Hoe te registreren om te stemmen na een verhuizing

stemhokje

Nadat je naar een nieuwe plek bent verhuisd, heb je een vrij duidelijke takenlijst: rangschik je meubels, pak je dozen uit, verander je adres en zorg er natuurlijk voor dat alles goed is met je kiezersregistratie. Elke keer dat u een grote levensverandering aanbrengt, zoals het wijzigen van uw naam of het verhuizen naar een nieuw adres, moet u uw kiezersregistratie dienovereenkomstig bijwerken. Als u dit niet doet, kunt u merken dat u niet in aanmerking komt om te stemmen wanneer u naar de stembus gaat (tenzij u naar North Dakota bent verhuisd, waarvoor burgers zich niet hoeven te registreren om te stemmen). Om dit te voorkomen, moet het bijwerken van uw kiezersregistratie – of gewoon registreren om te stemmen in het algemeen – daarboven zijn met uw andere belangrijke taken na de verhuizing. Hier is hoe het te doen.

Ken uw deadline

Er is veel dat je moet doen in de periode na de verhuizing, en het is belangrijk om prioriteiten te stellen. Controleer de deadline voor kiezersregistratie in uw land om te zien of u deze taak meteen moet aanpakken, of dat u een beetje kunt wachten. Elke staat heeft zijn eigen deadlines, waarbij sommige staten vereisen dat u zich uiterlijk een maand voor een verkiezingsdatum registreert om te stemmen en andere staten registratie op dezelfde dag toestaan.

Zoek je deadline voor kiezersregistratie op en kijk hoeveel tijd je hebt. Als je weet dat er verkiezingen aankomen, zou dit een van de allereerste dingen moeten zijn die je doet. Zelfs als er geen aanstaande verkiezing op de kalender staat, is het echter het beste om je te registreren om vroeg na je verhuizing te stemmen, zodat je niet vergeet het later te doen.

Controleer of u al geregistreerd bent

Het volgende dat u moet doen, is kijken of u al bent geregistreerd om in uw staat te stemmen. Als u naar een nieuwe status bent verhuisd, is het antwoord automatisch ‘nee’ en is een nieuwe registratie vereist. Maar als u in de staat bent verhuisd, bestaat de kans dat u al bent geregistreerd en alleen uw gegevens hoeft bij te werken.

Lees ook:   De beste plastic verhuisdozen en bakken

Om dit te controleren, gaat u naar Vote.org en voert u uw gegevens in. U kunt uw informatie in het algemeen doorzoeken of naar beneden scrollen, uw staat selecteren en uw registratiestatus controleren op uw staatsspecifieke opzoekpagina.

Ontdek hoe u zich kunt registreren om te stemmen in uw land

Er zijn drie manieren om u te registreren om te stemmen, en afhankelijk van in welke staat u woont, heeft u mogelijk alle of slechts enkele van deze opties tot uw beschikking. Deze omvatten:

Persoonlijke kiezersregistratie. U moet uw lokale verkiezingskantoor persoonlijk bijwonen. In sommige staten kunt u zich ook registreren bij uw lokale DMV. U kunt het adres van uw staats- of lokale verkiezingskantoor hier vinden.

Mail-in registratie. Vul het National Mail Voter Registration Form in. U kunt het op het scherm invullen en vervolgens afdrukken, of het afdrukken en de informatie met de hand invullen. Zorg ervoor dat u specifieke regels voor uw staat volgt, die te vinden zijn vanaf pagina drie van het formulier. Na het invullen van het registratieformulier, stuurt u het naar uw staats- of lokale verkiezingskantoor voor verwerking. Misschien wilt u een paar weken na het verzenden bellen om er zeker van te zijn dat het is ontvangen en wordt verwerkt.

Online registratie. U kunt zich registreren om online te stemmen in 37 staten, plus het District of Columbia. Om te zien of online kiezersregistratie wordt aangeboden waar u woont, bezoekt u de online kiezersregistratiepagina van de National Conference of State Legislature en scrolt u naar beneden totdat u uw staat vindt. Als online kiezersregistratie daar is toegestaan, klikt u op de bijbehorende website om naar de online registratiepagina van uw staat te worden geleid.

Wat u nodig hebt om te registreren om te stemmen

Als u voor het eerst in uw staat kiezert (of een terugkerende kiezer in bepaalde staten), moet u een geldige ID overleggen die bevestigt dat u een inwoner van de staat bent. In sommige staten hoeft u geen permanente inwoner te zijn, op voorwaarde dat u naar school in de staat gaat.

Lees ook:   Dozen in verschillende maten

De exacte documentatie die volstaat als uw ID varieert per staat (u kunt hier zien wat uw exacte staat vereist), maar zolang u een door de staat uitgegeven rijbewijs of staats-ID hebt, zou het goed moeten komen. Als u dat niet doet, zijn andere vormen van documentatie die vaak worden geaccepteerd om u te registreren om te stemmen:

– Kopie van uw Amerikaanse geboorteakte
– Amerikaanse militaire ID-kaart
– Veteranen I.D. kaart
– Amerikaans paspoort
– Werknemer I.D. kaart
– Algemeen Nut Beogende kaart
– Student ID-kaart

Over het algemeen is het voldoende om te stemmen zolang een stuk documentatie zowel uw naam als foto bevat. In plaats van deze informatie in sommige staten kunt u gewoon documentatie tonen die uw adres heeft (bijvoorbeeld: een energierekening of een autobetalingsrekening). Anderen eenu in staat te stellen eenvoudigweg een beëdigde verklaring van uw identiteit af te geven op het moment van stemmen.

Omdat de documentatie die u wel of niet nodig hebt om u te registreren om te stemmen, zo sterk varieert per staat, moet u de I.D.-wetten van uw eigen staat controleren, zodat u er niet van uitgaat dat u de juiste documentatie hebt wanneer u iets anders nodig hebt.

Wat als je niet in de Verenigde Staten woont?

Als u in het leger zit of een Amerikaans staatsburger bent die naar het buitenland is verhuisd, kunt u een afwezige stem uitbrengen zonder dat u zich hoeft te houden aan de I.D.-vereisten van de kiezer onder de Uniformed and Overseas Citizen Absentee Voting Act (UOCAVA).

Amerikaanse burgers die in het buitenland wonen, moeten elk jaar een Federal Post Card Application (FPCA) indienen bij lokale verkiezingsfunctionarissen om hun geschiktheid te behouden. Zodra u dit doet, wordt een afwezige stembiljet per post of elektronisch naar u verzonden. U mag stemmen bij alle algemene verkiezingen en voorverkiezingen, maar afhankelijk van uw staat van herkomst kunt u mogelijk niet stemmen voor staats- of lokale kantoren.

Lees hier meer over stemmen vanuit het buitenland.

Registreren om te stemmen met een handicap

Als je bejaard bent en/of een handicap hebt die het moeilijk maakt om je te registreren om te stemmen of naar de stembus te gaan op de dag van de stemming, heb je geen pech. Vijf federale wetten beschermen de rechten van gehandicapten om te stemmen, waaronder de Americans with Disabilities Act (ADA), de National Voter Registration Act van 1993 (NVRA) en de Help America Vote Act van 2002 (HAVA).

Lees ook:   verhuislift huren rotterdam

Volgens de ADA:
“De NVRA vereist dat alle kantoren die openbare bijstand of door de staat gefinancierde programma’s bieden die voornamelijk personen met een handicap dienen, de mogelijkheid bieden om zich te registreren om te stemmen door kiezersregistratieformulieren te verstrekken, kiezers te helpen bij het invullen van de formulieren en ingevulde formulieren naar de juiste verkiezingsfunctionaris te sturen. De NVRA vereist dat dergelijke kantoren elke burger die zich wil registreren om te stemmen, dezelfde mate van hulp bieden bij kiezersregistratieformulieren als zij biedt met betrekking tot het invullen van de eigen formulieren van het kantoor. De NVRA eist ook dat als zo’n kantoor zijn diensten verleent aan een persoon met een handicap bij de persoon thuis, het kantoor deze kiezersregistratiediensten ook thuis aanbiedt. “

Als u bejaard en/of gehandicapt bent en hulp nodig heeft bij het registreren om te stemmen, bel dan uw lokale verkiezingsbureau en informeer hen.

Ga naar Vote.org voor volledige informatie over het registreren om te stemmen in uw staat, inclusief informatie over afwezig stemmen, registratievereisten en waar u op de verkiezingsdag naartoe moet gaan.

Gerelateerde artikelen:

  • Kiezersregistratie
  • Hoe u uw kiezersregistratie na uw verhuizing kunt bijwerken
  • Hoe een residentie in een nieuwe staat te vestigen
  • Waarom u een klusjesman moet inhuren voor en na een verhuizing
  • Binnenkort verhuizen? Hier is uw officiële move-in checklist
  • 7 landen die u betalen om daarheen te verhuizen
  • Inkrimping? Hier zijn 10 slimme opbergoplossingen voor kleine ruimtes
  • 15 geweldige geschenken voor buren die weggaan
  • Een first-timer’s gids voor het huren van een opslagruimte
  • De do’s en don’ts van bewegen met een baby of peuter