Hoe de juiste interieurontwerper te vinden

Interieur bureau met kleurstalen

Het creëren van de ruimte waarin je leeft is een groot probleem.

Of u nu uw bestaande huis wilt verbouwen of uw droomhuis wilt bouwen, projecten kunnen snel te groot worden om alleen te beheren. Misschien woon je momenteel niet in de buurt van je decoratieproject, of werk je te veel om volledige controle over ontwerp en uitvoering mogelijk te maken. Of misschien heb je gewoon de hulp van een professional nodig om je ruimte mooi samen te brengen.

Een geweldige interieurontwerper luistert naar uw wensen en behoeften om van uw huis een gepersonaliseerde ruimte te maken met een deskundig ontwerp en biedt extra hulp bij het beheren van het budget en de tijdlijn van het project.

In feite kunnen veel ontwerpers u helpen geld te besparen met hun brancheverbindingen, inside-informatie over de beste deals en kortingen van fabrikanten. Een getrainde ontwerper kan professionele lay-outs en ontwerpen maken die hun waarde hun kosten waard maken.

Maar voordat u zich haast om de voornaam die u vindt te raadplegen, gebruikt u deze checklist om ervoor te zorgen dat u een geloofwaardige en ervaren ontwerper kiest die een resultaat kan leveren waar u nog jaren van zult houden.

Hoe vind je een interieurontwerper?

Het beste startpunt is om vrienden, familie of collega’s om een aanbeveling te vragen. Mond-tot-mondreclame is nog steeds de meest waardevolle publiciteit die er is! Misschien wilt u ook beroepsverenigingen in uw land of stad onderzoeken voor een lijst met deelnemende ontwerpers, wat leidt tot ons eerste checklistpunt. Trends veranderen altijd en u wilt een ontwerper die op de hoogte blijft van de branche en nieuwe ideeën kan aanbevelen, zoals deze populaire stijlen:

Het beste startpunt is om vrienden, familie of collega’s om een aanbeveling te vragen. Mond-tot-mondreclame is nog steeds de meest waardevolle publiciteit die er is! Misschien wilt u ook beroepsverenigingen in uw land of stad onderzoeken voor een lijst met deelnemende ontwerpers, wat leidt tot ons eerste checklistpunt.

Lees ook:   Schoonheid met een beperkt budget: bovengrondse zwembadideeën

Referenties controleren

Het eerste item op uw checklist moet een beoordeling van de referenties van de ontwerper zijn. Maken ze deel uit van lokale of nationale ontwerporganisaties en permanente educatie? In sommige staten in Canada en de Verenigde Staten moet een interieurontwerper bijvoorbeeld beschikken over een licentie en een NCIDQ-certificaat om zichzelf een “interieurontwerper” te noemen, terwijl iedereen de term “binnenhuisarchitect” kan gebruiken zonder formele training of certificeringsproces.

Dit is belangrijk om te weten als u overweegt iemand in te huren die een “binnenhuisarchitect” is – hij of zij heeft misschien een goede smaak, maar geen opleiding of training in verlichting, lay-out, materialen en meer. Doe het onderzoek in uw staat of land om erachter te komen welke training een ontwerper al dan niet heeft.

Zoek ten slotte naar getuigenissen van de website van de ontwerper of een lijst met referenties rechtstreeks van de ontwerper. Wees niet bang om een referentie te bellen en specifiek te vragen hoe de ontwerper heeft geluisterd en de behoeften van die klant heeft geïnterpreteerd. Het is tenslotte jouw thuis; je moet houden van je ruimte en het proces dat nodig is om het te creëren!

Een professioneel opgeleide ontwerper kan creatief denken op basis van nieuwe trends en uw beschikbare ruimte om unieke ruimtes te creëren, zoals dit kleurrijke kantoor, dat profiteert van reeds bestaande bakstenen muren.

Bekijk het portfolio

De volgende op uw checklist moet een nauwkeurig onderzoek van het portfolio van de ontwerper zijn. De meeste mensen onthouden dit te doen bij het interviewen van een ontwerper. Maar het is meer dan alleen op zoek naar een “wow” -factor.

Zoek eerst naar een reeks verschillende stijlen. Het portfolio ziet er misschien prachtig uit, maar als alles een vergelijkbaar ontwerp heeft? Dan weet je dat je huis er uiteindelijk ook uitziet als een close copy van alle andere.

Lees ook:   De beste kelderverfkleuren

Een geweldige interieurontwerper kan zich aanpassen om dramatisch verschillende kleurenpaletten, stijlen (eigentijds, traditioneel, periode, enz.), Texturen en lay-outs te gebruiken om een huis aan te passen op basis van uw levensstijl. U wilt zeker een paar ontwerpen zien die een deel van uw smaak weerspiegelen binnen het portfolio! Dit eenvoudige ontwerp hieronder ziet er geweldig uit, maar vereiste geen enorm budget om te bereiken.

Zoek ook naar ontwerpen op verschillende prijspunten (u kunt vragen naar het projectbudget voor de afbeeldingen). Met een onbeperkt budget kan een interieurontwerper fantastische portfoliobeelden maken. Het is echter net zo belangrijk dat hij of zij aantrekkelijke ontwerpen voor elk budget kan afwerken.

Vraag om portfolioafbeeldingen die uw budget weerspiegelen, een paar duurdere projecten en een paar van een lagere prijs om een idee te krijgen van wat er mogelijk is. Als je een geloofwaardige, getrainde interieurontwerper hebt gevonden met een gevarieerd portfolio dat je opwindt, is het tijd voor de laatste stap!

Voer een gesprek

Tegenwoordig werken veel mensen met ontwerpers die zich niet in dezelfde stad bevinden als de eigenaar of het huis. Dit geldt vooral in het geval van een vakantiehuis; de eigenaar zou in New York kunnen zijn, werken met een ontwerper en een tweede huis in Florida. Het is gemakkelijk om te geloven dat als je het portfolio en de achtergrond van een ontwerper leuk vindt, dat alles is wat je nodig hebt om aan de slag te gaan – maar pas op!

U moet altijd, altijd zo dicht mogelijk bij “persoonlijk” contact opnemen met de ontwerper, via een telefoontje of Skype als u echt geen persoonlijke ontmoeting kunt regelen. Rechtstreeks met een ontwerper spreken in een vergadering is de enige manier om uw toekomstige werkrelatie te testen en enkele specifieke vragen te stellen.

Lees ook:   Hoe lang moet een matras meegaan?

Houd een paar gespreksonderwerpen in gedachten en breng enkele foto’s van kamers mee die je inspireren. Hier zijn enkele mogelijke vragen om u te helpen vertellen of u al dan niet in staat zult zijn om te werken met en te genieten van het gezamenlijke ontwerpproces met een bepaalde interieurontwerper.

  • Luistert hij/zij naar je en stelt hij/zij vragen over jouw unieke levensstijl?
  • Probeert hij /zij je te overtuigen alleen omdat “het er goed uitziet”, of omdat er een echte reden is met betrekking tot je plattegrond, budget, enz.?
  • Kan hij/zij uw doelen comfortabel bereiken binnen uw budget?
  • Kan hij / zij zich aanpassen aan uw stijl, schema en andere behoeften?
  • Is hij/zij vriendelijk en gemakkelijk te bereiken per telefoon of e-mail? Je zult veel tijd besteden aan praten, dus je moet goed opschieten met je ontwerper. Anders zul je niet genieten van dit proces, wat energiek en leuk zou moeten zijn!

Als je het gevoel hebt dat de interieurontwerper goed naar je ideeën luistert en in staat is om je stijl te interpreteren, heb je een winnaar gevonden. Uw huis moet uw persoonlijkheid weerspiegelen en unieke accenten hebben, zoals de luchtige en lichte woonkamer met strandthema beneden met de kenmerkende natuurlijke drijfhoutelementen.

Waar het op neer komt

Met deze drie checklist-items: een referentieprofiel, een nauwkeurige blik op hun portfolio en een face-to-face Q &A-sessie, kunt u zien of een interieurontwerper u zal helpen de perfecte ruimte te creëren en het proces aangenaam te maken.

Wanneer u met de juiste interieurontwerper werkt, is de ervaring van het decoreren van uw huis en het kijken naar alle verschillende stukken die samenkomen net zo opwindend als het eindresultaat. Gebruik deze tips en vragen om aan de slag te gaan om je huis een professionele make-over te geven!