Ontroerende horrorverhalen

dozen met het label

Een verhuizing naar een nieuw huis betekent dat je je beste verdediging kent tegen de boosaardigheid van de verhuisdag. Overweeg de volgende vernederende situaties en luister naar de lessen die in elk geval zijn geleerd. Drieënveertig miljoen mensen verhuizen elk jaar in de VS; wil je niet een van de gelukkigen zijn?

Vernederende zet nummer één: het was een donkere en stormachtige nacht

Terwijl hij van Tallahassee, Florida, naar New York City verhuisde, was Steve MacQueen van plan om te stoppen voor de nacht bij zijn zus in Gold Hill, North Carolina, waarvan ze hem verzekerde dat het “net buiten Charlotte” was. Het blijkt dat Gold Hill op 45 minuten van Charlotte ligt, langs een kronkelende, onverlichte, tweebaans snelweg. De nacht dat MacQueen het probeerde te vinden, viel een helse regen aan.

“Ik reed met de vrachtwagen in een verblindende storm”, herinnert hij zich. “Op een gegeven moment reed ik door een kruispunt. Tien kilometer later besefte ik dat ik op dat kruispunt moest afslaan, dus ging ik een U-bocht maken naar wat ik dacht dat een oprit was.” Helaas was hij een met modder verstikte bouwplaats opgereden, een volle voet lager dan de weg.

“Ik bleef domweg het gas pompen, waardoor we dieper in de modder kwamen”, herinnert MacQueen zich. “De man met wie ik op reis was en ik pakten een paar dozen uit en maakten ze plat om te gebruiken als rupsbanden voor de achterwielen. Ongeveer twee uur later trok de vrachtwagen eindelijk uit. We kwamen een uur later, rond 3 uur ’s nachts, bij het huis van mijn zus aan, totaal vertroebeld en modderig.”

Lees ook:   Tips om huisdieren te helpen wennen aan een nieuw huis

Geleerde les: Plan je reis met een wegenatlas.

Vernederende zet nummer twee: wanneer goede dozen slecht worden

Amanda Lucier, een student aan het Westfield State College in Westfield, Massachusetts, herinnert zich een klasgenoot die een semester zonder deuntjes moest gaan (de horror!) vanwege een verkeerde etikettering. “Ze brak haar stereo omdat ze de doos niet als ‘Fragiel’ bestempelde,” zegt Lucier. “Het werd uiteindelijk verpletterend toen een van haar vrienden het liet vallen omdat de doos zo zwaar was. Ze wist niet dat het iets breekbaars was.”

Geleerde les: label je dozen aan de buitenkant met woorden als ‘Breekbaar, Woonkamer’ of ‘Breekbaar, Keuken’. Wees op je hoede om niet te specifiek te zijn; als u zich in een openbare ruimte zoals een slaapzaal begeeft, zullen dozen met de aanduiding ‘cd’s’, ‘stereo’ en ’tv’ dieven verleiden.

Vernederende zet nummer drie: De ijsman komt

Als u van plan bent om zelf te verhuizen, kent u de weersvoorspelling voor uw hele route en luistert u naar vreselijke voorspellingen. Voorbeeld: toen David Dorne en zijn vrouw Kristi Cameron op nieuwjaarsdag 1999 uit Blacksburg, Virginia, verhuisden, gingen ze door met hun plannen ondanks een winterstormwacht. Het besturen van een gehuurde vrachtwagen met hun auto op sleeptouw door een ijsstorm op Blue Mountain bleek een huiveringwekkende ervaring, herinnert Dorne zich. “Toen we aan het afdalen waren, begon de auto achter ons te vissen. Bovendien konden we de weg nauwelijks zien. Gelukkig gaf een passerende trucker het sein dat we hem moesten volgen.” Gelukkig haalden ze de berg af en vonden ze een motel voor de nacht.

Lees ook:   Doe het zelf verhuisopties

“De ontroerende les die we hebben geleerd”, zegt Cameron, “is om de voorzorgsmaatregelen voor het weer zeer serieus te nemen.”

Verstervende zet nummer vier: een wolf in schaapskleren

Carrie Cantwell uit Atlanta leerde dat een slechte planning in combinatie met een opdringerige huiseigenaar een dodelijke combinatie is. Het speelde zich zo af: Cantwell sloot haar nieuwe flatgebouw op dezelfde dag dat haar voormalige huis werd gesloten. Door ze zo dicht bij elkaar te plannen, veranderde wat een feestdag had moeten zijn, een dag van afrekening.

“Op het moment dat we het huis sloten, zei de koper dat ze haar spullen ging verhuizen”, zegt Cantwell. “Maar al mijn meubels stonden er nog. Ik had die middag verhuizers op komst, dus ik vroeg of ze kon wachten tot ik mijn spullen eruit had. Ze zei OK.”

Slechts een half uur na het sluiten van haar nieuwe appartement, kreeg Cantwell een telefoontje. “Ik hoorde het inbraakalarm op de achtergrond afgaan – de nieuwe eigenaar vroeg me wat mijn wachtwoord was, zodat ze het kon uitschakelen. Ik gaf het aan haar, maar kon me vervolgens niet concentreren op het papierwerk van het appartement dat ik kocht, omdat ik wist dat ik naar huis moest racen. Ze vertelde me dat zij en haar drie broers, haar man en vader over een paar uur terug zouden zijn om haar spullen te verplaatsen, of mijn verhuizers nu waren gekomen of niet.”

Klinkt afschuwelijk. Maar uiteindelijk is alles gelukt; beide vrouwen kwamen in hun nieuwe huis en niemand raakte gewond.

Lees ook:   Een studenten verhuisservice inschakelen?

Geleerde les: Plan je afsluiting om te coördineren met, niet te overlappen, je verhuizing.

Gerelateerde artikelen:

  • Welk type hek is geschikt voor uw huis?
  • Hoeveel kost de gemiddelde waterrekening?
  • Verhuizen met uw gezin
  • Arbitrage gebruiken
  • De beste keukentegels voor muren, vloeren en backsplashes
  • De 10 grootste staten naar bevolking
  • Beste afsluitende geschenken heen en weerm Makelaars
  • Verhuizen naar Californië: de 20 beste steden van de Golden State
  • Hoe te beginnen met uitpakken en uw huis organiseren na een verhuizing
  • Hoe een pooltafel in 7 stappen te verplaatsen