Uw gids voor energie-efficiënte huisverwarmingssystemen

Senior vrouw die thermostaat in gang afstelt

We hopen dat je de producten die we aanbevelen leuk vindt. Voor zover u op de hoogte bent, kan Freshome een deel van de omzet verzamelen via de links of inzendingen op deze pagina.

Het verwarmen van het huis in de winter is een van de grootste huishoudelijke uitgaven. Volgens de EPA is 42% van de energie die we thuis gebruiken voor verwarming. Terwijl de energiekosten zijn gestegen, compenseerde de verbeterde energie-efficiëntie van de huidige verwarmingssystemen die energieprijzen.

Er zijn tal van energiezuinige huisverwarmingssystemen beschikbaar voor elk budget om u te helpen warm te blijven deze winter en u geld te besparen in het proces. Hier is uw gids voor de nieuwste energiezuinige huisverwarmingssystemen.

Laten we het eerst over de efficiëntiestrategie hebben

Het belangrijkste onderdeel van een energiezuinig huisverwarmingssysteem is niet het systeem zelf, maar hoe goed uw huis de output van het systeem gebruikt.

Het afdichten van lekken in de deuren, ramen, muren en vloeren moet uw eerste prioriteit zijn. Isolatie, kit en weatherstripping kunnen nodig zijn rond ramen, deuren of andere tochtige plekken. Deze kleine stappen zijn de investering waard – ze besparen u op de lange termijn geld in lagere energierekeningen.

Sommige steden sturen een gratis energie-auditor voor thuis die u kan helpen bij het vinden van potentiële tocht en luchtlekken die ervoor kunnen zorgen dat uw systeem harder werkt om uw huis warm te houden. Energy.gov heeft een handige video waarin wordt uitgelegd hoe u uw eigen energie-audit voor uw huis kunt uitvoeren.

Hoe het meest energiezuinige huisverwarmingssysteem te kiezen

Denk na over de volgende zes vragen voordat u beslist over het beste en meest efficiënte verwarmingssysteem voor uw huis.

Hoe is het klimaat?

Een kouder klimaat kan een groter, zeer efficiënt systeem vereisen dat uw huis op de juiste manier kan verwarmen en tegelijkertijd de verwarmingskosten in de lange winter kan minimaliseren.

Een draagbare kachel of een kleiner gezoneerd systeem kan beter zijn in gematigde klimaten waar verwarming alleen nodig is op koudere dagen.

Hoeveel van je huis of appartement heb je eigenlijk nodig om te verwarmen?

Wilt u betalen om een heel huis te verwarmen of slechts een paar geselecteerde kamers? Kies een systeem met ventilatieopeningen die kunnen worden gesloten of aangepast, zodat u kunt kiezen om kamers die u het meest gebruikt te verwarmen. Een thermostaat is ook essentieel voor de efficiëntie om het systeem alleen te laten werken wanneer dat nodig is.

Hoeveel ruimte heeft u beschikbaar voor uw verwarmingssysteem?

Een grote oven is misschien niet praktisch als je een klein huis of appartement hebt. Buitenunits zoals warmtepompen zijn mogelijk niet mogelijk zonder een tuin of buitenruimte voor de unit.

Welke brandstof is beschikbaar en hoeveel kost het om uw huis te verwarmen?

Veel voorkomende brandstofopties zijn aardgas, stookolie, elektriciteit of propaan, die allemaal sterk in prijs kunnen variëren. Overweeg de levensduurkosten van het gebruik van een elektrisch verwarmingssysteem versus een systeem dat wordt aangedreven door een op aardolie gebaseerde brandstof.

Kan ik me een verwarmingssysteem voor hernieuwbare energie veroorloven?

Een zonne- of geothermische eenheid kan een groot initieel prijskaartje hebben, maar er zijn tal van kortingen en prikkels om te overwegen. De lagere maandlasten en de stijging van de waarde van uw huis kunnen de initiële investering ook de moeite waard maken. Veel hernieuwbare energiebedrijven kunnen u helpen beslissen of het systeem en de terugverdientijd geschikt zijn voor uw situatie.

Moderne badkamer met ligbad voor groot raam

wuttichaijangrab / Getty Afbeeldingen

De nieuwste en meest energiezuinige verwarmingssystemen

We hebben de nieuwste beschikbare energiezuinige verwarmingssystemen uitgesplitst naar type. Nu u een idee heeft van welk type verwarmingssysteem het beste is voor uw huis, laten we de opties verkennen.

Energiezuinige ovens en ketels

De nieuwste ketels, gasovens en olieovens zijn ultra-efficiënt en groen. Ze zijn ontworpen om uw bestaande kachel eenvoudig te vervangen.

  • Ovens zijn uitgerust met een kanaalsysteem dat warme lucht levert aan de kamers van uw keuze.
  • Ketels leveren warm water in woningen die verwarmd worden met radiatoren, plintverwarmers of vloerverwarming.
Lees ook:   Casper Matras Reviews

De huidige modellen hebben een indrukwekkend efficiëntiebereik van 90% tot 94%, wat u veel geld op brandstof kan besparen. De XC95M gasoven van Trane heeft een efficiëntie tot 97%. In feite kunnen de besparingen het vervangen van uw huidige kachel compenseren als deze meer dan 10 jaar oud is.

Moderne woonkamer met open haard

tulcarion / Getty Afbeeldingen

Warmtepompsystemen

Een van de milieuvriendelijkste en meest energiezuinige opties voor huisverwarmingssystemen is het warmtepompsysteem. Ze gebruiken helemaal geen fossiele brandstof. In plaats daarvan nemen ze warmte op uit de lucht of de grond, die via een elektrische pomp aan huis wordt geleverd. Dit type systeem kan ook koele lucht aanzuigen en in de zomer als airconditioner werken.

Warmtepompsystemen zijn er in twee varianten: grondbron en luchtbron.

  • Bodemverwarmingspompen worden ook wel geothermische systemen genoemd. Minder gebruikelijk dan luchtwarmtepompen, trekken ze warmte uit de aarde via pijpen die ongeveer 6 tot 8 voet onder de grond zijn begraven.
  • Luchtwarmtepompen onttrekken natuurlijke warmte aan de atmosfeer, zelfs als het buiten koud is. Ze concentreren de warmte en verspreiden deze via leidingen of een kanaalsysteem door het hele huis.

Voor elke BTU aan elektrische energie die nodig is om een luchtwarmtepomp van stroom te voorzien, verwacht u ten minste 3 BTU warmte te krijgen. Voor grondbronsystemen verbetert de verhouding tot ongeveer 1:4.

Beide typen zijn geschikt voor bestaande huizen, hoewel luchtwarmtepompen gemakkelijker en goedkoper te installeren zijn omdat ze geen ondergrondse uitgraving vereisen.

Huis met zonnepanelen op dak

acilo / Getty Afbeeldingen

Zonneverwarmingssystemen

Het gebruik van zonne-energie om uw huis te verwarmen is de goedkoopste en meest milieuvriendelijke manier om uw huis te verwarmen, omdat u de gratis energie van de zon gebruikt. Het enige probleem met een zonneverwarmingssysteem is dat het zonneschijn nodig heeft om te werken. Als u in een regio woont waar de winter koud en regelmatig bewolkt is, is dit type systeem mogelijk niet betrouwbaar.

Zonne-energie hete lucht verwarming

Een zonne-energie heteluchtsysteem is nieuwer op de markt en een van de gemakkelijkste systemen om te installeren. Het is ook de meest kosteneffectieve manier om een huis te verwarmen en op basis van certificering kan het in aanmerking komen voor een federale korting van maximaal 30%.

Lees ook:   DIY: Hoe u uw eigen keuken kunt verbouwen

Zonne-energie hete luchtverwarming is het beste voor het verwarmen van een huis in een gematigd klimaat of wanneer het wordt gebruikt als een secundaire warmtebron, omdat het systeem afhankelijk is van constante zonneschijn.

Zonnecollectoren zijn gemonteerd op de zonnigste, op het zuiden gerichte muren van een huis. De zon verwarmt ze en wanneer de collector 110 graden Fahrenheit bereikt, wordt een kleine ventilator ingeschakeld om koele lucht uit de kamer in de collector te trekken om de lucht te verwarmen en terug in de kamer te pompen.

Elk heteluchtcollectorpaneel kan 500 vierkante voet verwarmen. Als je handig bent, kun je ze zelfs zelf installeren.

Thermische zonneverwarmingssystemen

Als u al een bestaand stralingsvloer, geforceerde lucht, plint warmwatersysteem hebt, kan een thermisch zonnesysteem een geweldige manier zijn om het te upgraden om efficiënter te zijn.

Zonnecollectoren worden op het dak van een huis gemonteerd en aangesloten op een overdekte wateropslagtank. Pompen circuleren het water van de tank naar de zonnecollectoren om te worden verwarmd en teruggepompt naar de tank om het warme water te verdelen om het huis te verwarmen.

Dit systeem is duurder en kan overtollig warm water creëren dat wordt verspild, dus het is misschien niet het beste voor locaties met korte winters of mildere klimaten.

Het efficiënt verwarmen van uw huis op een goed geplande en milieuvriendelijke manier zal zijn vruchten afwerpen in comfort, waarde van onroerend goed en besparingen op lange termijn. Doe uw onderzoek en zorg ervoor dat u de voor- en nadelen afweegt om ervoor te zorgen dat uw investering zich in de loop van de tijd terugbetaalt.

Voel je je geïnspireerd om meer doe-het-zelfproducten aan te nemen om de energie-efficiëntie van je huis te verbeteren? Bekijk deze eenvoudige projecten om de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren vanaf Energy.gov.

Aanvullende bronnen:

Waarom werkt mijn airconditioner niet?
Koel blijven: hoe de juiste airco-eenheid te kiezen
HVAC Basics: Wat is een goede SEER-beoordeling?
Slimme manieren om een lelijke HVAC-unit te verbergen