Bewegende fouten die u niet wilt maken

Verhuizen gemakkelijker maken

Toen Jennifer Weeks en haar man uit Washington D.C. verhuisden, hadden de verhuizers haast toen de vrachtwagen aankwam in Watertown, Massachusetts. Met nog twee stops te maken die middag, zeiden de mannen dat Jennifer zich geen zorgen hoefde te maken over het afvinken van elk item door de genummerde sticker op het inventarisblad. “Ze zullen ervoor zorgen als er iets ontbreekt”, vertelde hij haar.

“We lieten ze ons onder druk zetten om snel te tekenen (dat de verhuizing voltooid was),” herinnert Weeks zich. “En ja hoor, een grote doos met daarin mijn hele cd-collectie ontbrak. Het verhuisbedrijf weigerde ervoor te betalen omdat we het niet op het afleverformulier hadden genoteerd. Op basis van deze ervaring zal ik altijd elk item bij aflevering afvinken als en wanneer ik weer verhuis, ongeacht hoe lang het duurt en hoe ongeduldig de bemanning is.”

Waarschijnlijk leren mensen als Weeks elke dag, ergens in het land, op de harde manier over verhuisfouten. Zelfs doe-het-zelvers kunnen ook grappen maken. Toen een paar bijvoorbeeld van Phoenix naar Lake Tahoe verhuisde, schatten ze de grootte van de vrachtwagen die ze moesten huren verkeerd in. Ze moesten uiteindelijk wat spullen achterlaten. En hoewel ze een plek hadden om het op te slaan, is een andere reis heen en weer – en een andere vrachtwagenverhuur – niet iemands idee van plezier.

Het is niet alleen de handeling van het bewegen die rijp is voor fouten. De keuze die je maakt in waar je naartoe verhuist, kan ook problemen opleveren.

Toen mijn man en ik verhuisden van West Palm Beach, Florida, naar een klein stadje in het westen van Colorado, zagen we mooie, grote openbare parken en een enorm openbaar zwemcomplex en gingen we ervan uit dat het een goede plek zou zijn voor een jong gezin. Maar de stad was vooral gevuld met gepensioneerden en mensen die hun hele leven in de stad hadden gewoond – en de meeste van die jonge gezinnen leken niet geïnteresseerd in het maken van vrienden met nieuwkomers.

Lees ook:   Hoe maak je een bewegende inventarislijst

In diezelfde stad vonden we ook een prachtig huis uit de jaren 1920 waar we van hielden, en herinnerden we ons hoeveel iedereen in onze oude wijk in Florida historische huizen begeerde en ervan genoot om ze op te knappen. Maar toen het tijd werd voor ons om Colorado te verlaten, leerden we op de harde manier dat mensen die in en rond die stad verhuisden de voorkeur gaven aan de onderverdelingen met spanking nieuwe huizen – er was gewoon geen actieve markt voor oude huizen. Het kostte ons negen maanden om ons huis met vijf slaapkamers te verkopen.

Hoe kun je voorkomen dat je fouten maakt als je je klaarmaakt voor een verhuizing?

Referenties opvragen

“De volgende keer krijg ik meerdere referenties als ik verhuizers boek – dit was een middelgroot regionaal bedrijf dat we niet grondig hebben bekeken,” herinnert Weeks zich. Net zoals u referenties zou krijgen met het bedrijf dat uw bezittingen verplaatst, moet u even voorzichtig zijn bij het kiezen van een nieuwe stad. Lees de lokale kranten van het gebied, praat met moeders buiten de school waar je kinderen naartoe zouden gaan, klop op de deuren van je potentiële nieuwe buren. Vraag wat mensen wel en niet leuk vinden aan de stad. Een Kamer van Koophandel is een goede plek om gedetailleerde informatie over een stad te krijgen, maar onthoud: hun taak is om bedrijven te verleiden om naar een stad te verhuizen, zodat ze een mooi beeld zullen schetsen. Gebruik alle informatie die je daar krijgt als lanceerplatform voor eigen vragen.

Lees ook:   De beste dierentransportdiensten van 2023

Doe je huiswerk

Bestudeer het contract van een verhuisbedrijf in detail. Is de prijs echt gegarandeerd, of is er een kans dat deze bij levering stijgt? Welke verzekering bieden ze precies aan en zal het echt uw verliezen dekken als er iets gebeurt? Garanderen ze een aankomstdag, of zit je eventueel een paar dagen in je nieuwe huis zonder spullen? Net zoals u het Better Business Bureau zou controleren om te zien of een verhuisbedrijf er klachten tegen heeft, wilt u contact opnemen met het politiebureau waar u naartoe gaat om erachter te komen hoe criminaliteit is in de buurt die u overweegt. U wilt niet alleen voorkomen dat u zelf het slachtoffer wordt van een misdrijf, maar een groeiend misdaadcijfer kan een negatief effect hebben op de waarde van het huis dat u koopt. Neem ook contact op met de plannings- en zoneringsafdeling van de stad of provincie om erachter te komen of ze van plan zijn om wijzigingen aan te brengen – of het nu gaat om het herverdelen van uw nieuwe huis naar commercieel, wat afbreuk kan doen aan de waarde van het huis, of dat ze overwegen om kleine buurtstraten te verbreden naar drukkere, vierbaans verkeerscorridors.

Vermijd haast

Je bent meer geneigd om te eindigen met een verhuisbedrijf dat je niet leuk vindt – om nog maar te zwijgen van een huis dat je niet leuk vindt – als je jezelf geen tijd geeft. Toen Darci Smith in 2004 van Grand Rapids, Mich., naar Chicago verhuisde, betekende een onverwacht snelle verkoop van haar huis dat ze slechts twee dagen had om een appartement te vinden. “Ik vond een leuke plek, maar hield er geen rekening mee dat het een buurt was die niet voldeed aan mijn redenen om naar een grote stad te verhuizen. Ik kon nergens lopen en het openbaar vervoer wasn’t handig dus ik gebruikte mijn auto elke dag”, zegt ze. Een jaar later kocht ze een appartement – ervoor zorgend dat het midden in een bloeiend gebied was.

Lees ook:   Kamer per kamer gids: tips voor het efficiënt inpakken van uw keuken

Tijd het goed

De zomer is meestal de drukste en duurste tijd om een verhuisbedrijf in te huren. (Niemand wil banken rondsjouwen of dollies door besneeuwde opritten duwen.) Als je echter kinderen hebt, is de zomer vaak de beste manier om te voorkomen dat je de school verstoort. Hoe jonger uw kinderen, hoe gemakkelijker het voor hen is om halverwege het jaar te verhuizen; jongere kinderen zijn niet zo diepgeworteld met kliekjes van vrienden, sport en naschoolse activiteiten en ze hebben de neiging om nieuwe vrienden gemakkelijker te maken. Wanneer je halverwege het jaar verhuist, zullen ze meteen nieuwe kinderen op school ontmoeten in plaats van alleen door een zomer te moeten bladeren.

Gerelateerde artikelen:

  • Veelvoorkomende bewegende fouten
  • Vind de beste korteafstandsverhuizers van 2022
  • Waar u gratis dozen kunt krijgen – 25 plaatsen om gratis verhuisdozen bij u in de buurt te vinden
  • Verhuizen naar het buitenland en naar het buitenland: hoe u uw bezittingen naar een nieuw land kunt verplaatsen
  • Top 300 grootste steden in de Verenigde Staten naar bevolking 2022
  • Hoe een verhuisbedrijf te kiezen in 7 eenvoudige stappen
  • Hoe in te pakken voor een verhuizing
  • 5 belangrijke vragen om te stellen voordat u een verhuisbedrijf inhuurt
  • Verhuisverzekering – Het loont om beschermd te zijn
  • 15 redenen om te overwegen om naar Alaska te verhuizen