5 betonnen vloeren die uw liefde voor dit materiaal zullen bevestigen

Loft interieur met lederen bank en meubels. 3D-render

Loft interieur met lederen bank en meubels. 3D-render

asbe / Getty Afbeeldingen

De designwereld is op dit moment hot voor beton. Het is niet alleen een van de grootste designtrends van 2018, het is gelijke delen slankheid en stevigheid. Bovendien is het goedkoop en gemakkelijk te onderhouden. Moeten we meer zeggen? Voor de zekerheid zullen we dat doen. Beton is misschien wel uw meest milieuvriendelijke vloeroptie. Als er al een betonnen plaat in uw huis of appartement is, hoeft u deze alleen maar te laten schuren en afdichten. U hebt slechts minimale extra materialen nodig, wat betekent dat uw impact op het milieu klein is. Bovendien gaat beton lang mee – we hebben het over eeuwen. Dat is de reden waarom zoveel huizen het gebruiken als basis voor hun vloer. Als u duurzame, chique vloeren wilt die gemakkelijk bij te houden zijn, hoeft u niet verder te zoeken dan betonnen vloeren. Hier zijn een paar voorbeelden van hoe je de plaat-als-vloer trend kunt spijkeren.

betonnen vloeren

Carlina Teteris / Getty Afbeeldingen

Betonnen vloeren voor luchtigheid

Het lijkt misschien contra-intuïtief om op zo’n zwaar materiaal te leunen om lichtheid aan een ruimte toe te voegen. Maar beton geeft een etherisch gevoel. De kleur en textuur is low-key maan, en het gladde oppervlak helpt elke kamer open te voelen. Dit werkt prachtig in een badkamer waar je een zen, spa-achtige sfeer wilt inboezemen. Het is ook geweldig voor kantoren en eetkamers die ruimtelijk moeten aanvoelen, zelfs als ze gevuld zijn met mensen.

Open zitkamer met gepolijste betonnen vloer, ijzeren ramen en een "Palapa" dak gemaakt van geweven palmbladeren

Andreas von Einsiedel / Getty Images

De veelzijdigheid van beton

Als je denkt dat beton saai is, denk dan nog eens goed na. Dankzij vlekken, stempels en kleuren kunnen betonnen vloeren zo ongeveer alles zijn wat je maar wilt. Misschien wil je bladpatronen in je ingang stempelen om in de natuursfeer te leunen. Misschien wilt u uw vloeren beitsen met hoogglans voor extra strakheid. Of misschien wilt u een visueel interessant accent toevoegen, zoals hierboven afgebeeld. Grijze betonplaten zijn nog maar het begin.

Luxe woonkamer met zwarte banken en een tafel met een mooie bloeiende plant en groene bladeren naast de deuringang, de lange gang met tegelvloer gaan de eet- en keukenhoek

JR-stock/ Getty Images

Een eenvoudig te reinigen vloeroplossing

Het in topvorm houden van de drukbezochte gebieden van uw huis is een nooit eindigend karwei. Heb je het gevoel dat je altijd achter iemand aanzit met een bezem? Misschien wilt u betonnen vloeren overwegen. De natuurlijke grijze kleur van beton is een ideaal stofmasker, plus het gladde oppervlak misleidt het oog om te denken dat het schoon is. Of, als er een specifieke kleur vuil is waardoor je je haar uittrekt, overweeg dan een betonvlek. De bruin getinte vlek op het beton in de bovenstaande afbeelding is perfect voor het verbergen van sporen voor vuile schoenen.

Keuken en woonkamer van loft appartement - kunstwerk uit fotograaf portfolio

Elenathewise / Getty Afbeeldingen

Uw schone canvas

Het ontwerp verandert snel. Wat er een paar jaar geleden in zat, is ineens passé. Bijhouden kan leuk of frustrerend zijn, afhankelijk van hoe je het aanpakt. Als u graag draait met het heetste ontwerp van het seizoen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de meer permanente punten van uw huis – zoals vloeren – met u mee kunnen draaien. Een betonnen vloer is een schone lei. Dit jaar, terwijl beton heet is, kunt u ervoor kiezen om het grootste deel van uw vloer bloot te laten. Later, als er een andere nieuwe trend is waar je enthousiast over bent, kun je het bedekken met tapijten of zand en het opnieuw beitsen. Het is een permanente oplossing die het veranderen van uw interieurontwerp een fluitje van een cent maakt.

Woonkamer met industriële bakstenen muur en grijze bank

in4mal / Getty Images

Betonnen vloeren voor een mannelijk gevoel

Of je nu een alleenstaande man bent die je vrijgezellenpad ontwerpt of een stel dat je huis of appartement een genderevenwichtig ontwerp probeert te geven, je bent misschien stomverbaasd. Zoveel van de mannelijke designtrends naar zware stukken, donkere kleuren en de ooit zo originele sportmemorabilia. Als je een kamer echter mannelijke energie wilt geven zonder hem zwart te schilderen en een stel wimpels op te hangen, kijk dan naar beton. Zelfs met zijn zachte kleur en strakke lijnen geven betonnen vloeren elke ruimte een stevige, mannelijke uitstraling. Een opmerking over beton: het barst. Als je van het natuurlijke, steenachtige gevoel houdt dat beton levert – scheuren en al – is het een geweldige optie. Maar als je het toegevoegde karakter van een scheur hier of daar niet leuk vindt, wees dan bereid om naar andere opties te kijken. Dat kan eenvoudig zijn, zoals het opnieuw schilderen van de vloer om de scheur subtieler te maken of kiezen voor grote betontegels in plaats van een volle plaat. Klaar om op avontuur te gaan in de plaat-tastische wereld van beton? Meer inspiratie vind je in deze geometrische vloer en andere ontwerptoepassingen voor beton. We horen graag je designlans hieronder!

Lees ook:   De beste matrassen voor zijslapers