aan uw stuur veroorzaken. Bij langdurig gebruik kunnen krassen of barsten ontstaan.

Voor welke auto: aangezien de functie van het systeem is dat het op het stuurwiel wordt geplaatst om te voorkomen dat dit beweegt, is het stuurslot derhalve geschikt voor alle soorten stuurwielen. Het is echter beter de afmetingen van uw stuurwiel te kennen om niet tevergeefs een aankoop te doen.

Stuurslot

Het stuurslot in de vorm van een stang, dat door bijna alle auto’s wordt gebruikt, is een betrouwbaar veiligheidssysteem. Dit slot, in de vorm van een stalen stang met twee haken om het stuurwiel en het rempedaal vast te houden, heeft een vergrendelingscode voor extra veiligheid.

Voordeel: De vergrendeling geschiedt door middel van een code van 4 of 5 cijfers. Dit systeem maakt deze auto slot bar meer geruststellend, omdat alleen u de code zal hebben. Hij is gemaakt van robuust staal. Hij is zeer gemakkelijk op te bergen, omdat hij zeer compact is.

Nadeel: Het stuurslot is niet geschikt voor alle voertuigen. Hij is vaak zwaar in vergelijking met andere modellen. Het kan ook technische gebreken vertonen met zijn vergrendelingsprocedures.

Voor welke auto: de stuurslotstang is geschikt voor bedrijfsvoertuigen.

Stuurslot stok of stang

stuurslot stok

Het stuurslot is een stuurslot waarmee het stuur en de pedalen of handremmen tegelijkertijd kunnen worden geïmmobiliseerd. Sommige modellen hebben een stuurvergrendelingssysteem dat op het dashboard rust. De veiligheid van uw auto wordt door dit apparaat gegarandeerd.

Stuurslot stang

Het stuurslot in de vorm van een stang is de universele antidiefstalvoorziening. Hij is gemaakt van gehard staal en heeft een coating om uw stuurwiel te beschermen. Het stuurslot van de stang is verkrijgbaar in verschillende modellen. Het vergrendelingssysteem bestaat uit een codesysteem van 4 tot 5 cijfers. Dit stuurslot is geschikt voor bedrijfsvoertuigen en grote cilinders.

Conclusie

Deze twee sloten zijn perfect voor de beveiliging van uw auto. Uw keuze zal afhangen van uw behoeften. Met het stuurslot voor wandelstokken beschikt u over een multifunctioneel slot dat uw stuurwiel vergrendelt met de pedalen of de handremmen. Het stuurslot van de stang biedt u een robuustere bescherming dankzij het vergrendelingssysteem en het stalen materiaal.

Waarom een stuurslot kopen

waarom stuurslot kopen
In 2020 werden meer dan 121.000 auto’s gestolen. De meeste van deze diefstallen worden gepleegd op openbare plaatsen. De aankoop van antidiefstalapparatuur is ook toegenomen als gevolg van dit cijfer. Hier zijn enkele van de redenen voor:

  1. Fysieke barrière: Een stuurslot is een groot stuk metaal dat voorkomt dat uw stuurwiel beweegt. Dit helpt om uw voertuig tegen diefstal te beschermen, aangezien het uiterst moeilijk te breken is.
  2. Visueel afschrikmiddel: stuursloten voorkomen niet alleen dat het stuur kan bewegen, maar zijn ook een geweldig visueel afschrikmiddel dat dieven waarschijnlijk zal weghouden. Ze maken uw auto veel moeilijker te stelen en dwingen potentiële dieven elders te gaan kijken.
  3. Gebruiksgemak: Het stuurslot is een zeer gemakkelijk te gebruiken hulpmiddel. Plaats hem gewoon op uw stuur en uw voertuig is beschermd. Het wordt vastgezet met twee haken aan het uiteinde om het stuurwiel vast te zetten en te immobiliseren. Opbergen is ook geen probleem, want de beschikbare modellen zijn over het algemeen compact en niet omvangrijk.
  4. Gemoedsrust: Als u zich elke keer dat u uw auto parkeert zorgen maakt over uw auto, zal een stuurslot u helpen uw gedachten te verzetten. Minder zorgen en stress betekent een betere gezondheid.
  5. Bespaar geld: dit type toestel is een van de meest betaalbare die vandaag op de markt beschikbaar zijn
  6. Eenvoudig maar doeltreffend mechanisme: zelfs als een dief erin slaagt in uw auto te komen en te vertrekken zonder het wielslot te verbreken, zal de auto niet meer goed te manoeuvreren zijn. Eenvoudig gezegd zou de dief het stuur niet ver genoeg kunnen draaien om bochten te maken of de auto zelfs veilig op één rijstrook te houden.

De verschillende merken stuursloten

Naar onze mening zijn de beste merken stuursloten in 2022 :

STOPLOCK

STOPLOCK is een merk van het bedrijf Vivol, dat in 1992 in Nederland werd opgericht. Zij is gespecialiseerd in de verkoop van beveiligingsproducten, zoals anti-diefstalapparatuur. Het model is geschikt voor 90% van de voertuigen. Hun stuursloten zijn gemaakt van gehard staal, ze zijn behandeld met antizaag- en antikartelmiddelen. Het vergrendelingssysteem van het STOPLOCK stuurslot is uitgerust met een schijfslot van hoge kwaliteit.

KRTOPO

KRTOPO is over de hele wereld bekend om zijn verschillende motoraccessoires. Het merk KRTOPO heeft ook naam gemaakt met de vervaardiging van autosloten, zoals stuursloten. Het heeft naam gemaakt met zijn producten van hoge kwaliteit. Deze producten hebben haar de positie van wereldleider opgeleverd.

TECAROO

Het merk TECAROO biedt een product dat betaalbaar is voor iedereen, maar met een onverslaanbare kracht. Zijn sloten, stuursloten zijn op de markt bekend als het Carteco model dat de markt overspoelt. De producten staan bekend om hun weerstand en duurzaamheid.

NORAUTO

Het merk Norauto is al 50 jaar bekend op de markt. Het heeft naam gemaakt dankzij zijn diensten op het gebied van de automobielindustrie. Éric Derville richtte in 1970 in Lille zijn eerste autocentrum in Frankrijk op en staat nu aan het hoofd van 342 verkooppunten van auto-onderdelen in heel Frankrijk in 2019. Het merk Norauto is een van de 125 franchises op het Franse vasteland en ze zijn nu verspreid over 8 landen.

KLEINMETALL

Het merk KLEINMETALL is bekend om zijn gefabriceerde veiligheidsinrichtingen voor mensen, dieren en auto’s. KLEINMETALL heeft een eigen model van anti-diefstal stuurslot dat naam heeft gemaakt op de markt dankzij zijn betrouwbaarheid. Zijn accessoires staan bekend om hun kracht en weerstand.

Wat is de prijs voor stuurslot

Onderstaand schema zal u helpen een idee te krijgen van de gebruikelijke prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

  • Instapniveau: € 20 tot € 50
  • Middenklasse: € 50 tot € 75
  • Top of the range: + Meer dan 75 €.

Tips

Controleer altijd of uw auto op slot is.

Uw auto op een parkeerplaats laten staan, zelfs voor een paar minuten, kan tot problemen leiden. Voordat je weggaat, zorg ervoor dat je auto op slot is. Zorg ervoor dat er geen uitgangen zijn die dieven kunnen aantrekken. Als uw auto een magnetische sleutel heeft, controleer dat dan zelf nog eens, want dieven maken gebruik van afstandsbedieningen om auto’s te stelen.

Kies zichtbare plaatsen om te parkeren

Als u langer van uw auto wegblijft, kunt u beter parkeren op een plaats waar u gezien wordt – dat schrikt meestal aanzienlijk af. Minder goed verlichte locaties zijn gemakkelijke doelwitten voor dieven. Parkeer op plaatsen waar mensen zijn om dieven te intimideren. Laat niets in uw auto liggen dat u kunt zien.

Bescherm uw stuurwiel tegen mogelijke krassen en scheuren

Bescherm uw stuurwiel door het stuurslot altijd voorzichtig te plaatsen en te verwijderen. Als u erg bezorgd bent over mogelijke schade, probeer dan een stuk stof of een vod tussen het wielslot en het wiel te gebruiken. Zorg er alleen voor dat het niet in de weg zit van het vergrendelingsmechanisme.

Let op dat je niet een te kort wielslot kiest

Wielsloten zijn verkrijgbaar in een aantal verschillende lengtes. Zorg ervoor dat het model dat u kiest lang genoeg is om zijn werk naar behoren te doen. Als algemene regel geldt dat nieuwe compacte auto’s en sedans bijna elk slot op de markt kunnen verdragen, terwijl SUV’s, vrachtwagens en grotere auto’s veel specifiekere modellen nodig zullen hebben.

Installeer het stuurslot niet zomaar ergens

Veel nieuwere auto’s hebben stuurwielen en pedalen die in een eindstand worden gezet wanneer de sleutel uit het contact wordt verwijderd. Als uw auto met deze functie is uitgerust, zorg er dan voor dat u de auto uitschakelt en de sleutel verwijdert voordat u het stuurslot aanbrengt. Anders zou u het voertuig kunnen beschadigen.

FAQ

Zal een stuurslot mijn stuur beschadigen?
Een stuurslot van de verkeerde maat voor uw auto kan krassen achterlaten, maar het stuurslot van de juiste maat zou bij de juiste verzorging en gebruik geen probleem mogen vormen. In elk geval kunt u altijd een stuk stof of een vod tussen het slot en uw stuurwiel leggen om te voorkomen dat er sporen en krassen achterblijven.

Hoe installeer ik een stuurslot op de juiste manier?
Dit zal grotendeels afhangen van het ontwerp van het stuurslot. Voor het klassieke stangtype hoeft u het slot alleen maar uit te schuiven tot beide uiteinden van de haken aan tegenover elkaar liggende spaken van het stuurwiel vasthaken, en het slot vervolgens met de sleutel te vergrendelen. Als u een nieuwere auto hebt, zet de auto dan altijd uit voordat u het stuurslot installeert, dit voorkomt schade aan uw auto.

Wat moet ik doen als ik de sleutel van mijn stuurslot kwijt ben?
Als u uw reservesleutel kunt vinden, probeer het dan eerst, normaal zou het moeten werken. Als u die ook bent kwijtgeraakt, bel dan een slotenmaker voordat u iets drastisch probeert, zoals het gebruik van een ijzerzaag, want dit kan uw stuurslot permanent beschadigen.

Welk type wielslot werkt het best?
Elk stuurslot dat sterk genoeg is om allerlei manipulaties te weerstaan, zal goed werken, maar wij denken dat een goed ontworpen pedaalslot bijzonder doeltreffend is omdat het voorkomt dat zowel uw stuur als uw pedaal worden gebruikt.