Koopgids voor terrasvloeren

Grijze terrasvloer

Bignai / Shutterstock

Een goed ontworpen patio kan een tweede woonkamer voor uw huis worden, dus het is belangrijk om slimme ontwerpkeuzes te maken. Een van de grootste beslissingen die u moet nemen, is wat u moet gebruiken voor uw terrasvloer. Met zoveel terrasvloeropties kan het moeilijk zijn om te beslissen welke het beste is. Hier is een gedetailleerde gids voor uw opties.

Wat is terrasvloer?

Zoals de naam al aangeeft, is terrasvloer elke vloeroptie die op een terras wordt gebruikt. Het kiezen van de stijl en kleur voor uw vloer is een kans om uw persoonlijke expressie te laten zien. De beste vloer voor een terras is structureel gezond, bestand tegen weersomstandigheden en comfortabel om het hele jaar door op te lopen.

Hoe de beste terrasvloer te kopen

Ideeën voor terrasvloeren lopen uiteen van gezellig hout tot uitgebreide natuursteenmotieven. Om de beste vloer voor uw terras te kiezen, moet u rekening houden met de voor- en nadelen van elk type, evenals hun kosten en installatieopties.

Soorten terrasvloeren

Er zijn veel verschillende soorten terrasvloeren. Enkele van de meest populaire types zijn:

 • Hout: Een houten terrasvloer is tijdloos en zal waarschijnlijk niet uit de mode raken. Houten vloeren zijn een uiterst veelzijdig materiaal en bieden een uitstekende achtergrond voor terrasthema’s, variërend van kust tot rustiek tot modern. Het kan ook talloze keren worden geschuurd en opnieuw worden afgewerkt, waardoor het een uitstekende langetermijninvestering is. Als er lokaal hardhout beschikbaar is, kan dit ook een zeer milieuvriendelijke optie zijn.
 • Natuursteen: Als u een high-end patio creëert met een luxe uitstraling, is natuursteen moeilijk te verslaan. De inherente kleurvariaties voegen een vleugje artisticiteit toe aan elk ontwerp. Kies onregelmatig gevormde stenen voor een meanderend uiterlijk, of snijd modulaire stenen voor een meer samengetrokken look. Populaire natuursteen opties zijn leisteen, travertijn, graniet en zelfs marmer. Hoewel natuursteen redelijk onderhoudsvrij is, is het niet zo duurzaam als andere materialen, dus het is misschien niet de beste keuze voor huizen met kinderen of huisdieren.
 • Keramische tegel: Keramische tegels zijn een klassiek vloermateriaal. Terrastegelvloeren mogen niet worden geglazuurd, omdat de gladde afwerking op geglazuurde tegels glad kan worden in regen of sneeuw. Tegels zijn vooral populair in warmere klimaten, omdat het koel blijft aanvoelen, zelfs bij extreme hitte. Overweeg een kit toe te voegen om de tegel te beschermen tegen slijtage en de voeg tegen scheuren.
 • Baksteen: Een bakstenen patio kan zo eenvoudig of zo uitgebreid zijn als je wilt, afhankelijk van het patroon dat je selecteert. Baksteen is onderhoudsarm en antislip, en het geeft een ouderwets gevoel aan elke patio. Het is echter misschien niet de juiste keuze voor locaties die veel sneeuw ontvangen, omdat natuurlijk verschuiven en bezinken een onregelmatig oppervlak kan creëren dat moeilijk te scheppen is. Als u de look en feel van baksteen wilt zonder de investering, zijn steenklinkers een uitstekend doe-het-zelf alternatief dat in elkaar past als een legpuzzel zonder mortel.
 • Beton: Beton is een prachtige, beproefde keuze voor wie zijn fantasie de vrije loop wil laten. Het kan worden gegoten om in bijna elke vorm te passen, en er zijn tal van opties om het te personaliseren, waaronder kleuren, stempelen, borstelen, schilderen, scoren en patronen. Je kunt zelfs beton gebruiken als basis voor textuurelementen zoals kiezels. Bij het schilderen of anderszins detailleren van een betonnen terrasvloer, zorg er dan voor dat u alleen materialen gebruikt die zijn ontworpen voor zowel beton- als buitentoepassingen. Overweeg ook om een kit toe te voegen om uw werk te beschermen.
Lees ook:   11 poederkamerideeën die uw kleine halve bad transformeren van gewoon naar buitengewoon

Kies de juiste maat terrasvloer

Het dimensioneren van uw terrasvloer bestaat uit drie basisstappen. Eerst moet u beslissen hoe groot u uw terras wilt hebben. Terrasgroottes lopen uiteen van ruimtes die plaats bieden aan een enkele bistrotafel tot enorme ruimtes die echt kunnen functioneren als een alternatieve woonkamer. Baseer uw beslissingen op de hoeveelheid ruimte die u heeft en de meubels die u wilt plaatsen. De volgende stap is om de grootte van het gewenste materiaal te bepalen. Keramische tegels zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in maten variërend van 1 inch tot 24-inch vierkanten. Hardhouten vloerplanken misschien 2 1/4 inch tot 6 inch breed, 5/16 inch tot 3/4 inch dik en 12 inch tot 84 inch lang. Bepaal ten slotte hoeveel vloer u nodig heeft om het door u gekozen gebied te bedekken. Hoewel veel vloermaterialen per vierkante voet worden verkocht, hebt u een ander aantal stukken nodig, afhankelijk van de grootte van elk stuk.

Vergelijk de kosten van terrasvloeren

De goedkoopste terrasvloeropties variëren afhankelijk van of u het werk zelf gaat doen. Hout, beton en tegels behoren tot de goedkoopste terrasvloermaterialen, maar betalen een skidoor een aannemer om ze te leggen, kan de besparingen verminderen. Prijzen variëren ook afhankelijk van het exacte artikel dat u kiest. Basis onbehandeld hout kan bijvoorbeeld slechts $ 8 per vierkante voet kosten, maar duurdere houtsoorten kunnen $ 20 per vierkante voet kosten. Natuursteen is een van de duurste keuzes, voor $ 25 tot $ 35 per vierkante voet.

Lees beoordelingen over terrasvloeren

Het lezen van beoordelingen van terrasvloeren kan complexer zijn dan verwacht. Omdat de meeste terrasvloeren professioneel worden geïnstalleerd, is het belangrijk om commentaar op de installatie te scheiden van commentaar op het materiaal zelf. Beoordelingen zijn zeker belangrijk bij het kiezen van een installateur, maar laat een slechte installatie-ervaring u niet afschrikken van een product dat eigenlijk van uitstekende kwaliteit is. Zoek naar opmerkingen over duurzaamheid, eenvoudige reiniging en onderhoud en de complexiteit en kosten van installatie. Let er ook op of specifieke problemen, zoals vervagen of opduiken, door meerdere reviewers worden genoemd.

Lees ook:   De 7 beste cement- en betonverven voor uw volgende project

Installatie

Het aanleggen van een terrasvloer is over het algemeen een klus voor de professionals, maar handige doe-het-zelvers kunnen vaak wel wat materialen beheren. Hout wordt over het algemeen beschouwd als de meest doe-het-zelf-vriendelijke terrasvloeroptie. Ook steenklinkers zijn relatief eenvoudig te installeren. Meer ervaren doe-het-zelvers kunnen proberen keramische tegels te installeren, vooral als het geselecteerde ontwerp vrij eenvoudig is. Beton, echte baksteen en natuursteen zijn lastiger te installeren en professionele installatie wordt ten zeerste aanbevolen.

Terrasvloeren merken

Armstrong

Met meer dan 150 jaar ervaring is Armstrong een van de bekendste namen in vloeren. Onder het Armstrong-label zijn technische tegelvloeren een uitstekende keuze voor patio’s. De Bruce-lijn biedt 361 verschillende soorten massief en bewerkt hardhout, waarvan de meeste geschikt zijn voor terrasvloeren.

Ontworpen tegel

 • $ 3,59 tot $ 7,09 / vierkante voet
 • Duurzaam – kras- en vlekbestendig en niet gevoelig voor scheuren
 • Eenvoudig te installeren

Massief hardhout

 • $ 2,99 tot $ 10,99 / vierkante voet
 • In eigen land afkomstig
 • Duurzaam en duurzaam

Bewerkt hardhout

 • $ 2,99 tot $ 8,22 / vierkante voet
 • Stabieler dan massief hardhout
 • Vijf- tot zevenlaagse constructie

Houtvereffenaars

Lumber Liquidators, opgericht in 1993, heeft een van de grootste hardhouten vloeren in de industrie. Het bedrijf heeft zich ook vertakt naar andere soorten vloeren, waaronder porseleinen tegels. Zowel hardhout als porseleinen tegels zijn populaire materialen voor terrasvloeren.

Porseleinen tegel

 • $ 0,98 tot $ 6,89 / vierkante voet
 • Opties voor steenlook of houtlook

Hardhout

 • $ 1,39 tot $ 9,99 / vierkante voet
 • Rechtstreeks afkomstig van molens zonder tussenpersoon
 • Gebruik alleen bronnen met duurzame praktijken

Shaw

Sinds 1946 staat Shaw bekend als een innovator in tapijt. Tegenwoordig is het bedrijf uitgebreid naar tal van andere vloerlijnen en heeft het prijzen gewonnen van alle drie de beste vloerpublicaties.  De tegel- en steenproducten van het bedrijf, evenals het bewerkte hardhout, zijn geschikt voor terrasvloeren.

Lees ook:   9 Beste appartement banken en kleine sectionals om gezellig op te zetten

Bewerkt hardhout

 • $ 2,99 tot $ 7,36 / vierkante voet
 • Duurzaamheid en ethische inkoop

Tegel en steen

 • $ 1,49 tot $ 19,99 / vierkante voet
 • Opties variëren van keramiek en porselein tot leisteen en travertijn

Overweeg ook lokaal geproduceerde producten uit uw regio. Hoewel de topmerken betrouwbaar en het overwegen waard zijn, kunnen lokale materialen net zo hoog in kwaliteit zijn.