Hoe u uw nieuwe buren kunt leren kennen

Een gesprek aangaan met vreemden – zelfs nieuwe buren – kan een uitdaging zijn. Maar als je eenmaal bent gesetteld na je grote verhuizing, is het tijd om naar buiten te gaan en jezelf voor te stellen. Of je nu meer introvert of extravert bent, deze tien tips helpen je om gemakkelijk nieuwe burenintroducties te maken.

Het ontmoeten van uw buren kan vooral moeilijk zijn tijdens COVID-19 vanwege sociale afstand en sluiting van routinematige activiteiten en evenementen. Hoewel sommige van deze tips het meest effectief zijn in persoon, zijn er dingen die u in de tussentijd kunt doen. Neem deze tijd om je te concentreren op het online aspect van contact maken met je buren door lid te worden van lokale sociale mediapagina’s en deel te nemen aan virtuele community-evenementen. Terwijl je zelfzorg beoefent, neem dan de tijd om naar buiten te gaan en maak jezelf vertrouwd met de lay-out van je stad. Je kunt veilig zwaaien en glimlachen naar je buren van een afstand en uitkijken ernaar uit om ze beter te leren kennen wanneer de beperkingen worden opgeheven.

Hoe nieuwe buren te ontmoeten: 10 tips om te volgen, dus het is niet ongemakkelijk.

Tip #1: Ga naar buiten

Een informele wandeling rond je blok is een fantastische manier om je buren te ontmoeten. Gooi de koptelefoon weg en houd je cel in je zak om volledig in je op te nemen wat er in je buurt gebeurt. Als je een hond hebt, pak dan een riem en neem Fido mee. Volgens Psychology Today hadden “eigenaren van gezelschapsdieren aanzienlijk meer kans om mensen in hun buurt te leren kennen die ze eerder niet kenden, vergeleken met niet-eigenaren van gezelschapsdieren.”

Tip #2: Laat de kinderen voorop lopen

Kinderen zijn een geweldige “buffer” als je nieuw bent in de buurt. Laad de kinderwagen in, haal de scooters tevoorschijn of loop gewoon samen als gezin. Wanneer je nieuwe buren tegenkomt met hun spelende kinderen, stel jezelf en je kinderen dan voor. Hoewel je misschien een tijdje “Timmy’s moeder” of “Emma’s vader” bent, zul je uiteindelijk je buren beter leren kennen door playdates of schoolevenementen. Bekijk uw lokale bibliotheek voor leeftijdsspecifieke kinderactiviteiten. Terwijl je kleintjes meesterwerken van klei of spaghettikunst maken, kun je chatten met de moeders en vaders.

Lees ook:   Vestig je in je nieuwe community

Sommige playdates moeten mogelijk wachten tot de aanbevelingen voor social distancing van het coronavirus worden opgeheven. Overweeg een virtuele playdate of een picknick in de buitenlucht (natuurlijk met zes meter afstand).

Tip #3 Organiseer een informele bijeenkomst

Nadat je je borden en glaswerk hebt uitgepakt en gelokaliseerd, organiseer je een informele bijeenkomst met drankjes en hapjes. Houd het klein door een paar buren uit te nodigen die het dichtst bij je huis zijn of, als je ruimte het toelaat, ga groter met een barbecue in de achtertuin of een overdekte meet and greet. Maak een uitnodiging om jezelf voor te stellen als nieuw in de buurt, samen met de feestdetails. Lever de uitnodigingen in de brievenbussen van je buren in of bezorg de uitnodigingen met de hand bij hun voordeur.

Overweeg om je bijeenkomst uit te stellen tot nadat de coronabeperkingen zijn opgeheven. Als je niet tot die tijd kunt wachten, houd bijeenkomsten dan klein en organiseer ze buiten.

Tip #4 Stel vragen

Een van de mooie dingen van goede wijken is dat het bij de bewoners meestal allemaal om gaat om elkaar te helpen. Wees niet bang om vragen te stellen – dit kan een gesprek op gang brengen of een gedeelde interesse blootleggen. Ben je op zoek naar het beste hondenpark bij jou in de buurt? Vraag het een buurman terwijl hij zijn pup langs je huis laat lopen. Eenvoudige vragen zoals:”Waar kan ik de beste pizza vinden?” en “Welke dag is recycling pick-up?” zullen het gesprek op gang brengen.

Tip #5 Glimlach en zeg hallo

Je bent misschien niet de enige die nerveus is over nieuwe burenintroducties. Je medebewoners zijn misschien verlegen of onervaren in het maken van nieuwe vrienden, dus onthoud dat een glimlach een lange weg gaat. Als je je buren op pad ziet, deel dan een oprechte glimlach en zeg hallo. Dit toont je vriendelijkheid en interesse om anderen te leren kennen. Als je elkaar toevallig passeert tijdens het rijden in de buurt, geef dan een vriendelijke zwaai.

Lees ook:   verhuizers inhuren

Tip #6 Bekijk de communitypagina van je buurt

Ben je verhuisd in de winter als iedereen binnen is, of is het moeilijk geweest om buren te ontmoeten tijdens het lopen? Wanhoop niet; er zijn andere niet-traditionele manieren om nieuwe buren te leren kennen. In de huidige technisch onderlegde samenleving hebben veel buurten en ontwikkelingen speciale sociale mediasites zoals Facebook-communitypagina’s of Nextdoor. Dit is een geweldige manier om jezelf, je gezin en zelfs je huisdieren voor te stellen.

Tip #7 Doe vrijwilligerswerk in je gemeenschap

Vrijwilligerswerk is een uitstekende manier om deel uit te maken van je gemeenschap. Verhuizen naar een nieuwe wijk geeft je de kans om manieren te verkennen om iets terug te geven en nieuwe mensen ontmoeten. Neem contact op met uw plaatselijke dierenasiel, voedselkast, bibliotheek of seniorencentrum om te vinden uit waar je stad hulp nodig heeft. Als je je buren ontmoet, vraag dan of iemand vrijwilligerswerk doet en of je je bij hen kunt aansluiten.

Sommige vrijwilligersmogelijkheden kunnen worden uitgesteld tijdens het coronavirus. Neem contact op met de lokale organisatie over pandemieveilige manieren om iets terug te geven.

Tip #8 Meld je aan voor de buurtwacht

Samenkomen voor de veiligheid van je buurt en gemeenschap kan krachtig zijn. Een buurtwacht is een uitstekende optie. Als u niet zeker weet of uw nieuwe stad een gevestigde groep heeft, zoekt u op de website van de National Neighborhood Watch naar een kijkprogramma. Een andere optie is deelnemen aan de beveiligingscamera-app van uw buurt, zoals de Ring Neighbors-app, waarmee u verbinding kunt maken met uw buren voor realtime veiligheidswaarschuwingen.

Tip #9 Help een handje

Als je een buurman ziet die hulp nodig heeft, aarzel dan niet om je hulp aan te bieden. Kleine daden van vriendelijkheid, zoals het helpen van een buurman die moeite heeft om zware boodschappen te dragen, of het vervangen van een fietsband, sturen een enorme boodschap. Buren zullen je herinneren en de hulp die je hebt gegeven. Ze zijn ook meer geneigd om hulp te bieden wanneer je het nodig hebt.

Lees ook:   Stop nog niet met het inrichten van je huidige huis

Wees niet beledigd als je buurman hulp weigert. Hij of zij probeert misschien social distancing te oefenen!

Tip #10 Zeg gewoon ja

Na een lange dag werken is het verleidelijk om op de bank te ploffen en binnen te blijven voor de nacht. Maar als je vaak uitnodigingen afslaat, kunnen je buren de verkeerde boodschap krijgen en denken dat je niet geĆÆnteresseerd bent om deel uit te maken van de buurtclan. Van potluck diners en playdates tot pokeravonden en blokfeesten, probeer ja te zeggen tegen een paar uitnodigingen om de interactie gaande te houden.

Als je een uitnodiging afwijst vanwege de beperkingen van de coronaviruspandemie, wees dan gewoon eerlijk tegen je buren. Ze zullen het begrijpen! Wanneer de beperkingen worden opgeheven, zorg er dan voor dat je ze uitnodigt – dit zal hen laten weten dat je niet asociaal bent!

Waar het op neer komt

De nieuwe persoon in je buurt zijn kan intimiderend zijn, maar je hoeft je geen buitenstaander te voelen. Uitgerust met deze essentiƫle tips, kan het leren kennen van nieuwe buren een plezierige en stressvrije ervaring zijn.

Veelgestelde vragen

Hoe maak ik vrienden met nieuwe buren?

Houd het in het begin casual. Vermijd het te veel delen van persoonlijke gegevens of het stellen van invasieve vragen. Beginnen met een eenvoudige hallo kan leiden tot langere gesprekken en ontluikende vriendschappen.

Wat kan ik bakken voor nieuwe buren?

Stoofschotels, koekjes en taarten zijn het go-to-voedsel om te bakken voor nieuwe buren. Als je geen fan bent van de keuken, zijn een fles wijn of een kleine plant ook geweldige opties.

Hoe gedraag ik me niet ongemakkelijk tegenover nieuwe buren?

Wees gewoon jezelf! Hoewel het intimiderend kan zijn om nieuwe buren te ontmoeten, als je trouw blijft aan je persoonlijkheid, zul je je meer op je gemak voelen bij de interactie met anderen.