Verpakking voor uw verhuizing

vrienden uitpakken in de keuken

De meeste verhuizers, vooral de doe-het-zelf soort, zijn zo blij om eindelijk in hun nieuwe huis aan te komen dat ze het niet eens erg vinden dat de borden zijn gechipt, er een kras op de salontafel ligt of hun favoriete lampenkap is gekneusd en gehavend. Maar er is geen reden waarom uw inboedel het slachtoffer zou moeten worden van de verhuizing. Met een beetje zorg en planning, en deze verhuistips, komen jij en je spullen allebei in nieuwstaat aan.

Een beetje gezond verstand helpt bij het inpakken om te verhuizen. Denk aan een stapel gerechten in een doos op het bed van een stuiterende vrachtwagen. Het maakt niet uit hoe goed de zijkanten zijn opgevuld, een stevige op-en-neer schok kan de hele stapel kraken. Aan de andere kant hebben gerechten verpakt op rand en omgeven door noppenfolie een betere kans om de reis ongedeerd te overleven.

Dozen & Verhuiskits

Op de lange termijn loont het om de juiste verpakkingsmaterialen aan te schaffen. Stevige dozen, verpakkingstape, noppenfolie en pinda’s kunnen worden gekocht bij verhuisbedrijven en vrachtwagenverhuurbedrijven. Vul aan met overvloedige hoeveelheden verfrommeld papier, dekens en kussens; zelfs kleding kan dienen als buffer tussen breekbare voorwerpen. Pak dan in met een plan.

Koop dozen en verpakkingsbenodigdheden rechtstreeks bij de fabrikant

Verhuisinpakkingstips

  • Pak één kamer tegelijk in en label elke doos met een beschrijving van de inhoud en de bestemming (bijv. Keuken, badkamer). Wees zo specifiek als je kunt; het zal het uitpakken veel gemakkelijker maken.
  • Houd het gewicht van uw dozen redelijk. Plaats indien mogelijk zware voorwerpen in kleine dozen om ze gemakkelijker mee te nemen.
  • Breng tape niet rechtstreeks aan op gepolijste of geverfde houtafwerkingen. Het verwijderen van de tape kan het oppervlak verpesten.
  • Dubbeldos breekbare items en voeg veel demping toe.
Lees ook:   Een gids voor het bewegen met kinderen met autisme

Wat je nodig hebt voor de eerste nacht/dag

Wanneer alles is ingepakt en klaar om te laden, zorg er dan voor dat de items die u het minst nodig hebt, eerst worden geladen. Nogmaals, gezond verstand is essentieel bij het laden van de vrachtwagen. Leg de doos met je beste porselein bovenop de doos met encyclopedieën en niet andersom.

Bereid je voor op de eerste nacht in je nieuwe huis door essentiële items in een aparte tas te verpakken en mee te nemen. Misschien wilt u zelfs een eenvoudige maaltijd bereiden die u op uw eerste nacht kunt verwarmen en serveren.

  • Voor elke persoon in het huishouden: een verandering van kleding, een handdoek, geneesmiddelen op recept, een tandenborstel en andere persoonlijke items.
  • Voor iedereen: plastic keukengerei, papieren borden, papieren handdoeken, plastic bekers, toiletpapier, toiletartikelen, vuilniszakken, een zaklamp, EHBO-kit inclusief pijnstillers, potlood en papier, snacks, dranken en hersluitbare plastic zakken.
  • Kleine gereedschapskist voor het opnieuw monteren van items die niet in hun geheel konden worden verplaatst.
  • Een schone set lakens voor elk bed.

Inpakken om te verplaatsen met een goede techniek en de juiste materialen kan een gemakkelijkere verhuizing en minder gechipte gerechten betekenen.

Profiteer van het exclusieve aanbod van Moving.com voor verhuisdozen en benodigdheden!