Zorg ervoor dat uw identiteit met u meebeweegt

persoon met laptop

Identiteitsdiefstal is een van de belangrijkste misdaden van het land, waarbij de Federal Trade Commission schat dat jaarlijks bijna negen miljoen Amerikanen het slachtoffer worden. Hoewel het belangrijk is om uzelf te allen tijde te beschermen tegen identiteitsdiefstal, is het vooral verstandig om ijverig te zijn wanneer u verhuist.

De dreiging van identiteitsdiefstal neemt toe voor mensen die verhuizen omdat persoonlijke informatie vaak wordt weggegooid of gevoelige e-mail, zoals vooraf goedgekeurde creditcardaanvragen, niet wordt doorgestuurd naar het nieuwe adres.

Bescherm uzelf tegen identiteitsdiefstal bij het verhuizen

De meeste mensen maken van de gelegenheid gebruik om zich te ontdoen van de vele dingen die ze sinds hun laatste verhuizing hebben verzameld. Bij het verhuizen is gewicht geld en het dumpen van die bestanden met oude rekeningen en gedateerde financiële documenten zal de last aanzienlijk verlichten. Helaas, als het vernietigen van deze documenten niet goed wordt gedaan, kunt u zich snel aansluiten bij de groeiende gelederen van slachtoffers van identiteitsdiefstal.

Dumpsterduiken is een van de belangrijkste manieren waarop identiteitsdieven persoonlijke informatie krijgen. Deze dieven zoeken naar oude belastingaangiften of weggegooide hypotheekdocumenten omdat ze burgerservicenummers bevatten. Hoewel deze vergelijkbaar zijn met het slaan van goud voor identiteitsdieven, kunnen schijnbaar onschadelijke items, zoals nuts- en creditcardrekeningen, ook leiden tot diefstal.

Als u rekeningen of documenten gaat weggooien, leen of investeer dan in een shredder ($ 60 tot $ 75). Elk papierwerk dat de moeite waard was om te bewaren, is waarschijnlijk waardevol voor identiteitsdieven.

Je hebt ook veel rekeningen, documenten en papierwerk die je van plan bent te bewaren. Bedenk hoe u deze informatie naar uw nieuwe huis zult transporteren. Bewaar je het in de archiefkast en laat je het door de professionele verhuizers in de vrachtwagen rollen? Ga je alles verwijderen en inpakken voor vervoer in de verhuiswagen? Vergeet niet dat zodra de vrachtwagen uw oprit verlaat, alle inhoud buiten uw controle is totdat deze op uw nieuwe adres wordt afgeleverd.

Lees ook:   Dozen in verschillende maten

Sommige mensen nemen liever gevoelige documenten mee als ze naar hun nieuwe huis rijden. Dit is mogelijk niet mogelijk als u een volle auto heeft of vliegt. U kunt de bestanden inpakken en een vriend of familielid ze laten bewaren totdat u verhuist en ze vervolgens naar u verzenden. Als u de items liever door uw verhuisbedrijf laat verzenden, wilt u misschien een stevige archiefkast aanschaffen met een aanzienlijk slot.

Na de verhuizing

Ongeveer een maand nadat u zich op uw nieuwe plaats hebt gevestigd, controleert u of de telefoon-, gas-, elektriciteits-, kabel- en krantenaccounts zijn gesloten. Dit voorkomt dat nieuwe huurders of identiteitsdieven de accounts opnieuw openen nadat u bent vertrokken. Zorg er ook voor dat er geen e-mail naar uw oude adres gaat, met name kredietinformatiegevoelige items zoals die voor creditcards, autoleningen, bankafschriften, 401k- of beleggingsafschriften, hypotheekafschriften of andere financieel gerelateerde documenten.

Het is ook een goed idee om ongeveer drie maanden na uw verhuizing een kopie van uw kredietrapport te krijgen. Consumenten mogen één gratis kredietrapport per jaar van elk van de drie kredietbureaus.

De kredietrapporten moeten eventuele vragen vermelden die aan uw krediet zijn gesteld. Zoek naar mensen die u niet herkent en die uw oude adres gebruiken. Dit kan een identiteitsdief zijn die een account op uw naam probeert te openen. Neem onmiddellijk contact op met de crediteur die het rapport heeft uitgevoerd, evenals met de kredietbureaus.

Als u denkt dat u het slachtoffer bent geworden van identiteitsdiefstal, belt u een van de kredietbureaus en plaatst u een fraudewaarschuwing op uw kredietrapport. Het kredietbureau waarmee u contact opneemt, is door de Federal Trade Commission verplicht om contact op te nemen met de andere twee, zodat zij ook een fraudewaarschuwing op uw kredietrapport plaatsen.

Lees ook:   Hoe te beginnen met uitpakken en uw huis organiseren na een verhuizing

Hier zijn de drie kredietbureaus en hun contactgegevens:
Equifax: www.equifac.com; 1-800-525-6285
Experian: www.experian.com; 1-888-397-3742
TransUnion: www.transunion.com; 1-800-680-7289

Voor meer informatie over hoe u uzelf kunt beschermen tegen identiteitsdiefstal en wat u moet doen als u denkt dat u een slachtoffer bent geweest, gaat u naar de website van de Federal Trade Commission op www.ftc.gov/bcp/menus/consumer/data/idt.shtm

Gerelateerde artikelen:

  • Het belang van regelmatige kredietcontroles
  • Wat meestal bij een huis hoort wanneer u het koopt
  • Veiligheid van vakantiewoningen: hoe huisbranden tijdens een verhuizing te voorkomen
  • Uw gids voor het verpakken van China & Crystal Glassware bij het verplaatsen
  • Hoe om te gaan met verhuizen bij slecht weer
  • 10 softwaretools voor onroerend goed om bedrijven te helpen hun bedrijf op te bouwen
  • Internet instellen na een verhuizing
  • Hoe een Florida DMV-adreswijziging uit te voeren
  • Hoe de juiste boxe te kiezens voor opslag
  • 5 tijdelijke huisvestingsopties voor de volgende keer dat u verhuist