Leeg gevoel: hoe je al die ruimte in je grotere graven kunt vullen

krukken in de kamer

Je bent verder gegaan. Je hebt het wonen in een appartement tot het verleden laten behoren. Of je hebt een manier gevonden om dat kleine, startershuis in te ruilen voor een groter model.

Eindelijk ruimte om te stretchen! Maar ook meer ruimte om in te vullen.

Al die fantastische Pinterest-vondsten en die woonkamer van je dromen kosten tijd en geld om in elkaar te zetten. Volg deze tips om je gezond verstand en budget in lijn te houden bij het opmeten:

Koop niet totdat je hebt gekocht

Zorg ervoor dat de inkt op je sluitpapieren is opgedroogd voordat je je plastic eruit haalt bij een favoriete thuiswinkel. Het is moeilijk, vooral als je lang hebt gewacht op een plek om je eigen plek te noemen. Maar je wilt niet achterblijven met de tas (of een zeer, zeer grote meubelaankoop) als een deal ontrafelt.

Eerst live, later kopen

Uw nieuwe woning is een langetermijninvestering. Het is niet nodig om je ergens in te haasten. Geef jezelf de tijd om te wennen aan de nieuwe ruimte, nieuwe leefgewoonten te creëren en een gevoel te krijgen voor de soorten apparaten, meubels en kleuren die zullen werken met je nieuw uitgebreide levensstijl. Een beetje geduld is beter dan een groot meubelstuk waar je spijt van krijgt.

Budget, Budget, Budget

Weersta de drang om uit te geven alleen maar omdat je nu de ruimte hebt om dat te doen. Het is niet nodig om meer schulden aan te gaan omwille van een bank, vooral als je net zoveel schulden hebt gemaakt met een nieuwe hypotheek. Een doordachte aanpak die past bij behoeften, wensen en financiën zorgt ervoor dat je een ruimte hebt waar je echt van houdt tegen een prijs waarmee je kunt leven.

Lees ook:   4 Tips voor het wegwerken van rommel voordat u verhuist

Investeer in basic tools

Als u een huurder was geweest, onthoud dan dat u niet langer een verhuurder of vastgoedbeheerder hebt om te bellen als het misgaat. Als u een huis hebt verkocht om naar een ander huis te verhuizen, kunnen er verschillen zijn in sanitair, elektrische armaturen of landschapsarchitectuur die verschillende hulpmiddelen vereisen om aan te passen. De mauve keuken kan je batty maken, maar een gutsend, middernachtelijk lek dat je niet kunt uitschakelen, kan uiteindelijk kostbare schade veroorzaken.

Raak eerst de meest gebruikte kamers

Hoe glorieus die eetkamerset van je dromen ook is, een tafel en stoelen die af en toe worden gebruikt, zijn niet zo belangrijk als een plek in de keuken om te zitten voor ontbijt en diner. En overweeg om slaapkamergordijnen op te hangen om schokken van de vroege ochtendzon af te weren voordat je begint met het schilderen van de toekomstige kelder rec room.

Houd dingen in beweging

Je hebt je misschien een bank bij dat raam en de tv in de hoek voorgesteld, maar het omdraaien ervan zou een betere doorstroming naar de kamer kunnen bieden. Je zult niet altijd weten wat werkt totdat je nieuwe arrangementen probeert, en aangezien je nu genoeg tijd en ruimte hebt, waarom zou je dan niet experimenteren?

Behoud die gewoonten met kleine ruimtes

Je hebt zo lang geleefd zonder opslag onder de trap, moet je je echt haasten om het te vullen? Of die pijnlijk georganiseerde keukenkastjes – een noodzaak in je voormalige kombuisruimte – wat als je die systemen zou behouden en de nieuwe ruimte zou gebruiken om te genieten van die brander waar je eindelijk ruimte voor hebt? Het georganiseerde leven van een kleine ruimte in een grote woning geeft je ruimte om mee te spelen naarmate de tijd vordert.

Lees ook:   Vier alternatieve toepassingen voor het verplaatsen van containers

Wees niet bang voor de beelden

Hoewel het creëren van een samenhangende look en het investeren in de juiste meubels als een ontmoedigende uitdaging kan aanvoelen als je maar twee slaapkamers hebt, kan het toevoegen van nog twee slaapkamers en een speelkamer de taak gemakkelijk overweldigend laten lijken. Haal dus diep adem. Dit moet leuk zijn. Maak een begroting. Val elke kamer één voor één aan. Geef jezelf voldoende tijd. Al snel zul je je verbazen over hoezeer je grotere huis voelt als een thuis.

Gerelateerde artikelen:

  • Controlelijst adreswijziging: wie moet u op de hoogte stellen wanneer u verhuist
  • De ultieme checklist voor nieuwe huizen
  • 10 belangrijke dingen om te doen bij het verhuizen naar een nieuw huis
  • Hoeveel kost een nieuwe stacaravan?
  • Waarom u tapijten moet reinigen nadat u naar een nieuw huis bent verhuisd
  • Gids voor tapijtreiniging in uw nieuwe huis
  • Hoe zich te ontdoen van wasberen in en rond uw huis
  • De korte handleiding voor het kiezen van kamerplanten
  • Hoe lang duurt het om een nieuwbouwhuis te bouwen?
  • Een kabel-tv of streamingprovider kiezen