Dit zijn 5 eenvoudige onderhoudstaken voor het huis die u geld besparen

Tegenwoordig wil iedereen geld besparen waar ze maar kunnen. Als u echter rondkijkt in uw huis, is het waarschijnlijk dat er onderhoudstaken voor het huis zijn die u hebt uitgesteld en die u in de tussentijd uw zuurverdiende geld kosten. Dit bericht gaat over hoe je die problemen voor eens en voor altijd kunt aanpakken. Lees hieronder verder om vijf eenvoudige, geldbesparende onderhoudstaken voor het huis te zien. Als je voor elk van hen zorgt, zal het een lange weg gaan om geld terug in je zak te stoppen.

onderhoudstaken aan huis

Voeg weatherstripping toe aan geïsoleerde deuren en ramen. Beeld: ImageFlow/Shutterstock

Weatherstripping toevoegen

Vooral in de wintermaanden is het gemakkelijk om te zien of uw deuren en ramen tocht van koude lucht van buitenaf binnenlaten. Hoewel een beetje lucht misschien geen groot probleem lijkt, maakt het extra werk voor uw verwarmingssysteem. Gelukkig biedt weatherstripping een relatief eenvoudige oplossing voor dit probleem. In slechts een paar minuten zou u uw huis goed moeten kunnen afsluiten.

De eerste stap in dit proces is het kiezen van de juiste weatherstripping. Geloof het of niet, er zijn meerdere soorten om uit te kiezen en elk heeft zijn ideale doel. Vilt is bijvoorbeeld het gemakkelijkste type om te installeren, maar heeft de gewoonte om lucht door te laten. Versterkt vinyl daarentegen is beter in het stoppen van de luchtstroom, maar is zeer zichtbaar.  Bekijk deze gids om het materiaal te vinden dat het beste bij uw behoeften past.

Gelukkig is de installatie van dit product vrij eenvoudig. De meeste materialen worden geleverd met zelfklevende versies die te vinden zijn in uw lokale bouwmarkt. De sleutel hier is ervoor te zorgen dat u zowel uw deuren en ramen, als het weatherstripping-product, minstens twee keer meet voordat u het snijdt om een nauwkeurige lengte te garanderen.

Hvac

Vervang regelmatig uw HVAC-filters. Beeld: Jovana Veljkovic/Shutterstock

HVAC-filters vervangen

De kans is groot dat, zelfs als u uw HVAC-filter af en toe vervangt, u er nog steeds niet vaak genoeg naar neigt. Conventionele wijsheid stelt dat deze filters elke 90 dagen moeten worden vervangen om te voorkomen dat uw systeem harder moet werken dan zou moeten. Houd er echter rekening mee dat het tijdsbestek verschuift naar elke 60 dagen als u thuis een kat of hond heeft.

Lees ook:   Creatieve huiskamer centerpiece ideeën

Gelukkig is het vervangen van een van deze filters supereenvoudig. Begin met het uitschakelen van uw HVAC-unit. Zoek vervolgens het filter en verwijder de toegangspanelen. Haal gewoon het oude filter eruit en vervang het door het nieuwe filter, let goed op eventuele pijlen om ervoor te zorgen dat het filter rechts omhoog gaat. Plaats vervolgens het toegangspaneel terug op zijn plaats en u bent vrij om het apparaat weer in te schakelen.

warmwaterboiler

Het nu doorspoelen van uw boiler kan later een grote catastrofe voorkomen. Beeld: ArchiVIZ/Shutterstock

Spoel uw warmwaterboiler door

Het spoelen van uw warmwaterboiler is een cruciale taak die deel moet uitmaken van uw normale onderhoudsroutine voor uw huis. Dit minstens één keer per jaar helpt om de grootste toevoer van warm water naar uw huis te garanderen en voorkomt ook dat sediment de componenten van de boiler corrodeert. Helaas voor velen leidt die corrosie tot breuk die duizenden euros kan kosten om te repareren.

Begin het proces door de thermostaat van uw warmwaterboiler uit te schakelen. Volg dat op door het gas erop uit te zetten, evenals de warmwatervoorziening. (Als uw warmwaterboiler elektrisch is, wilt u deze op dit moment ook loskoppelen.) Draai vervolgens de kraan in een gootsteen of badkuip open en laat deze door dit hele proces lopen. Dit helpt voorkomen dat er een vacuüm in de lijnen ontstaat terwijl u de warmwatertank leegmaakt.

Als je klaar bent, sluit je een tuinslang aan op de afvoerkraan van je warmwaterboiler. Zet de spigot aan en laat eventueel water uitlopen in een emmer. Wanneer het water helder en vrij van sediment loopt, spoelt u de warmwaterboiler door de koudwaterkraan aan te zetten en het water te laten lopen totdat het vrij is van sediment. Schakel ten slotte de afvoerkraan uit, koppel de slang los en zet alles weer aan.

kraan

Het repareren van een lekkende kraan kan een grote impact hebben op uw waterrekening. Beeld: Ant Clausen/Shutterstock

Lekkende kranen repareren

Naast het feit dat het de hele tijd onaangenaam is om te horen, kost die kraan in je huis die voortdurend lekt je geld. Schattingen suggereren dat een lekkende kraan u uiteindelijk tussen $ 60 en $ 200 per jaar kan kosten, afhankelijk van de ernst van het lek.

Lees ook:   Prachtige babykamerideeën waar ontwerpbewuste volwassenen absoluut dol op zullen zijn

Om dit probleem op te lossen, begint u met het afsluiten van het water onder de gootsteen en het sluiten van de afvoer. Verwijder vervolgens de decoratieve dop op het handvat van uw kraan en de handgreepschroef. Trek het handvat eraf en gebruik een halvemaansleutel om de pakmoer los te schroeven. Nadat u de stuurpen hebt losgeschroefd, verwijdert u de stoelwasser die op zijn plaats wordt gehouden door een messing schroef en vervangt u deze. Steek ten slotte de steel uit de pakmoer en vervang de O-ring, die waarschijnlijk de oorzaak is van het lek. Nadat u klaar bent, zet u de kraan opnieuw in elkaar.

Dakgoten

Uw dakgoten moeten aan het begin van elk nieuw seizoen worden schoongemaakt. Beeld: Photographee.eu/Shutterstock

Reinig uw dakgoten

Verstopte dakgoten lijken in eerste instantie misschien geen groot probleem, maar als je alleen blijft, kunnen ophopingen zoals bladeren en takken ervoor zorgen dat water zich ophoopt en lekken ontstaan in de fascia van het huis. Na verloop van tijd kan dit leiden tot ernstige waterschade aan de structuur van uw huis, wat onmiskenbaar duur is.

Het schoonmaken van uw dakgoten is een hands-on taak. Begin met het verwijderen van zichtbare twijgen, bladeren en puin. Neem vervolgens een tuinslang en spoel het resterende vuil weg. Als het water niet uit je regenpijpen loopt, is er waarschijnlijk een verstopping. Op die poi moet je de klomp verwijderen met een loodgietersslang.