20 creatieve manieren om natuurlijke texturen in een huis te gebruiken

Als je van het buitenleven houdt, is het begrijpelijk om de natuur in je leefruimte te willen opnemen. Als het gaat om het brengen van natuurlijke texturen in huis, kun je zo drastisch of zo eenvoudig gaan als je wilt. Als je op zoek bent naar gedurfde statements en ontwerpelementen die je het gevoel geven dat je praktisch buiten bent, bekijk dan deze creatieve ideeën om jezelf in de natuur te omringen. Van wilde natuurlijke textuuraccentmuren tot volledige binnentuinen, deze ideeën zullen je doen nadenken over de scheiding tussen binnen en buiten.

Wilde natuursteen

Een van de beste manieren om natuurlijke texturen in een huis te gebruiken, is door natuurstenen accentmuren of andere stenen kenmerken te kiezen. Er gaat niets boven natuursteen om visuele interesse aan een kamer toe te voegen. En misschien heb je uiteindelijk het gevoel dat je thuis in je favoriete kloof wandelt.

Natuursteen is er ook in een breed scala aan patronen en kleuren, dus het kan bij bijna elke stijl passen. Als je moedig genoeg gaat met het patroon, wordt die steen zijn eigen brandpunt waarrond je de rest van de kamer kunt ontwerpen.

onurdongel / Getty Images

Groene muren voor natuurlijke texturen in een huis

Een van de meest opvallende trends die de afgelopen jaren uit het woningontwerp is voortgekomen, zijn groene muren, ook wel levende muren genoemd. Deze plaatsen het levende plantenleven recht op een muur. En niets krijgt een natuurlijke textuur in een huis zoals levende planten.

Sommige stijlen gaan dikker, met volledige mostexturen die de muur bedekken. Anderen kiezen voor een meer minimale verticale tuin. Een ander eenvoudig idee is het vullen van nissen met plantenleven. Groene muren zijn ook een geweldige manier om buitenruimtes af te scheiden. Of je nu een statement wall of een subtiel natuurlijk accent wilt, de onderstaande stijlen hebben alle basissen bedekt.

Lees ook:   Hoe een studio-appartement lay-out te ontwerpen die werkt

Binnentuinen

Een andere manier om natuurlijke texturen in huis te halen, is door het gebruik van binnentuinen. Net als groene muren maken deze gebruik van natuurlijke elementen om textuur aan een ruimte toe te voegen. Dit zijn echter meer traditionele horizontale tuinruimtes.

Wat resulteert is een traditioneel ogende ruimte die toevallig een prachtige tuin heeft in een deel van de vloer. Andere ruimtes nemen een hele kamer in beslag en maken een binnentuinoase. Het is een geweldige manier om wat natuur in je leven te krijgen als je in een stedelijk gebied woont of niet veel buitenruimte hebt.

rilueda / Getty Afbeeldingen

Creatief aan de slag met natuurlijk hout

Dan is er de stand-by voor het krijgen van een meer natuurlijke sfeer in een ruimte: natuurlijke houttexturen. Er zijn net zoveel manieren om met dit idee te werken als er houtsoorten en afwerkingen zijn.

Je kunt natuurlijk hout aan de muur gebruiken, zeker. Maar andere ideeën omvatten het gebruik ervan in echte gootsteenarmaturen, aanrechtruimtes en spiegelframes. Je kunt zoveel natuurlijk hout gebruiken als je wilt voor een echt rustieke ruimte of het een beetje minimaler houden voor een bijgewerkte look. Neem hieronder een kijkje om enkele van de creatieve manieren te zien waarop ontwerpers hout hebben gebruikt om natuurlijke texturen in huis te krijgen.

asbe / Getty Afbeeldingen

Er zijn talloze manieren om natuurlijke texturen in een huis te gebruiken, of u nu de voorkeur geeft aan het uiterlijk van hout, steen of planten. Ben je geïnspireerd door een van de bovenstaande ideeën? We horen het hieronder graag.

Lees ook:   10 verbazingwekkende moderne keukenkaststijlen